ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ysnbykylmz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
25
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Mayıs 2016 11:59
Son Ziyaret:
01 Kasım 2018 14:50
Toplam Mesaj:
35 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yasin Büyükyılmaz
Doğum Tarihi:
22 Şubat 1988
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
İnşaat Müh.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Y.B

SON 10 MESAJI

Tüplü Co2 Sistem Kurulumu Hakkında
1.Selenoid valf şart değil. Ben kullanmıyorum. Benim CO2 24 saat açık.
2. Bu kadar sisteme sahipken bir difüzör alsanız daha iyi olur. Dıy difüzörler ne kadar iş görür bilmiyorum. Benim difüzörüm kırıldı ben dış filtrenin emiş borusunun içine soktum hortumu. Bi sıkıntı olmadı. Böylede kullanabilirsiniz ama kötü gözüktüğünü söyleyebilirim.
3.İnce ayar vanasıda şart değil. Ama gaz çıkışını ayarlama işi zor oluyor vanasız.
4.Kurma işlemine başlamadan önce çok araştırın. Zemin nasıl olmalı, ışık nasıl olmalı, hangi bitkileri yetiştirmek istediğiniz, onların gereksinimleri vs. gibi konular ana başlıklar. Bunları araştırın derim.
Kum Işık Küba Ve Discus
Cuba, CO2 ve bazı besinler isteyen bir bitkidir. Bunları eklemeden zordur yetiştirmesi. Co2 ve gübre takviyesi yaptığınızda da, mevcut tank dicuslar için elverişli olmaz. Discusta kararmalar filan görmeniz kaçınılmaz. Heleki discuslar yavruysa ( 8-9 aylıkdan küçük) çok daha zor. Diğer canlı doğuranların yanında yem yiyemediğini görünce balıkları geçtim siz bile strese girersiniz. :) Zemini misket gübre ile zenginleştirmeniz gerekir. Işığınız ise yeterli. Ancak florasanlar uzun süredir kullanılan florasanlar ise yenilemeniz gerekebilir. Yosun yaptığını söylüyorlar.Ben led kullanıyorum.
Melek Balıklarım Sabit Duruyor
Bakteri çakışması olabilir.Farklı akvaryumlardan alınan balıklarda yaşanan bir durum. Alıştırma süreci karantina tankı gibi şeyler uyguladınız mı?
Guadreks Ve Tenikur Nasıl Kullanılır?
Isıyı kademeli olarak 32-33 hatta 34 seviyelerine çıkartın. Flagyl kullanımını araştırın. Ben direk ağızdan şırınga yöntemini uygulamıştım.
Su Dinlendirme Yöntemleriniz ?
90 lt lik plastik kovayı wcde dinlendirmek dışında bende aynı şeyleri yapıyorum. Hortumla banyoya dış çekimi yapıp kafa motoruyla kovadan akvaryuma su basıyorum.
Co2 Kullanımı
[QUOTE=zoradam09]
Hocam sürekli açık kalması balıklara zarar verir mi?[/QUOTE]

Aşırı gaz çıkışı olupta Ph ta ani değişimlere sebep olacağını sanmıyorum. Bir zararı olmaz diye düşünüyorum. Benim tüp saniyede 1-2 damla olacak şekilde 2 seneye yakındır sürekli açık.
Co2 Kullanımı
Eğer pet şişe gibi ürünler kullanıyorsanız sürekli açık kalmalı ki basınçtan dolayı patlama olmasın. Bittiğini de gaz çıkışı tamamen durduğunda anlayabilirsiniz.
Discus Aşkı
Filtrasyon için sump yada dış filtre. Akvaryum hacmi büyük olduğu için yeriniz varsa sump sistem daha uygun olur sizin için. Eğer sump mümkün değilse, akvaryumu saatte minimum 3-4 defa çevirebilecek 3000-4000 lt/sa devirdaim yapabilen dış filtre. Onun haricinde en az 300 wattlık bir ısıtıcı, ve 70 cm derinlikte hava verecek güçte bir hava motoru ve hava taşı. Başka Işıklandırma vs size kalmış zevkinize göre yapabilirsiniz. Başkada aklıma gelen bir şey yok. Tabi eğer "su değişimi için tesisat çekeceğim" diyorsanız çok bilgim yok ben hortumla boşaltıp hortumla dolduruyorum. [:((][EDIT]ysnbykylmz,2017-07-25 15:52:18[/EDIT]
Discus Aşkı
Yaklaşık 1 tonluk tank. 15-20 cm lik 15-20 adet discus bakılabilir. Yem olarak; dediğim ölçülerde yetişkin discus besleyecekseniz dana yüreğine gerek yok. Ben Tetra discus ve Tropical D-50 plus flakes kullanıyorum. Techizat için ise öncelikle sump sistem eğer imkan yok ise güçlü bir dış filtre ve ısıtıcıda kesin olması gerekenlerden. Ayrıca büyük 1-2 parça yati tarzı kökler ve anubias tarzı fazla bakım istemeyen bitkileri eklemeniz görsel açıdan da güzel sonuçlar almanızı sağlar.
Akvaryuma Bu Bitki Olurmu
Deniz akvaryumundan anlamam ama tatlı suda pek olacak gibi gözükmüyor :)[EDIT]ysnbykylmz,2017-07-20 15:51:53[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.