ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Boyzmen
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
10
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mart 2018 15:13
Son Ziyaret:
24 Aralık 2019 21:52
Toplam Mesaj:
45 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Konya
Meslek:
Bankaci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

80x40x55 mobilyali Isitici: 300w smart Aydinlatma : 5w 12 led Dış filtre : minjiang jz1600 24 w Testi kirigi Kum:ince beyaz taş kırığı Balik türü ciklet sari prenses ve yaşayan kaya, vatoz

SON 10 MESAJI

Hobiye Böyle Giderse Son Vereceğim
Uzun yıllardır tropik ve ciklet türlerini besledim 50lt,150,250,350,500lt akvaryumlarda besleme yaptım çok filtre denedim, (iç dış filtreler.) bi ara bendede çok oluyordu çok araştırma yaptım defalarca akvaryumum kurulumu yaptım su değişimin hesabı yok sonra birgün düşünürken yem değiştirdim işte yok bitkisel yem yok sebzeli yok etli derken yem çeşidim çoktu 2 ye indirdim ve birden uçuşan o beyaz seyler kayboldu ve yıllardır 2 tür yem kullanıyorum ve 1 hafta birini 1 hafta birini kesinlikle karışım yapmıyorum ber dene derim?
Cikletlerim Kuma Sürtünüyor
yüzde 90 dış parazit tuz ekliyormusun vatoz yoksa kaya tuzu ekle ben 250 litrelik akvaryuma 50litre su değişiminden sonra 2 su bardagına 2 yemek kaşıgı kaya tuzu eritıp ekliyorum ve çok faydası var 2 senedir sürtünme yok dış ve iç parazit yaşamadım.
Sarı Prenses Çok Korkuyor ?
Merhaba diğer arkadaşların dediği gibi alışacaklar zaman lazım bendan ufak bir yardım yemlemeleri düzenli yapın ve 1 gün yem vermeyin balıklar acıksın hatta süreyi az uzatın (1.5gün ) ve yemlemeyi aynı yerden (akvaryumun solundan yada sagından) yapın ki balıklar sız yaklastıgınızda yemin otaraftan gelecegini bildikleri ve aç oldukları için korkmadan yem için gelecekler artık benim sp elimden bile yiyorlar.
İzine Çıkarken Balıkları Kime Neye Emanet Edyrsnz
Merhaba 3 haftalık izine çıkacagım 2 adet büyük akvaryumum var içinde sayısını bilemeyecegim 30-50 civarı sarı prenses balıklarım var damızlık yavru karışık elimde 1 adet otomatik yemleme mak. var ama o 1 hafta anca idare ediyor ilk defa 3 hafta evden uzak duracagım teslim yada bakmasını isteyecegim kimse yok burdan sormak istiyorum bu gibi durumla karsılasan arkadaşlar ne yapıyor acaba. tatil yemlerinin yetecegine inanmıyorum sp ne bulursa hemen tüketiyorlar 3-4 gün idare ediyorlar ama süre 3 hafta olunca sıkıntılı gibi.(ısıtıcı ve dıştan motor 24 saat çalışıyor ondan yana sıkıntı yok ama yemleme sıkıntım var.)
Akvaryum Degisimi
Sazan yada japon değil discus tan behsediyoruz usta yanlış olmasın strese girince kötü şeyler oluyor. ısıksız ortamda daha kolay adaptasyon saglanıyor.
Akvaryum Degisimi
Veeee Gece karanlık olmasına dikkat et mümkünse 1 gün karanlıkta kalsınlar(aktarma işide karanlıkta olsun ısık kesinlikle olmasın) yeni akvaryuma aldıgında denendi test edildi.illaki sitres oluyor ama aza indiriyorsun.
Akvaryum Dış Filtre Seçimi Hak.
ne alırsan al ama önce sesine sonra sızdırma sorunu var mı 2 elde ona bak ve son olarak siddetle tepsi nekadar cok olursa fitrelemen okadar iyi olur 1 tepsi sünger 2 tepsi elyaf 3 tepsi karbon(seramik )4 tepsi Purigen (Premium Sentetik Absorbent) müthiş bir şey yada kedi kumuda olabilir neyse işte çok ama çok farkediyor zaten bu iş hobi işi 200 tl verip 2 sepetlisini alacagına 250 ver 4 sepetlisini al.
Dip Pislikleri Gitmiyor
green terrör olmasa bi önerim olacaktı ama (makrakanta dipteki pislikleri kaldırma gibi bi özelliği var bu sayede dışfitre çekiyor ) sürekli dip çekimi zaten olmaz haftada yapman lazım yada 3-4 günde bir. Bir kaç gün bekledikten sonra kaba pislikler suda erimesi gerekiyor . acele etme gözlemle?
Sp Kusturma Zamanı
selam 1 senedir oturmuş bir akvaryumum var sp sadece sp 2 erkek 6 dişi boyutları 13-16 cm arası ideal kusturma 16-18 gün arası şimdiye kadar sürekli 16-18 gün içinde kusturuyorum mantarlaşan ne yavru nede yumurtaya lastladım tahminimce onları balık kendi agzında hallediyor 500 geçmiştir yavru alımım daha fire vermedim erken kusturursan bir kabın içinde balıgın tekrar agzına yumurtaları almasını bekle almazsa kulucka makınasına hava vererek sorunu halledersin ama dediğim gibi kesin balıgın yumurtaları agzına aldıgı gün itibari ile sayarsan 16-18 günde kustur. hem balıgı fazla yormazsın. Denedim gün gün ilk yumurta verdikleri günden 1 günden 16 güne kadar kusturdum en ideal gün 16-18 arası

şimdi millet diyecekkki 1 senede okadar yavruyu nasıl alıyorsun çok basit ideal su sertliği ve çok önemli olan su sıcaklıgı 28-30 arası yazın kışın bu derecenin altına düşürmem su değişimlerinde de çok dikkat ederim. bir balık kusturduktan sonra iyi beslenme ile minumum 20 maksimum 40 gün içinde takrar yumurta alıyor o verdiğim bulabildiğim kadar canlı yem ile oluyor (Kaz ciğeri ciğ şekilde kızma lık yapıp günde bir sefer veriyorum)
Sarı Prenseslerimin Cinsiyeti Nedir
1 ci olan erkek siyah olan ismet24 dediği gibi Akvaryum şartları uygun olursa yakın zamanda olabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.