ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ulast
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Ocak 2019 17:26
Son Ziyaret:
03 Temmuz 2023 09:33
Toplam Mesaj:
11 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ulaş Tüzel
Doğum Tarihi:
09 Ekim 1987
Yaş:
36
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ulaş Tüzel

SON 10 MESAJI

Avrupa Yakasında önereceğiniz petshopcu
4.leventte as pet shop var en son full black lepistesler dikkatimi çekmişti başka 1-2 tür daha vardı.
Karides Yem Yapımı
[QUOTE=Künefeli baytar]

sonuç nedir hocam beklemedeyiz 😁[/QUOTE]

:) valla videodaki gibi eldeki malzemelerle bi yem yaptım, 3-4 hafta kullandım ama sonra kestim. Yeme karşı pek bir iştahları yoktu ben de markalı yemlere devam edeyim dedim. Sadece arada ısırgan, soya kabuğu, kabak gibi doğal şeyler veriyorum.
Karides Yem Yapımı
[QUOTE=Kamil009] Un ve yumurta malzemeleri birbirine bağlamak için var.
Çürüme yapmaz çünkü kurutulmuş.[:)][/QUOTE]

deniyim o zaman :)
Elimde şu an kurutulmuş moringa, karadut, karahindiba, ısırgan ve biraz boş vakit var.
Bu markalı karides yemlerinde bağlayıcı olarak ne kullanıyolar acaba 🤔

O kad
Karides Yem Yapımı
Selam,

Bu videodaki malzemeler ile yem yapmayı deneyeniniz oldu mu?

Un, yumurta biraz garip geldi[:?]

Mesela yumurta uzun vadede çürüme falan yapmaz mı?

https://youtu.be/U3kt_bkFCPY
Caridina Türleri Bakımı
[QUOTE=Ulvi Özuğur]Glasgarten, Shirakura, Dennerle, CSF, BorneoWild aklıma bir çırpıda gelenler. Bu markaların hemen hemen tüm ürünlerini kullandım. Bazısından 5er 6şar kutu bitirmişliğim vardır. Şu an ve 1,5 senedir vatoz yemleri kullanıyorum :) fark olsa inanın o markalara devam ederdim, fazladan 10-15 yavru alsam zaten paraları çıkar.
Ne renklerde, ne üremede, ne de yavru veriminde bariz farklar oluşturuyorlar. Belki biraz sizin psikolojinizi iyileştirirler.
Kaldı ki üstte yazdığım gibi, bazılarının kullanımı acemiler için riskli. Örneğin ; Bacter ae ve özellikle kırmızı baby doz aşımında çarçabuk suyu bozar tetrabits verin daha iyi :)

Bu ürünlerin içinde biraz fark oluşturacak ürünler varsa, BorneoWild Bebi ile Shirakura ebidama'dır. Bu ikisinin içeriğini vatoz yemelerinden karşılamanız biraz zor olur ama yine de değmez. Diğer yemlerin ise 40-50 gramına 75-100 lira arası para verecekseniz bir şey diyemem, cebinize yazık ediyorsunuz.

Şöyle örnek vereyim; Dennerle'nin snow pops, BorneoWild'ın beanne diye yemleri var. Biri 65 TL - 40 gr, diğeri 80 TL - 50 gr.
Bunların koca çuvalını (10 kg) 20 liraya alıp dağıta dağıta bitiremiyorum. Bunların içeriği soya kepeği / kabuğudur. Dennerle bunu ürün açıklamasında açık açık utanmadan, çekinmeden yazar.
Birebir aktarıyorum "% 100 organik soya kepeğinden imal edilen stick yemler tamamen su altına batar. - Yapay koruyucu, renklendirici, balık unu yada kimyasal içermez."
İsterseniz resmi sitesinden kontrol edebilirsiniz.
Bu nasıl bir kar marjıdır? Diğer yemlerin de çoğu vatoz yemi içerikleri ile örtüşür, incerseniz görürsünüz. Eskiden moringa, chlorella gibi malzemeleri yurtdışından temin edip kendim yem hazırlıyordum, baktım ki vatoz yemleri zahmetsiz ve etkili onu da bıraktım. Hayvan küçük olup az yiyince fiyatlar fahiş yemler gram gram

Karides hobisine başladığımdan beri bas bas bağırıyorum, ne diyeyim kullanan yine kullanıyor. Ulaşabildiklerimize de şükür.[/QUOTE]

Evet ulvi hocam çok yüksek kar marjıyla satıldığı bir gerçek. Soya kepeği edinmiştim ondan da kullanıyorum, bi poşet soya kepeği eppeyce ucuz :)
Benim caridinada henüz 1,5 yılım bile olmadığından bu cavcavlı paketlerin büyüsündeyim hâla :) çoğu yemin içeriği ucuz; dut, ıspanak, ısırgan vs ilk aşamada bu tarz içerikli yemleri bırakıp sadece mineral içeren yemleri satın alırım diye düşünüyorum. O tarz yemler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yani mesela mineral junkie, csf pure mineral tarzı ürünler gerekli mi? Gerekliyse alternatifleri nelerdir ve siz nasıl karşılıyorsunuz bu ihtiyacı?
Yeni kurduğum akvaryumların birinde hiç bacter ae, beta glucan kullanmayıp kendi içimde bi kıyaslama yapayım bari.[:iyi:]
Yeni Bitkili Denenem
[QUOTE=ccrawenn]

Zeminde ki yeşil noktalar bitki yani tohumdan çıkan bitkiler.[/QUOTE]

Tohumdan çıkan bitkiler genelde vadedilen bitkiler olmuyor. en kötü ihtimalde hoşunuza gitmediği anda söker çıkartırsınız.
İvanacara Adoketa Tank (balıklar Geldi)
Malzemeler, ekipmanlar ve diğer her şey kalite kokuyor [:iyi:][:)] başarılar
Dere Kumu
Hangisinin görünümü daha çok hoşunuza gidiyorsa üstte onu kullanabilirsiniz hiç bir sorun olmacaktır ikisi de nötr kum zaten. Yalnız dere kumu diye bazen petshoplar kabuklu kumlardan verebiliyor onlardan olmadığına emin olun. Bir de akvaryumu ilerde bozar yeni akvaryum kurcağım zaman araya serdiğim tül yardımıyla kumları ayırırım gibi bir kaygınız yoksa tüle de gerek yok.
Evde Böcek İlaçlaması Ve Karides Akvaryumu
[QUOTE=iezgi]Karidesler gunluk su degisimi ile cok fazla kayip vermeden toparlandilar arkadaslar [:iyi:][/QUOTE]
Geçmiş olsun atlattığınıza sevindim. Sokaktan ilaçlama aracı geçtiğini duyunca hemen pencereleri kapıyorum :)
Caridina Türleri Bakımı
Yavrular için glasgarten bacter ae (aslında bunu her zaman kullanıyorum)ve yine glasgarten baby ürünlerini kullanıyorum. Ama uzun zamandır kullandığım için kullanmadığım dönemle kıyaslama yapamıyorum. Proteinli yem olarakta haftada bir glasgarten artemia pop veriyorum. Epey seviyorlar suda dağılan bi yem olduğundan yavruların da yiyebildiğini düşünüyorum. Genel olarak her şeyi seviyorlar zaten dondurulmuş kan kurdu bile atarım arada ona da saldırıyorlar :)
fosforik asit gibi şeyleri hiç kullanmadım aktif toprak ozmos ve gh+ kullandım hep.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.