ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BTA
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
56
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Ocak 2017 15:32
Son Ziyaret:
15 Mart 2024 17:15
Toplam Mesaj:
51 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
2 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burtay Tugay ARTAR
Doğum Tarihi:
19 Ağustos 1992
Yaş:
31
İl:
Ankara
Meslek:
Mimar
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Moss

SON 10 MESAJI

Riverside Shallow Tank
Tayfun Bey merhaba kurulumunuz çok hoş olmuş elinize sağlık. Siz ile neredeyse benzer şartlarda kurduğum bir 2 yaşında bir high-tech tankım var, şu an caridina tür bir karides yetiştirmek için low-tech'e çevirdim. Genel olarak sizdeki gibi sert yapraklı türler yetiştirdim, tropica gübresi tek başına çok başarılı bir gübre olmasına karşın anubias ve bucephlandra gibi yavaş gelişen türlere potasyum açısından yeterli gelmediğini farkettim ve son high-tech döneminde günlük dozlamama tropica verdiğin oranının %25i kadar potasyum gübresi ekledim, creaqua kullandım ve anubias ve bucep. türlerim normalde olduğundan 2-3 kat daha fazla yaprak verme hatta bazı türlerin çiçek açtığına şahit oldum size de dozlamanıza potasyum eklemeyi tavsiye ederim.
Co2 Regülatör Solenoid Valf İptal Edilebilir Mi?
Sökmeseniz bile sürekli fişe takılı kalacak şekilde 7/24 verebilirsiniz. Bu şekilde 1 yıldır kullanıyorum sorun çıkmadı [EDIT]BTA,2023-09-22 15:51:23[/EDIT]
Yosun Sorunuyla Başa Çıkamıyorum
Aynı sorunu yaşadım, sebebi yüksek ihtimal düzensiz CO2 dir, 8 saat ışıklandırma yapıyordum ve CO2 yi ışıklar ile birlikte başlatıyordum, CO2 süresini ışıklar açılmadan yaklaşık 2,5 saat önceye aldım bu süreyi hesaplarken ışık tam yandığında indikatör sıvısının yeşile dönmüş olmasını baz aldım sizin hacminiz daha küçük belki 1-1,5 saat yeterli olur deneyerek bulmanız gerekiyor. Aydınlatma süresini de düşürmek yerine 4 saat açık 1 saat kapalı 4 saat açık olarak değiştirdim, aradaki 1 saatlik kararma süresinde co2 çalışmaya devam ediyor. Aradaki 1 saat sudaki co2 konsantrasyonunun yeniden yükselmesi için yeterli oluyor. Ben bu şekilde yeni oluşumu tamamen durdurdum, gübreleri hiç kesmedim.

Hali hazırda oluşan yosunlar kendiliğinden geçmiyor onlar içinde budama, mekanik temizlik ve oksijenli su ile müdahale ederek kurtuldum.
Akvaryumda Bilmediğim Bir Yosun Oluştu
Staghorn(Geyik boynuzu) yosunu bu, sebebi düzensiz co2 seviyeleri, düşük phlı sularda dengesiz co2 de siyah sakal yosunu, yüksek phlı sularda bu yosun oluşuyor.

Selenoid valfi ışıklar yanmadan önce başlayacak şekilde ayarlayın, süresini kendiniz tespit etmeniz gerekiyor yani ışıklar yandığında indikatör yeşile dönmüş olması gerekiyor, bu yeni oluşumu engelleyecek.

Mevcutları da oksijenli su ile enjekte ederek öldürmeye bakın dozajla ilgili beslediğiniz canlılara göre bir araştırma yapın.
Armatürk Seçimi
Armatürk kullanıyorum memnunum, armatürlerin üzerinde çift anahtar mevcut, 36 watt alıp ilerde yükseltme gereği duyacağınıza 54 watt alın tek anahtar kapalı kullanırsınız.
Aktif Karbon Ve Zeolit Kafa Karışıklığı
Mert Bey tekrar merhaba bir süre forumdan uzak kaldım, rica ederim. Aktif karbonun doygunluğa ulaştığının nasıl anlaşılacağı konusunda kesin bir bilgim yok, renginin siyah olmasından dolayı gözlemlede anlaşılmıyor. Bazı markaların karbon kullanım sürelerinden çıkarım yapabilir miyiz diye baktım ama hepsi ‘uzun süreli’ ‘bir kaç ay’ gibi belirsiz kelimeler kullanmış. Oluşan atık yüküne göre elbette değişken olacaktır ama doygunluğa ulaşması sadece görevini yapmamasına sebep olacaktır sanılanın aksine tuttuğu malzemeyi kimyasal bir reaksiyonla tetiklenmediği sürece kusması mümkün değildir, bunuda akvaryum şartlarında tetikleyemeyeceğinizden endişe edecek bir durum oluşturmaz. Belki suyun renginden anlaşılabilir, keyifli hobiler
Aktif Karbon Ve Zeolit Kafa Karışıklığı
Sump, dış filtre, askı filtre vb. filtrelerde suyun akış yönüne göre sırasıyla mekanik (elyaf, sünger vb.) biyolojik (matrix, seramik halka vb.) kimyasal (purigen, zeolit, karbon) filtrasyon malzemeleri konulması gerekiyor. Ara bölgelere elyaf, sünger olmasının hiç bir zararı yok hatta malzemelerin ömrünü uzatır, mekanik kısmı öne koyuyoruz ki katı atıkların biyolojik bölümü tıkayıp bakteri florasını düşürmesini engelliyoruz, kimyasal kısmı biyolojik bölümün arkasına koyuyoruz ki suda salınan amonyak vb. organik atıkların önünü kesmeden bakterilere ulaşmasını sağlıyoruz.

Zeolitin iyon değiştirici özelliği vardır, amonyakı çok yüksek bir oranda tutabilir, sizin sıralamada bu bakterilere gidecek besinin engellenmesine sebep oluyor. Zeolitin iyon değişim kapasitesi kısıtlıdır tuzlu su ile yeniden rejenere edilebilir ama bu düzende zeolit doygunluğa ulaştığında yüksek miktarda amonyak geçişi başlayacak ve biyolojik bölümdeki bakteri floranızın yetersiz kalacağından kötü sonuçlar doğuracaktır.

Aktif karbon gözenek yapısı sayesinde düşük mikronlu atıkları tutar suda güzel bir berraklık sağlar ama doygunluğa ulaştığında yenilenmesi gerekir, bitkili bir akvaryum olsa kullanmayın derdim.

Amacınız kristal berraklığı ise seachem purigeni öneririm, sump sistemine yetecek kadar eklemek maliyetli olacaktır fakat bu ürün %100 sentetiktir salınım yapmaz, zarar vermez. Katkısız çamaşır suyu (Sodyum Hipoklorit) ve seachem prime ile rejenerasyonu yapılıp tekrar tekrar kullanılabilir.(Simsiyah olup aşırı tıkanmadıkça) Bu konuda seachemin sitesinde de forumda da nasıl yapılacağı ile ilgili bilgiler mevcut. Seachem prime çamaşır suyunun etkisini kaldırmak için kullanılır.

Zeolitin bence bu sistemde bir faydası yok, çıkartmaya karar verirseniz direk çıkartmayın yukarıda belirttiğim gibi amonyak yükselecektir, sumpın en arka çıkışına koyup biyolojik bölümde bakteri floranızın gelişmesini bekleyip sonra çıkartın. (Bakteri kültürü hızlandıracaktır.)

Tercih sizin keyifli hobiler

Düzeltme: sodyum klorür tuzdur, saf çamaşır suyu: Sodyum Hipoklorit
[EDIT]BTA,2023-02-10 15:20:49[/EDIT]
Aktif Karbon Ve Zeolit Kafa Karışıklığı
Mert Bey merhabalar,

Öncelikle kurulumunuz hayırlı olsun [:nazar:].

Zeoliti su akış yönüne göre en öne koyulmuş gibi görüyorum, su akış yönüne göre filtre malzemelerinizin sıralamasını da yazabilir misiniz? Yardımcı olmaya çalışacağım
Black Flame Hangi Ağacın Kökü
Tam emin olmamakla birlikte geven çalısı diye biliyorum.
Kaç Kilo Kum Gerekli
Akvaryumun taban ölçüleri ve kaç cm yüksekliğinde kum koymak istediğinizi söylerseniz yardımcı olabilirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.