ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Epinephelus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Temmuz 2015 00:37
Son Ziyaret:
04 Ağustos 2015 22:38
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Salih KANAATBİLEN
Doğum Tarihi:
05 Ekim 1979
Yaş:
44
İl:
Adana
Meslek:
Çiftçi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Salih KANAATBİLEN

SON 3 MESAJI

Yerli Tür Akvaryumum İçin Tavsiyeleriniz
Ufuk Bey teşekkür ederim.

Kum Sandimas marka ambalajlı bir ürün. Çiğ köftelik bulgurdan biraz daha iri taneli.
Aydınlatma lambasının üzerindeki bilgiler: sera plant 28 watt 58 cm. 4900 kelvin.
Besleyeceğim tür tamamen etçil. Bitkileri yemez ancak; sudak bir dip balığı, genelde çok hareketsizdir, hızlı metabolizmaya sahip olduğu için fazla enerji sarfetmeyi sevmez. Sadece avına saldıracağı anda bütün gücüyle tek hamle yapar işte bu saldırı esnasında bitkilere bir zarar verir mi bilmiyorum.
Diğer yandan sayı konusunda size hak verdim. Şöyle karşısına geçip bakınca akvaryum hakikaten ufak. Bir veya iki tane sudak olacak şekilde planlayalım...
Yerli Tür Akvaryumum İçin Tavsiyeleriniz
Merhaba sayın üyeler;

Uzun bir zaman önce bıraktığım akvaryum merakımın depreşmesi üzerine internette konuyla ilgili aramalar yapmaya başladım. Henüz ilk aramalarımda karşıma çıkan akvaryum.com sitesi ve forumlarını günlerdir okumaya çalışıyor, istifade ediyorum. Hepinize teşekkürler öncelikle.

İlk akvaryum deneyimim küçük yaşlarda babamın hediye ettiği akvaryumda canlı doğuran türlerle oldu. Özellikle uykusuz doğumları beklemek, çok sevdiğim kılıçkuyrukları seyretmek gençlik yıllarımdan unutamadığım güzelliklerdi. Sonrasında üniversite eğitimim için akvaryumumu dağıtmak durumunda kaldım.

Geçtiğimiz yıllarda bu sefer oltacılık merakımızı da işin içine katarak yakın bir dostumun ofisinde tatlısu levreği( Perca fluviatilis) sudak (zander lucioperca) ve sekizbıyık (Clarias Lazera) beslemeye başladık. Ancak kısa süre sonra dostum ofis değiştirirken, ben de işlerim dolayısıyla alamayınca balıkları yakaladığımız yerlere geri bıraktık.

Günümüze gelirsek elimde 100 lt. kapasiteli temiz, bakımlı bir akvaryumum var. Özellikle akvaryumumun kurulum aşaması ve bitkilendirilmesi ile ilgili sorularım olacak, yardımınızı rica ediyorum. Akvaryumda 7-12 Cm. arası boyda iki adet sudak ve yine bu boylarda azami beş adet tatlısu levreği barındırmayı düşünüyorum. Balıklar büyüdüklerinde daha büyük bir tanka alınmak kaydıyla tabii... Kullanan arkadaşımın tavsiyesi ile dophin c1300 canister filtre ayrıca kumun altına yerleştirmek üzere bir hava taşı aldım. Kum olarak siyah renkte ithal bir kum verdiler akvaryumcudan, ambalajında "gravel" olarak tabir edilmiş. İki adet te floresan lamba monte ettim ayrıca. Elimdekiler bunlar, sorularıma geleyim:

-Birincisi sağlıklı bitkilerim olması için bahsi geçen kum yeterli midir? Ayrıca bir materyal kullanmalımıyım? Nelerdir?

-Forumdan okuduğum kadarı ile pat diye suyu bitkiyi balığı bir araya koymamak gerekiyor. Kum ve suyu doldurduktan sonra ne süreyle akvaryum boş çalışmalı, bitki ekimi ve balıklandırma ne zaman yapılmalı?

-Ben eski akvaryumumda sadece eledoa bitkisini bilirdim, halende bir onu bilirim. Sizlerin özellikle benim gibi tecrübesiz meraklılar için tavsiye edeceğiniz hoş görünümlü bitki türleri nelerdir?

-Akvaryum büyüklüğüme göre belirlediğim balık sayısı tutarlımıdır? Balıklar ferah ve mutlu gezinsinler istiyorum. Suadk yalnız takılan bir balık zaten ama tatlısu levrekleri genç çağlarında sürülenmeyi seven balıklar. Boy oranı iyi tutturulursa birbirlerine karşı da pek agresif olmuyorlar.

Şimdiden teşekkür ederim. İnşallah kurulum aşamasında ve akvaryumumda yaşam canlandığında paylaşımlar yapacak, bilmediklerimi soracağım. Heveslendiğime değer umarım.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba;

1979 Adana doğumluyum. Ekonomi mezunuyum. 2004 yılından bu yana damızlık büyük baş hayvan yetiştiriciliği yapmaktayım.

Doğa gezgini, profesyonel olta balıkçısı ve amatör kürek sporcusuyum.

Canlıları, özelliklede köpek ve balıkları seven hayvan dostlarını gönülden selamlarım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.