ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erhzhr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ocak 2007 23:02
Son Ziyaret:
02 Şubat 2008 12:47
Toplam Mesaj:
32 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ERHAN ZEHİR
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ERHAN ZEHİR
BEŞİKTAŞ/ETİLER

SON 10 MESAJI

Akvaryumum su sızdırıyor ne yapmam lazım

Yardımlarınız için teşekkür ederim.şu an akvaryumun içinde 15 litre kadar su mevcut ve herhangi bir sızdırma yok sanırım fazla basınctan kaynaklandı benim düşündüğüm akvaryumun altına icten ince bir strafor koyup üstüne 10mm cam kestirip öylece silikonlamam doğru bir işmi yaparım acaba.birde demir profilin ortası boş ortasınada 2 tane demir kaynak yaptırsam sağlam bişey olur diye düşünüyorum akvaryumu alalı 1 ayı gecti ancak kurabildim bu işlemide heralde 2 ayda ancak yaparım evde tek başına indir kaldır kum koy taş koy okadar zor oluyoki anlatamam

Akvaryumum su sızdırıyor ne yapmam lazım

Merhabalar.Yeni bir akvaryum kurma aşamasındaydım fakat acemi olduğumdan başıma gelmeyen kalmadı. 130*45*70 ölcülerinde akvaryum aldım altına dolap yaptıracaktım vazgectim sadece demirden profil yaptırdım. Gectiğmiz hafta icine 35 kg cıvarında  iyicene yıkanmış kum koydum takriben 25 kg kadarda kaya ,taş vs gibi dekor malzemesi koydum ve komple akvaryumu su ile doldurdum.2 gün motor ve ısıtıcı calıştı 3. gün eve gelmediğim gece olan olmuş akvaryumdan su sızmış ,eve geldiğimde şok gecirdim  üzüntündümden ağladım valla okadarın emeğin boşa gittiğinemi yanayım evi su bastığınamı yanayım şimdi ne yapacağımı kara kara düşünüyorum suyun tamamını boşalttım 8mm camdan yapılmış akvaryum acaba bu kadar ağırlığı tartmadı biri bana yardımcı olursa cok sevinirim ne yapmam lazım.

erhzhr2008-01-18 15:37:04
160 litrelik dıy akvaryumum

Akvaryumun cok güzel dekorun felan cok uyumlu (maaşallah diyelimde nazar değmesin) inşallah sağlıklı balıklar büyütürsün..dış motor olarak keşke lifetech markayı secmeseydiniz bende 838 modelini kullanıyorum memnun değlim.umarın sizde aynı sorunla karşılaşmazsınız.

SAYGILAR...

mango kökü
[QUOTE=olgi]

Erhan Bey,

Benim dediğim gibi; onlar mango kökü değildi sanırım. Bir ağacın dallarını mango kökü diye satmışlar herhalde size. Hiç uğraşmadan iade edin.

Saygılar,

[/QUOTE]

Sanıyorum dediğniz gibi oldu satan arkadaş yeminler icersinde sattı gerci cokta para vermedim.İade edeceğime gider cöpe atarım daha iyi kendini bilmez elin adamıyla 15ytl mi geri alacam diye gereksiz polemiğe girmek istemem.bilgilerinizi benimle paylaştığınız icin hepinize teşekkür ederim...bu arada eminönünde insanları kandırıp para kazanmaya calışan daha esnaflığın E sinden anlamayan para kazanmak icin ürün satmak binbir yalan söyleyen şahıslara lanet okuyorum.(dürüst olanı lafım yok tüm kazandıkları helal hoş olsun) 

mango kökü
Arkadaşlar kökleri sudan cıkardım az önce bi baktım köklerin üstüne jelimsi bi katman oluşmuş sanırım mango kökü diye başka bi sattılar bana hem suyum bozuldu hem moralim bozuldu.
mango kökü

suyun rengi hafif hafif düzelmeye başladı.bu akşam aktif karbonuda alıcam yarına kadar düzelmezse tüm dediklerinizi uygulayacam.

saygılar... 

mango kökü
[QUOTE=olgi]

Aldığınız mango kökü, suya dayanıklı değilse; yani gerçekten mango kökü değil ve herhangi bir ağacın canlı kalmış bir dalı ise suyunuzu bu şekilde bozmuş olabilir. Ağaçların kökleri sürekli suyla temas halinde olduğundan suya çok daha dayanıklıdır ama toprak altında kalmayan dallar suya dayanıklı olmadığından, su içerisinde yumuşar ve suyu bozar. Sanırım sizde böyle bir sorun var.

Düzeltmek için günlük düzenli su değişimi yapın ve dış filitrenizde aktif karbon kullanın.

Saygılar,

[/QUOTE]

aktif klarbon bugun alıcam ve hemen koyucam filtreye.akşam üzeride su değişimi yaparım.peki bu kökleri cıkarsam mı acaba tanktan

mango kökü

Tolga bey yazdıklarınız icin teşekkür ederin fakat ben o sizin dediğniz cay rengini  biliyorum benim akvaryumum şu an öyle değil sanki tankın icine su dolu iken kum boşaltılmış gibi.düzelirmi sizce farklı bişey yapmam mümkünmü.

mango kökü

Arkadaşlar mango kökünü kaynatmadım ama 1gece suda beklettim ve bolca yıkadım.suyun rengi sarı değil oldukca bulanık grimsi bi renk aldı.ic ve dış filtre calışıyo yarına kadar düzelmezse hemen aktif karbon alıcam.

bilgilendirdiğniz icin teşekkür ederim saygılar...

mango kökü
arkadaşlar merhaba..akvaryumun icersine dün akşam orta boy 2 adet mango kökü koydum bu sabah suyumun rengi inanılmaz bulanıktı ne oluyo bu akvaryuma anlamış değilim.Tam suyun rengini oturtmuştumki şimdide bu cıktı yardımcı olacak birileri varmı acaba bu suyun bulanıklılığı düzelirmi sizce... 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.