ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
tarquinnn
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
432
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ocak 2007 16:10
Son Ziyaret:
01 Ocak 2024 17:39
Toplam Mesaj:
180 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gürcan Boy
Doğum Tarihi:
14 Ağustos 1978
Yaş:
45
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gürcan Boy

SON 10 MESAJI

Profesyonel Akvaryum İçin Emsalsiz Fosil
Kargo ücreti alıcıya mı ait acaba?[EDIT]tarquinnn,2020-01-02 15:01:32[/EDIT]
Frontoza Ve Bıçak Balığı
Oytun Bey,

Hepimizin dahil olduğu bir forumda, diğer üyelerin görüşlerini talep eder gibi görünen bir konu açmışsınız. Farklı görüşler, tavsiyeler olacaktır, hangisini dikkate alacağınızı seçmek de tabi ki size kalmış. Ancak sadece duymak istediğiniz cevapları kabullenip, diğer görüşlere karşı gayretle savunma yapıyorsunuz. Konu fikir almaktan ziyade halihazırda yaptığınız uygulamayı doğru gösterme çabasına dönmüş.

2004 yılında ülkemize bıçak balığı getirmiş olabilirsiniz ama bu konuda ilkler arasında olduğunuzu söylemeniz biraz iddialı olmuş. Tahminen bu tarihten en az bir 10 sene önce bu türler ülkemize getirilmişti zaten.

Mesafe katetmeniz gereken konuya gelince; [U]14 yıldır[/U] (ben daha uzun süredir olduğunu düşünmüştüm) [U]sayısız[/U] bıçak balığı besleyen biri olarak, türle ilgili yüksek düzeyde bilgi sahibi olmanızı, en azından aynı akvaryumda hangi türlerle birlikte uyumlu olarak yaşayabileceğini kesin olarak bilmenizi beklerdim. Kişisel düşüncemdir, takılmayın..[EDIT]tarquinnn,2018-03-08 22:13:16[/EDIT]
Frontoza Ve Bıçak Balığı
Oytun Bey,

Konuyu açma amacınız gerçekten bilgi almaksa, cevaben yazılan ilk mesajda gereken açıklama yapılmış. Şahsen dikkate almanızı önerebilirim. Yok amaç bu balıkları bir arada tutacağınızın duyurusunu yapmaksa -ki galiba çoktan bir araya koymuşsunuz- o zaman zaten yoruma açık bir konu değil. Akvaryum sizin, balıklar sizin; istediğinizi yaparsınız. Yine şahsen sadece, "ben yaptım oldu" zihniyetiyle sonucu genelleştirmeye çalışmamanızı rica edebilirim.

İki türün birbiriyle uyumlu olmasında dikkate alacağınız tek kriter birbirlerini yiyip yiyemeyecekleri ise o zaman bilinen akvaryum balıklarının % 90'ı; en azından yaşam süreçlerinin belli aşamalarında birbiriyle uyumlu diyebiliriz. Çok basit bir örnekle, 2-3 cm frontoza yavrularının yanına aynı boylarda lepistes veya japon balığı da koyabilirsiniz. Belli bir süre için birbirlerini yemeden aynı akvaryumda tutulmaları mümkündür, deneyebilirsiniz. Ancak buna dayanarak, "frontoza ve lepistes uyumlu türlerdir" gibi bir sonuç çıkarmak ne kadar mümkünse, frontoza ve bıçak balığı arasında benzer bir uyumdan bahsetmek de o kadar mümkün olacaktır.

Tamamen alakasız habitatları; sıcaklık, pH, sertlik, iletkenlik gibi su şartları arasındaki farkları vs. bir tarafa bırakalım. Geniş koşulları tolere edebilen dayanıklı türler olduklarını kabul ederek, bir şekilde aynı akvaryuma adapte edildiklerini düşünelim. Bıçak balıkları akvaryumda daha aktif, yeme daha ilgili, daha seri ve çok daha hızlı büyüyen balıklar. Buna karşın frontoza nispeten daha hantal, daha ağır büyüme hızına sahip, yem alma konusunda daha seçici ve yavaş olan bir tür. Kısa vadede frontozanın yem rekabetindeki dezavantajı, uzun vadede ise çok daha hızlı büyüyen bıçak balığının sert ve avcı mizacı kaçınılmaz olarak sorun yaratacaktır. Hem frontoza hem de bıçak balığı için bir çok uyumlu tank arkadaşı alternatifi mevcutken ısrarcı (hatta, kusura bakmayın ama inatçı) tavrınızı anlayabilmek zor.

Belirtmeden geçemeyeceğim, ilk bıçak balığını Eskişehir Utku Akvaryum'da gördüğümde 14-15 yaşlarındaydım. Aramızdaki yaş farkına istinaden, ithalata oldukça erken yaşta başladığınızı görüyorum.. Bence daha çok mesafe katetmeniz gerekirdi...
60 Litre Multifasciatus Akvaryumu
Buğra yavru haberine çok sevindim. Genel olarak tüm kabukçul türleri ilk batında az sayıda yavru veriyorlar. Ayrıca multifasciatus türünde, Armağan'ın bahsettiği kısa aralıklarla yumurtlama durumu da sık görülüyor. Henüz senin balıklar için biraz erken gibi ama, akvaryumdaki balık sayısı da ileriki batınlardaki yavru sayısını etkileyecektir. Önceki batın yavruları anaçlarla bir arada tuttuğum kalabalık akvaryumlarda dişiler 8-10 adet yavru verirken, akvaryumda sadece anaçları bıraktığımda bu sayı 20-25 arasına yükseliyor.
Cüce Amerikan Dünyası
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/20572/041220170110011.jpg[/IMG]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/20572/041220170110191.jpg[/IMG]

Kendi yavrularımdan iki arkadaşıma verdiğim çiftlerin erkekleri. Hafif bir gurur oluyor haliyle. [8)][EDIT]tarquinnn,2017-12-04 01:15:03[/EDIT]
Bu Balığın İsmi Nedir
Biotodoma cupido gibi duruyor ama emin değilim..
Bu Nedir ?
[QUOTE=BadWolf]

Potastum permanganat son derece zehirli bir maddedir ve hiçbir şekilde çıplak elle dokunulmamalı, tozu solunmamalıdır. Bu madde ile tedavi genelde büyük oranda etkili, ancak zehirli bir madde oluşu neden ile de risklidir. 1 lt suya EN FAZLA 7 mg ilaç katılmalıdır. Daha fazlası toksik olacaktır. Aynı şekilde banyo süresi 3 ila 20 dk arasıdır. Aynı şekilde 20 dk nın üzeri de zehirlenmeye yol açabilir. İlaç kullanılırken mutlaka canlının başında durulmalı, zehirlenme belirtisi gözlenmelidir. Eğer belirti görülüyorsa hayvan permanganat tan alınıp saf hidrojen peroksit e yatırılmalıdır.

Zehirlenme belirtileri
*Dipte yada yüzeyde yatma
*Normalin dışında, fazla sık yada az solunum
*Sudan atlamaya çalışma
*Ani, panikli hareketler.

Eğer işe yarama görülmezse ertesi gün bir banyo daha yaptırılır. Ancak 2. banyoda dozaj ve süre düşürülmelidir. Çünkü ilaç ,balığın mukus tabakasına zarar verir.[/QUOTE]

Kullanım konusunda verdiğiniz detaylar için teşekkür ederim. Tedavi sürecinde -kendi sağlığımız açısından- azami dikkati göstermek ve banyo esnasında balığı gözlem altında tutmak özellikle önemli noktalar.

Gerek yerli ve yabancı literatürde ulaşabildiğim kaynaklardan, gerekse zaman zaman başvurmak durumunda kaldığım pratik uygulamadan 1 gr/100 lt ya da bir diğer ifadeyle 10 mg/lt.nin, 10-30 dakika süreli banyolar için standart dozaj olduğunu biliyorum. Yanlış hatırlıyor olabileceğimi düşünerek biraz araştırma yaptım ama EN FAZLA 7 mg/lt oranı ile ilgili bir bilgiye ulaşamadım. Kimyasallara karşı hassasiyeti bilinen balık türlerinin tedavisinde çözelti seyreltilebilir. Uzun süreli banyolar için daha düşük oranlar kullanılabilir, hatta ana akvaryumda kullanım için 1-2 mg/lt. ye kadar düşürülebilir.

Düşük dozaj kullanımı birçok flagellat, mantar ve bakteri türü üzerinde etkili olabilse de argulus gibi büyük boyutlu, dayanıklı ve oldukça tehlikeli bir parazit için yetersiz kalacaktır. Bu yüzden, bence riskli olsa da agresif bir tedavi yoluna gitmek gereklidir.[EDIT]tarquinnn,2017-12-03 01:37:05[/EDIT]
Bu Nedir ?
Argulus - balık yengeci veya balık kenesi olarak geçer. Sahip olduğu zehir sayesinde balık üzerinde tutunduğu noktadaki dokunun bozulmasına yol açıyor ve bu doku ile besleniyor. Hızlı ürüyor, iyi yüzdüğü için balıktan balığa geçebiliyor ve maalesef kurtulması pek kolay değil. Microbe-lift markasının "lice and anchor worm" adlı ilacı etkiliydi ama artık bu ilacı Türkiye'de bulabilmek çok zor. 10 mg/l potasyum permanganat çözeltisinde 30 dakikalık banyo fayda sağlayabilir. Gözle rahatlıkla görülebilen genç ve yetişkin bireyler bir pens yardımıyla, dikkatli bir biçimde balık üzerinden alınabilir. Ancak bu uygulama sonrası halihazırda zayıf düşmüş olan balığın bozulmuş dokularının ikincil enfeksiyonlara açık hale gelebileceği unutulmamalıdır.
Tüm balıkları temiz bir tedavi tankına ayırarak ana tankı tamamen dezenfekte etmek de son çare olarak düşünülebilir..
60 Litre Multifasciatus Akvaryumu
[QUOTE=Bf220]Yeri gelmişken bi sıkıntım var ondan da bahsedeyim. Az yem atmama rağmen bitirmiyorlar. Akvaryumun ön tarafına asla gelmedikleri için oradaki yemler kalıyor. Sabah attığım yem parçaları hala duruyor mesela. Ne yapmak lazım?[/QUOTE]
Kanaatkar balıklar zaten, çok obur değiller. Artemia dışında yemin peşinden gittiklerini pek görmüyorum. Ancak önlerine düşeni tırtıklıyorlar. Armağan'a verdiğim grubun uzunca bir süre yem almadığını sanmıştık hatta. Form düşüklüğü, zayıflama vb. bir sorun görünmüyorsa sıkıntı yok demektir.
Bu Balığın Türünü Bilen Var Mı?
Box fish - Ostracion türlerinden biri. Çok büyük ihtimalle Ostracion cubicus..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.