ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gür-han
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Kasım 2006 23:42
Son Ziyaret:
17 Kasım 2012 13:07
Toplam Mesaj:
27 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
gürhan selvi
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
elektrik teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

gürhan selvi

SON 10 MESAJI

160 X 30 X 70 Deniz Akvaryumu Eni
Kesinlikle yaratır.30 cm en çok dar 70 cm yükseklik çok fazla.kurarken aynı hatayı bende yaptım 75 cm yükseklik 50 cm en yapmıştım.ışklandırma ve kaya dizaynıyla ilgili çok sorun yaşadım.Şu an en 60 yükseklik 55 ışıklandırma ve dizaynla ilgili baya bi rahatladım.
Yakın zamanda başka bir akvaryum yapma planlarına başlarsınız.Verdiğiniz ölçülerde akvaryumu kurarsanız.
300 litre tank için düşündüğüm sump!

Yeriniz müsaitse sumpı65-70 in altında yaptırmayın ne ps sığdırabilirsiniz nede ileriye fosfat yada kalsiyum reaktörü aynı hatayı bende yaptım 50-40h-50sump yaptırdım şimdi yeni sump yaptırıyorum.

Aiptasia :(
Birde aiptasia kayalarının üzerine onu rahatsız edecek şekilde daha küçük kayalar koyarsanız o kaya üzerine atlayabiliyor.O kayayıda akvaryumdan atarsınız.Bu şekilde 4-5 aiptasiayı akvaryumdan uzaklaştırdım.Tabiki çok etkili değil ama tek tük azaltıyorum.
450 L'lik acemi deniz akvaryumu

En başta musluk suyuyla yanlış başlangıç yapıyorsunuz.Kısa zamanda o suyu değiştirmek zorunda kalacaksınız.Tuzlu su sabır işidir.Kaliteli malzemleri toplayarak 1 sene sonra akvaryum kuran arkadaşları forumlarda görebilirsiniz.kesinlikle yavaş yavaş sindirerek akvaryumu kurmalısınız.Yoksa sonuç herzaman hüsran olur.

Mesela kaliteli bir P.S le başlayabilirisiniz.Reverse osmos büyük akvaryumlar için şarttır.Kolay gelsin.Tebessüm
Bu markalar arasında kararsızım
Ps olarak kesinlikle ATİ alın şuana kadar kullananlar arasında memnun kalmayanını görmedim RED SEA yanında oyuncak gibi kalır.kafa motoru AQUABEE ,SİCCE yada EHEİM de olabilir fiyat karşılaştırın.Kalite olarak aralarında pek fark yok.Dalga motoru olarak TUNZE tavsiye ederim ama SEİO yada HYDOR da iyi motorlar.
Kolay gelsin.Tebessüm
Bir lise öğrencisinin tuzlusuya geçme çabası

Öğrenci ve kendi imkanlarınızla akvaryum kuruyorsanız.Bence 200 ltlik bir akvaryumda yetebilir. Akvaryum büyüdükçe masraflar artıyor.(tuz,katkılar,ışıklandırma,protein skimmer v.s.)Protein skimmer muhakkak olmalı.İki günde 4 tane orta boy balıkla 350 lt.akvaryumun p.s.den çıkan atığı görseniz daha iyi anlarsanız.İğrenç.

Ps hakında
Bence hava girişini kısma ps nekadar fazla hava emerse köpük kalitesi okadar iyi oluyor.Hava girişini kısıtlamadan ayar yapsan daha sağlılklı olur . Hava girişini kısarsan fazla su çekeceği için taşma yapabilir.
cyanolardan kurtulamıyorum
Akıntı miktarını arttır.Tanka dönüş motoru  1450 lt debiye sahip ise o tanka az,en az 2500 lt debili bir kafa motoru olmalı.Birde conch yoksa conch edin harika canlılar kumu devamlı hareketlendirirler cyanoya birebir etkilidirler.Çeşme suyunu söylememe gerek yok zaten.
1.5 ton akvaryum filtre seçeneği
Eklemeyi unutmuşum.Tuzlu su forumlarını incelerseniz akvaryumların %99 u sumplu sistemlerdir.O boyutta bir akvaryuma tek taşırma yetmeyebilir .Konuyu tuzlu su forumunda açarsan arkadaşlardan daha fazla bilgi edinebilirsin.
1.5 ton akvaryum filtre seçeneği

Uzun ömürlü ve sağlıklı bir akvaryum istiyorsan kesinlikle sump şart.Biraz zahmetli ama bir kere yapacaksın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.