ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
16oguzhan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
43
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Şubat 2017 21:09
Son Ziyaret:
05 Haziran 2023 09:19
Toplam Mesaj:
112 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oğuzhan Balcı
Doğum Tarihi:
13 Ekim 2003
Yaş:
20
İl:
Bursa
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

170x70x60 Tropheus Maswa 80x50x40 Yavru Akvaryumu

SON 10 MESAJI

Flowerhorn Yem Yemiyor Uzun Yol Yolcusu Stres Alti
Akvaryumu bugün kurup bugün balık eklemeniz çok yanlış olmuş! Balığı kaybetme ihtimaliniz yüksek. ayrıca iç filtre yetersiz olacaktır, Bakteri tutması için akvaryum zeminine Lav Kırığı eklemenizi öneririm. Işığı kapatın ve yarın bekleyin, ışık açık olduğunda daha çok stres yapar, akvaryumun karşısında ani hareketler yapmayın, sevmeye çalışmayın. Balıklar yoldan sonra 1 hafta çok çekingen oluyor bu süre zarfında dikkatli olmazsınız.
Hangi Filtrelemeyi Uygulamalıyım?
Ben 50-60 litre civarındaki akvaryumumda şelale filtre kullanıyorum ve SunSun HW603 modeline geçmeyi düşünüyorum. Tavsiyem Sunsun dış filtre olur, canlı yükü arttığında sorun yaşamazsınız ve kesinlikle biyolojik ve fiziksel temizlik olarak çok çok daha önde.
Oscar İçin Akvaryum
[QUOTE=Rstokms]

Kasaplıkla ne ilgisi var?[/QUOTE]
Akvaryumun dükkanda olması soğuk olmasına sebebiyet verebilir manasında söylemiş sanırım.
Flowerhorn Günlüğüm •700litre•
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/194853/080120200017441.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/194853/080120200017481.jpg[/IMG]
06.01.2020 -------------------------------------------------------------------------------------- 08.01.2020
Aradan epey süre geçti balık sayımız azaldı ve akvaryum değiştirdik ( maalesef ki daha küçük bir tanka geçmek mecburiyetinde kaldım.)
Akvaryumda tek olduğumuzdan bir sıkıntı yok şimdilik. Ayrıca çok fazla gelişemediğini düşünüyorum ( Boy ve Kafa olarak.) Çünkü sınavlarım vb. sorunlardan dolayı yeterli zamanı ayıramadım pek fazla, su değişimleri çok aksadı ama elimden geleni yapmaya çalışıyorum :)[EDIT]16oguzhan,2020-01-08 00:24:02[/EDIT]
75 Santim Tehlikeli Mi
170x60x70(h) bir akvaryuma sahibim ve 12mm cam kullanıldı. Sizin hacim daha düşük olduğundan cama gelen basınç daga az olacak ve rahatlıkla işin altından kalkacaktır 12mm cam, sıkıntı etmenize gerek yok.
Tür Önerisi İstiyorum
Bahsettiğiniz balık bir tür yılanbaş. Türkiyede kolay şekilde bulamazsınız, bulsanız dahi uygun fiyatlar beklemeyin. Bu balıkların eş tutması ve üremesi kolay değildir! Channa familyası bildiğim kadarıyla yüksek hacimler istiyor ''Channa Gachua'' hariç. Akvaryum yaklaşık 200 litre, bence bu hacimde Melek balığı ve hafif bitkili bir tank kurulabilir. Ya da tek Astronot, Flower Horn, Midas gibi türler bakılabilir.
Flowerhorn Günlüğüm •700litre•
[QUOTE=vitestv]

İki akvaryumun arasında bir karton var mı? Balıklar birbirini görüyor mu ve en önemlisi görüyorsa balıklar o camda mı duruyor[/QUOTE]
Görebileceklerini sanmıyorum biri bi köşede biri bi köşede akvaryumların.


[QUOTE=Enisikizler]Ben de yaklaşık 1 ay kadar oluyor okiko 3 lü yemi alalı. Bendeki iştahla yiyiyor. Yani bir iştahsızlık yada yemi kabul etmeme göremedim. Suan okiko 3 lü set hikari ve jbl in fh yemi var. Yanına haftada 2 gün somon veriyorum. Somon işlem görmemiş sadece kucuk parçalara ayrılmış şekilde. Benimki red dragon. Özellikşe kırmızı olan yerinde ve incilerinde ciddi gelişme oluştu. Okikonun platinmu ve renk yeminin yerine somonun da katkısıyla işlerini iyi yaptilar.

Ancak kafa gelişimi durdu diyebilirim. Nedendir bilemem. Güzel büyük bi mevcuddu. Su sıcaklıpının kafa gelişimine etkisi varsa büyük ihtimal o olumsuz etkilemiş olabilir. Çünkü akvaryumda dıs cama yapışttraln derece vardi. İzmirde yasadığım için henuz soğuklar bastirmadındam derece de 29 derecelerde dolaniyordu. Ama sonradan fark ettim ki su soğuk. Ve basla derece ile ölctüğümde suyun 25,5 dolaylarında olduğını gördüm. Isıtıcıyu taktım. Fh lar 30 derece isteddiğini biliyorum yaz kış. Bu sebepten kafa gelişimi durmus olacağını düsünüyorum. Balığında büyümesiyle kafa gövde orani yaklaşyi ve kafası kücük gibi duruyor artik. Eskiden sanki basında kavuk varmış gibiydi. Yani özetle okikonun henuz kafa yeminin etkisini göremedim. Ama dediğim gibi ısıya bağlıyorum. Isı olayı çözüldüğünden gelişimi gözlemlicem.

Yani yemlerden kaynaklı bir sıkıntı ooduğunu düsünmüyorum. Sadece bir kaç yorumda görmüştüm okiko yemden sonra durgunlasiyor diye. Biraz bende o durumu gözlemliyorum. Ama aşırı bir durgunluk yok[/QUOTE]
Su ısım sabit 28-29 derece. Diğer bütün balıklarım severek yiyor lakin o yemiyor. Bir gün aç bırakmayı denedim sonuç yine hüsran.
Flowerhorn Günlüğüm •700litre•
Tekrardan merhaba arkadaşlar, bir sorun yaşıyorum bu yüzden sizden fikir almak istedim. Yaklaşık 1 hafta önce Okiko yem aldım, bütün balıklarım bunu yerken ayrı akvaryuma ayırmış olduğum balık ilk gün gayet güzel yedi ama ondan sonra yemedi. kurutulmuş karides ve kan kurdu yiyor ama yemi bir türlü yemiyor. Ayrıca o balığı ayırdığımdan beri gelişim göstermesini beklerken form olarak devamlı geriledi. Bende bugün eski büyük akvaryuma geri aldım balığı lakin öbür akvaryumda bir baskın erkek daha çıkınca bunlar ufaktan ara ara kavga etmeye başladılar. Öbür baskın olan erkeği ayırmayı düşünüyorum ama oda form olarak gerilerse diye endişeleniyorum. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Atlantik 1250a Dış Filtre Kullanan Var Mı?
Neden[QUOTE=Urar]Arkadaşar yaklaşık 1 sene oldu kullandığım Fılıtre calısıyor hatta bır tanede dophin 1600 aldım Debısı ondan bıle guclu hatta goren arkadaş bu nasıl oluyor Dophın 1600 lh bundan daha güçlü dıye neyse konuya gelelım Şunu fark ettım Elektırık bulunduğunuz yerde cok gıdıp gelıyorsa bu fılıtreyı almayın insan kullandıkca zaman gecdıkce anlıyor ses var daha öncede dedım debısıde guzel ama dedığım gıbı Bulunduğunuz yerde elektırık sorunu varsa cok gıdıp gelıyorsa elektırık almayın Yanlız bulunduğunuz yerde elektırık az gıdıp gelıyorsa yanı 3 ayda bırse alın derım ama cok gıdıp gelıyorsa tavsıye etmiyorum[/QUOTE] Nedenini de belirtirseniz iyi olur. [:)]
Flowerhorn Cinsi Hakkında
Erkek, Kamfa Malau arası gibi duruyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.