ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
darkblue2
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
42
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Şubat 2016 18:32
Son Ziyaret:
17 Nisan 2022 15:14
Toplam Mesaj:
90 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
cenk pala
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

cenk pala

SON 10 MESAJI

Japon Suyuna Karides Olur Mu?
Suyu boşaltmadan torf dere kumu ekleyemezsiniz zaten.
İsravit Akvaryumda Beslenirmi
[QUOTE=Cankyaa][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234042/200220222203521.jpg[/IMG]

Balıkçıda gördüm canlıydı tanesini 10tl veriyodu canlı balık öldürmeye kıyamadım akvaryumda yaşarmı 1 gündür duruyo şişenin içinde [:D][/QUOTE]

Burda geçen kilosu 15 TL di bence balıkçınizi değiştirin.
Hangi Seçimleri Yapmalıyım?
Tetralarin yanına Lepistes ve karides koyarsanız yavruların çoğunu yerler bunun dışında sıkıntı olmaz. Su oturunca canlıları ekleyebilirsiniz en az 2-3 hafta bekleyin. Sürü balıklarını ( Terra rasbora çöpçü vb.) en az 5-6 adet alın nerite ve otocati en son eklemekte fayda var çok hassas canlılar. Diğer canlıları ekledikten 2-3 hafta sonra sorun yoksa onları eklersiniz.
Beta Yan Yüzüyor
Bettalar sindirim sistemi hassas balıklar eğer yanlış beslenirse sindirim kanalında ve hava kesesinde sıkıntı oluşur bunun sonucunda yüzme problemleri gözükür. Birde taşıma esnasında fazla hirpalanirsa veya yüksekten suya bırakılırsa da aynı problemler görünür. Betta akvaryumları üstü kapatılabilirse daha iyi olur bazen su dışındaki oksijeni kullanırlar su ile odadaki havanın sıcaklığı farklıysa yine hastalıklar ortaya çıkabilir.
Bu Yem Hangi Balıklara Uygundur?
Japonlar için pelet yem kullanın. Piyasada bir sürü yem çeşidi var internettten araştırıp size uygun olanı alabilirsiniz.
Akvaryumdaki Partiküller
Tepe filtre yerine dış filtre kullanırsanız daha iyi olur bence. Birde tetralar için protein ağırlıklı yem kullanmalısınız yemleriniz diğer balıklar için uygun.
Elektrik Kesintisi Dış Filtre
O kadar kısa sürede bakterilerin öleceğini sanmam, bence direkt çalıştırabilirsiniz.
Zemin Bitkisi Kurulum Ve Öneri
Moss un direkt telle kumun üzerine bırakılması lazım üstüne kum atmayın çürür. Moss türleri co2 olmadanda gelişir tabana koyacaksanız Christmas moss tarzı Yatay büyüyen moslar seçmeniz daha iyi stringy Moss dümdüz yüzeye doğru büyür.[EDIT]darkblue2,2022-02-08 20:53:54[/EDIT]
Yeni Balık Aldım
Bence fanusta besleyecekseniz betta balığı besleyin hem balık için iyi olur hemde sizin için japonlar kısa sürede ölebilir fanusta. İstanbul avrupa yakasındaysanız ve öğrenciyseniz eğer 30 litrelik bir akvaryum hediye edebilirim.
İlk Betta Akvaryumu
1-Tür olarak plakat olabilir crowntaillerin ve halfmoonların kuyrukları çabuk deforme oluyor. Ama iyi bir bakımla bunlarada bakabilirsiniz.
2-30*30*30 bir akvaryum yeterli gelir 27 litre su alır. Bettalarda fazla yorulmamış olurlar.
3- Dophin filtreler güzel h-80 alabilirsiniz betta için yeterli. 30 küp akvaryumda 25-30 civarı karides var h-80 i orta akıntıda kullanıyorum su cam gibi. Fazla akıntı filtrasyonda sıkıntı yaratır ve betaları da yorar.
4- Catappa veya kızılağaç kozalağı kullanabilirsiniz veya mangrov kökü gibi kökler kullanılabilir. Kaliteli bir su düzenleyici alıp musluk suyunda bakabilirsiniz ben su düzenleyicinin şart olduğunu düşünüyorum. Çünkü şebekelere artık dezenfektan olarak uçucu klor yerine kloramin katılıyor kloramin dinlendirme ile sudan gitmez hemde ağır metaller uzun sürede balıklarda sorunlara yol açar.
5- Piyasadaki çoğu bilindik marka kuru yem uygundur 2-3 çeşit alırsanız balık için daha iyi olur birde arada canlı veya dondurulmuş yem verebilirsiniz.
6- Beta için yüksek destekli akvaryum önermem ışıktan ve fazla müdahaleden rahatsız olurlar, basit tarzda taban bitkileri için nötr kum yeterli (lav kırığı, bazalt, dere kumu vb.)
olur çok ince olmaması önemli normali 4-5 mm.
7- Basit bitkiler bakmak en mantıklısı tabanda kök salan bitkiler isterseniz cryptocoryne türleri uygun olabilir yüksek ışık şart değil çok kök salarlar. Taban bitkileri sonrasında dekor değiştirmeyi zorlaştırır ve sökerken akvaryumun tüm dengesi bozulur. Benim önerim birkaç köke moss sarın ve anubias tarzı bitkiler kullanın bucephalandra türleri kullanılabilir bakımı anubiasla aynıdır. Bu bitkilerin bakımı çok kolaydır. Bende 25 küp akvaryumda armatürsüz sadece gün ışığıyla 4 yapraklı anubias 1 senede 10 yaprak civarına çıkmıştı.
8- Mosslar, anubias türleri, ve bucephaladra türleri ışıklandırma seçmezler pek ama alacaksanız ışık şiddeti ayarlanabilir tarzda armatürler alın. Fazla ışıkta anubiaslar sararır ve bucephaladralar rengini kaybeder.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.