ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
1000rr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Aralık 2006 23:05
Son Ziyaret:
22 Ekim 2008 03:22
Toplam Mesaj:
36 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ömer hepbiçer
Doğum Tarihi:
05 Aralık 1982
Yaş:
41
İl:
Sakarya
Meslek:
tur.inş
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ömer Hepbiçer
750LT.ReeF

SON 10 MESAJI

Sump sistemleri

Herkese merhabalar...

Balığın yüzüyor ve yem alıyor olması bence mutlu olduğunun göstergesi değildir,her canlı yaşadığı olumsuzluklarda hemen pes etmez ve yaşam mücadelesi vardır,hiçbirşeyi yokken ölen balıklar şartların sağlanamadığını ve ters giden birşeylerin habercisidir.Sizin balıklarınızda birşey yok,ve yaşıyorlar nasıl olsa demekte yanlıştır.Nitratın bu denli çok olmasının nedeni 1 tane değil,başka birşeylerde vardır.Bunun yorumunu bu kadar tanıtımla yapmakta haksızlık olur,öncelikle nitrat için neler yaptığınızı,nitrattan hariç değerlerinizi,kurulum ve bakım için kullandığınız suyun kalitesini,canlı kaya miktarınızdan bahsederseniz arkadaşlar daha net cevaplar verecektir. Balık miktarınız banada fazla geldi,belki bir kaç tanesini çıkarmak zorundada kalabilirsiniz.Tangların dışkılamalarını görünce ben tangların sayısını azaltıp daha küçük balıklar tercih ettim.Bende iki adet ps kullandım ama pekte yararını göremedim,çünki birisi diğerinin yükünü azaltıyor ve gerekte kalmıyor gibi,onun yerine zemini kaldırabilecek sirkülasyon motorları koydum ve dışkılar ana tankta fazla kalmadan almış oluyorum.Yani anlatmak istediğim 5 adet çok dışkılayan tang balığı ve gördüğüm kadarı ile 1adet sirkülasyon pompanız var,dolayısı ile dışkılar zeminde ve kayaların arasında kalıp çözülüyor,dediğim gibi biraz daha detay verirseniz değerli arkadaşlarımın fikirleri kayda değer...

                                                                           Saygılar.. 

1000rr2007-3-17 18:53:34
Sump sistemleri

 Herkese merhabalar,Sump sistemiyle alakalı bazı kafa karıştırıcı konularla karşılaştım.Değerli arkadaşlarımında bu konularda fikir ve tecrübeleri benim için önem taşıyor...

  Öncelikle kendi sump sistemimden bahsedicem,sump su hacmi 225 litre,ilk bölmede macro 150 ps,ikinci bölmede elyaf,üçüncü bölmede kaba m.kırığı ve macro 350p ps,dördüncü bölmede biyoball,sonuncuda uv.siteril ve ana kafa motoru,bir adette suyu ilk bölmeye tekrar gönderen kafa motoru mevcut.

 1- Bazı araştırmalarım doğrultusunda elyafın kullanılmasının nitratı arttırdığı,gerekçesi olarakta elyafta biriken çökeltilerin üzerinden günde defalarca suyun geçmesi sonucu erimesi ve suya tekrardan karışması  eriyen çökeltinin ayrıştırılamadığı gibi,nitratıda aşagıya çekmenin mümkün olmadığı,eriyen çökeltilerin daha hızlı amonyağa dönüştüğü ( Nitrat seviyesini azaltmak için su değişimi yapılması bu mantığı destekliyor) ve buda yetmezmiş gibi mercanların beslenmelerini olumsuz etkilediği,zooplankton ve fitoplanktonlarıda topladığı,suyun renginin çürüyen çökeltinin zamanla sarıya döndürdüğü,mantıklı gerekçelerle anlatılmış.   

  Bu konuda siz ne yapardınız? Benim tecrübesiz fikrim,elyafı sumptan çıkarırdım ve sadece canlı kayayla destekleyip uv. siteril ve ps kullanırdım,çökeltileri kontrol altına almak içinde haftada 1,güçlü sirkülasyonla çökeltinin fazlalığını elyafla alırdım en fazla bir kaç saatliğine sonra çıkarırdım.Koca sump boş kalacak değilya refugium yapardım.

  2- Sumpta kullanılan mercan kırığı çökeltileri tutmaktan başka bir işe yaramıyor..Sizce yararları ve zararları nelerdir?

  3-biyaboll toplarını ne için kullanıyoruz,bakterilere ev sahipliği yapması için gözenekli canlı kayaları almadıkmı? Çünki çökeltiler buradada bayağı bir kalıyor.

       Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler...

saygılar...

1000rr2007-2-28 1:11:37
Ömer’in Yumuşak Mercan Resifi

Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler,akvaryumunuz çok şirin tebrikler...

yeni başlıyacak olanlara.

Bakın akvaryumcuya ilk gittiğimde hesap çıkarttırdım,ama o hesap kesinlikle tutmadı.Ben insanları soğutmak istemiyorum,forum paylaşım yeri herkes yaşadıklarından birşeyler anlatıyor,ben veya diğer arkadaşlar markadan değil sistemden bahsediyoruz ki her bütçeye göre sistemeler mevcut,mutluğunu engellemek değil tam tersine daha çok isteklerini düşünüyoruz.Tatlı suda en iyi veya idare eden bir arıtmayı yaparsın yeni bir akvaryum kurmak istediğinde alır oraya koyarsın.Sizin çıkardığınız hesabın yanına 150lira daha ekleme yapılır ve ps istenilen değerde temin edilebilir,zaten palyaçoyla veya damselsle başlanacak kaya takviyesini daha sonrada arttırır eline para geçerse mh. alır,zamanla kendini geliştirir.

        Arkadaşlar bu işin denemesi bedava değil...

                

1000rr2007-2-18 0:39:34
yeni başlıyacak olanlara.

Brodway ve ferrari örneğini bu tarz yorumları düşünerek verdim. Herkezin akvaryum için ayıracak bütçesi eşit olamaz. Peki minimum bir bütçeye sahip olduğu için insanlar sadece tuzlu su balıkları hayallerini  akvaryumcuya gidip yada burda bir kaç resme bakıptamı gidersinler?

 

Hayatı boyunca ferrari posterini duvarında ve hayalinde yaşatanlar var,brodwaya binipte bel ağrısından sıkılanlar,tabiki aklına esince yapamayanlar alamayanlar var,biraz daha bekleyip niye iyisini yapmaya çalışmasın ki,iş ferrari veya brodwayi almakla bitmiyo,yakıtı var kazası var...

 Saygılar...

yeni başlıyacak olanlara.

Amaç damsels ve palyaço beslemekse anlatılan herşey doğru,fazla bile,ya başka bir canlı onu çok etkileyip besleyememek canını sıkarsa,ekipmanı yetersiz kalıdığı gibi yeni kuracağı akvaryumda işe yaramazsa? Birde bu yönden inceleyin derim.Geniş bir dünya olduğunu siz söylüyosunuz,ya iki palyaçoya göre akvaryum yapıpta,anemonla anlaşması hoşuna gittiğinde eklemek isterse?

Şimdi 100ltre akvaryumunuz var,neden 600litre projem var diyosunuz?

  

Resif Olma Yolunda

Arkadaşlar gereksiz yorumlar yapmak yerine herkez kendi sistemini ayrıntılı tanıtsın,dostça ve arkadaşlık çerçevesi içerisinde olumlu olumsuz eleştrilerimizi yapalım,birbirimizin eksiklerini tespit edip tamamlamaya sonucundada ortaya çıkan şaheserlerle gurur duyalım,böylece herkes kenarından köşesinden bilgi sahibi olabilir.Şu ana kadar forumda katedilen yol fındık kabuğu doldurmayacak kadar,hobicilik paylaşınca güzeldir.

                                                                           Saygılar...

Resif Olma Yolunda

Herhalde anlaşılmıştır artık deniz akvaryumunun tatlı su kadar kolay olmadığı,öyle 2 site dolaştım tamam ben bilgi sahibiyim dememeyi!

Burada kişisel bir olay tartışılmıyor,volkanda şahsa birşey demiyor bilgi yetersizliğinden bahsediyor,

YAKLAŞIMIN KALP KIRICI...

Resif Olma Yolunda
15. Tecrübeli,her soruya cevap veren arkadaşlar sistemlerinden besledikleri omurgalı omurgasız canlılarından,tecrübelerinden bahsetmiş olsalardı bence bu şekilde resif tanıtımıyla karşılaşılmazdı.Ve bu sitede deniz akvaryumlarıyla ilgili koskoca bir eksik var,önemli konular işlenmemiş,paylaşım henüz yaşanamamış....
bir kaç LPS

Bukadarı bile bilgi edinme için yeterli,en azından yeni başlayan arkadaşlar nelerin gerekli olduğunu kestirebilir,sizin yorumunuz sayesinde başka arkadaşlarda fikirlerini ve tecrübelerini  belirtirler.Teşekkürler.

                                                                                  Saygılar...   & nbsp;         

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.