ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
umuttsk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Şubat 2017 10:01
Son Ziyaret:
08 Mayıs 2018 16:49
Toplam Mesaj:
26 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Umut Taşkıran
Doğum Tarihi:
08 Aralık 2003
Yaş:
20
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci :)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Umut Taşkıran

SON 10 MESAJI

Yeni Akvaryum Kuracağım
Gerek var bakteri kültürünü arttırmak ve berraklık için ben kullanıyorum sana kalmış bir şey tavsiye ederim. Kısacası tamamen sana kalmış.
Yeni Akvaryum Kuracağım
Maalesef Ankarada ki petshoplar öyle. Giderim inşallah Selanik Petshopada [:)] Vallahi hiç bilgim yok canlı doğuranlar olarak ama kum olarak tabana 5 cm hagen kum üstüne de beyaz silis kum olabilir ama arka fonu mavi yapma klasik gelebilir sana ama tamamen zevkine kalmış. 250-200 litrelik bir şeye denk geliyor. Dış filtre akvaryum net hacminin 3-4 katı bir debiye sahip olmalıdır. Yani 250 litrelik bir akvaryum için 750-1000 lt/s debili bir dış filtre gerekir. Sana şuan tavsiye verebileceğim dış filtre olarak Tetra Ex 800 Plus kullanmadım ama forum da okuduğuma göre çok sessiz ve işini iyi yapan bir dış filtre olarak görüyor ve tavsiyem her akvaryum da bence ilk başlarda olamalı pipo filtreyi unutma bence. Isıtıcı olarak bilgim yok evim sabit bir ısı da olduğu için akvaryum içine 100w bir ısıtıcı benim işimi görüyor kışın Ankara ayazında en kötü durum da 24 dereceyi gördüm ortalama olarak hem 26 25 de sabittir. O sana kalmış tamamen florasan dersen bilgim yok ben led kullanıyorum üstatlar gelip yardımcı olur büyük ihtimal.
Yeni Akvaryum Kuracağım
120 Litrelik başlangıç için yeterli zaten kısa sürede daha büyüğünü isteyeceksiniz :) Size önerim malawi cikletleri ile başlamanız kısacası sarı prenses,yunus, mavi prenses gibi malawi cikletleri. Yunuslara o hacim yetersiz olacağı için size tek önerim başlangıç balığı olarak sarı prensestir. Hem büyütmesi kolay hem hırçın değil hemde sağlam bir tür olduğu için bakımı da kolay. Eğer hoşunuza balık türü alıcaklarınız :
- Isıtıcı 200W bir ısıtıcı yeter sağlam olsun genede tedbiri elden bırakmamak lazım :)
-Dış Filtre bu kadar basit birşey değil alıyorsanız cidden sağlam bir şey alın ileride kullanabilesiniz. Size önerim o hacim için Jebo 839 Ve Lifetech 835 bu ikisi yeter o hacim icin hatta artar bile amma velakin büyütürseniz ileri de kullanabilesiniz diye söylüyorum tamamen size kalmış zaten forumda okuduysanız pipo filtre alıp yanına sunsun 603b modelini de yapabilirsiniz ama tavsiyem direk jebodur.
-Kum, renk size kalmış ama balık güzel görünümü için tavsiyem Beyaz silis kum.
-Dekor, size kalmış gene de doğal taş yerlerine gidip kendiniz alabilirsiniz ama tavsiyem balıklar biraz büyükten sonra almanız tecrübe almış olursunuz 2 ay içinde zaten.
-Bende Ankaradayım o dert bende de var bulamadım ben de daha. Genelde internetten alışveriş yapıyorum balıkları da satım gruplarından üreticilerden alıyorum.
-Alıyorsan sıfır al direk ama akvaryum dersen sağlam 2.el akvaryum alabilirsin ama malzeme olarak önermem
Bu yazdıklarım Malawi Cikletleri için olan tecrübem bunu getiriyor, besleyeceğiniz türe göre değişir. [:)]
250 Litrede Tropheus?
[QUOTE=Va_sil]Uzunlugu 130 santimden fazla ise koyun
Uzunluk meselesi daha muhimdir
1 metrelik akvaryumlara koymayiz
Bunlar cok erkek cok disi istiyen baliklardandir[:)][/QUOTE]

Abi öyle de akvaryum 100x55x45 boyutlarında enine büyük ama deneme amaçlı diyorum?
250 Litrede Tropheus?
Merhaba Abilerim Ablalarım ve Kardeşlerim, önceki konularda Yunuslarımı çok sevdiğimi söylemiştim okuyan belki bilir. Elektrikler kesilince havasızlık'dan öldüler ve bu olay hobiden soğuttu, bunun için heyecan verecek bir tür ile tekrardan başlamak istedim. Aklımda Tropheus var 250 litrede Trop beslemek istiyorum 1e5d veya 2e8d şeklinde sizce olur mu? Zaten yakında yeni akvaryuma geçicem tecrübe amaçlı böyle bir şey yapmak istiyorum. Tabi hayvanları da düşünüyorum zarar gelmesinde de korkmuyor değilim. Bazı kişiler 200 litrede takır takır yavru aldığı söylerken 300 litre de sıkıntı yaşayanlarda yok değil. Sizce ne yapayım?
250 Litre De Kaç Balık Bakılır?
Sp den vazgeçicem yunus tan kolay kolay vazgeçmem abi 1 e 5 yunus bırakırım spleri satarım yunus tam asla vazgeçmem [:D][:)]
Japon Akvaryumu Hakkında
O hacım için fazla pahalı bir dış filtre almanıza gerek yok paranız olur gider tekrar ex 400 alırsınız orası ayrı ama sunsun 603 hb işinizi görecektir ek olarak pipo filtre koyabilirsiniz ben öğrenci olduğum için 250 litre de lifetech in 839 modelini kullanıyorum ama yakın zaman da ben de tetra alcam.
250 Litre De Kaç Balık Bakılır?
Şuan elim de yetişkin 1 erkek 4 d yunusum ve 1 erkek 4 disi toplam 10 balığım var hacım yeterli midir?
2 Çıkışlı Sessiz Hava Motoru Tavsiyesi(uygun Bütçe
Çift çıkışlı hava motoru almak istiyorum ilk defa alacağım için ne sessli ne sessiz bilmiyorum max bütcem 70 lira sessiz olması önemli önerilerinizi bekliyorum [:)]
Balık Yarı Baygın Acl
[QUOTE=sudenaz_balıklar]Ben 2 gün önce bir beta aldim dişi aldığım günün akşamı öldü bu betalar bir değişik , bence hazirlikli ol , ve zaten durgun bir baliklar yoldan dolayi kendisini toplayamamiş olabilir [/QUOTE]

İlk defa almasam tamam diycem de bu ilk değil balık soğuktan da etkilenmemiş oksijensizlik desem kendileri sorunsuz hava alabiliyolar bilmiyorum çok güzel de bi hmpkydı şuan aci çekiyo çok üzülüyorum [:'(]

Üstadlarım bi cevap eri n lütfen balık gidici mi değil mi [:'(]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.