ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Csumer
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
101
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Mart 2019 09:21
Son Ziyaret:
11 Haziran 2023 16:09
Toplam Mesaj:
88 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cihat Sümer
Doğum Tarihi:
20 Eylül 1979
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
İnşaat Teknikeri
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cihat Sümer

SON 10 MESAJI

Salyangozum 5 Gündür Kabugundan Çıkmadı
Ölüyor demek ki. Kapağı koptuğu zaman akvaryumdan çıkarın yoksa leş gibi kokuyor.
Yeni Oranda Aldım. Sıkıntı Nedir Anlamış Değilim
[QUOTE=Yorum yapmaz]125.60.60
10mm Cam
750 ye yaptıracağım. Sipariş geçildi. Bakalım nasıl birşey gelecek. [/QUOTE][QUOTE=goldfishlove]
Oha nasil ucuz öyle?[/QUOTE]
Camın extra clear olması fiyatı değiştirir.
Balığım Ölüyor
Resim atsanız daha çok yardımıcı olurlar. Ama ölmek uzereyse pekde yapacak birşey yoktur.
Hümik Maddeler Ve Tanenin Önemi
[QUOTE=Cem Altay]
Değiştirdiğiniz miktar kadar olmalı,yoksa epey maliyetli olur [:)][/QUOTE]
Siz kullanırken bu oranlarda mı kullandınız?
Hümik Maddeler Ve Tanenin Önemi
[QUOTE=Cem Altay]Suyu karartmak istemeyen DENNERLE HUMİN ELİXİR kullanabilir [:)][/QUOTE]
Hocam ürünle ilgili sormak istediğim bişey var. Şuan 350 lite akvaryumda discus besliyorum. Dediğiniz ürünü kullanmaya başladığımda her su değişiminde degistirdigim miktar kadar mı yoksa akvaryum hacmi kadar mı üründen eklemeliyim?
1000 Litre Discus Akvaryumum
[QUOTE=iskender türk]

Çok teşekkürler,Evet maalesef cama cam akvaryumları bende sevmiyorum,Yaptığım tüm akvaryumları biyotop şeklinde yaparım,Evet filitrasyon iyi olduğunda ve su değişimini de düzenli yapıyorsan dekorlu tadından yenmiyor..Bu arada benim akvaryum salon ve mutfaktan çift taraflı izlenebilir özelliğe sahip,video çekerken karartma yaparak çektim..Ondan dolayı siyah arka fon gibi görünüyor..

YouTube linki; https://www.youtube.com/watch?v=jU71D5jZntU&t=20s 1080p FULL HD İZLEYİNİZ :)[/QUOTE]

Hocam tankınız çok güzel maşallah ama discus tanklarının cama cam bakılma amacı temizlik olduğu kadar balıkların dekorlara karşı renklerini karartmaları. Ki sizin balıklarda da bu durum var malasef. Sanki bu kadar büyük bir tanka vahşi discus çok yakışır gibi hem doğal ortamlarını taklit etmeyi seviyorum demişsiniz ya hibrit balık yerine doğal balık besleyin bence.
Sadece Dişi Lepistes.
Amacınız ne?
Yine Yeni Yedinciden Discus
Maşallah güzel balıklar ama hacimi acilen büyütün bencede. Belkide su bulanıklığı bununla alakalı olabilir. Sormak istediğim bişey var. Ankara 'da nereden kimden aldınız yavruları?
Dışarıda Bekletilen Suyu Isıtma
[QUOTE=Nasce]

Merhabalar Cihat Bey,
Öncelikle çok teşekkür ederim yorumunuz için. İşlemleri uzun uzun da yapabiliriz ancak şöyle kısa bir yöntem de mevcut :
Sonuç olarak siz tankınıza yine aynı kaynaktan su ekleyeceksiniz. Değişim yapacağınız su toplam suyunuzun 1/5 kadarıdır. (%20)
Bu durumda tankınızdaki toplam su sıcaklığını 1 derece değiştirmek için dışarıdan ekleyeceğiniz suyun sıcaklığı 5 derece farklı olmalıdır.
30 derece akvaryumunuza dışarıdan 22 derecelik su ekleyeceksiniz. Aradaki fark 8 derecedir. (30-22)
Toplam sıcaklığınızın 1 derece değişmesi için 5 derece fark gerekiyordu.
Bu durumda dışarıdan eklediğiniz su tankınızın sıcaklığını 8/5=1.6 derece düşürecektir. Yani tankınız değişim sonrası 28.4 derece sıcaklığa düşecektir. Bildiğim kadarıyla Discus türleri oldukça hassas bu sıcaklık farkı yinede size bir sorun yaratmayacaktır. Hele ki ısıtıcınızın gücü (watt değeri) yüksekse 1.6 derece farkı kapatması çok kısa sürer. Discus tecrübem hiç olmadı yanlışım varsa lütfen düzeltiniz, ben Discus akvaryumlarının sıcaklığı ile ilgili olarak 27-28 derecelerde tutulmalı diye biliyordum. 30 derece sıcaklık sorun yaratmıyor mu canlılarınıza?[/QUOTE]
Detaylı anlatımınız için çok teşekkür ederim. Evet discuslar ısı konusunda hassaslar. Hatta şuan tank sıcaklığım 32 derece. Bunu bazen tedavi amaçlı uyguluyorum. Ama yinede normalde 30 derecede tutuyorum. Herhangi bir sorunda yaşamadım şuana kadar.
Dışarıda Bekletilen Suyu Isıtma
[QUOTE=Nasce]Merhabalar Volkan Bey,

Bence dışarıda bekleyen suyu ısıtmaya gerek olmayacaktır. Basit bir hesaplama yaparsak 140 litre suyu değiştiriyorsunuz. Kütlesi ve sıcaklığı olan her maddenin belirli bir Isısı vardır ve bu ısı da Q=m.c.Δt formülü ile hesaplanır. Bu durumda hem 140 litre yeni ekleyeceğiniz suyunuzun belirli enerjisi varken akvaryumunuzda mevcut 560lt suyunuzun bir enerjisi var. formuldekı Q ısı m kütle c özısı ve Δt ise sıcaklık değişimidir. Burada su aynı su olduğu için öz ısıları ve öz kütleleri birbirine eşittir. Özkütleleri birbirine eşit olduğu için direkt hacim üzerinden değişen suya 1 kat mevcut suya 4 kat değer vererek hesaplama yapabiliriz. Aynı cins maddelerin birbirinin sıcaklığını ne kadar değiştirdiğini hesaplamak içinse Q alınan=Q verilen formülünü kullanmaktayız. Yani; değişen suyun özelliklerini ifade etmek için 1 akvaryumdaki suyun özelliklerini ifade etmek için 2 sayısını kullanacağım
Q1=Q2
m1.c1.Δt1=m2.c2.Δt2
burada m1: 1 kat kabul edilirse m2 4 kat kabul edileceğini açıklamıştım (140lt-560lt) ve ikiside aynı su olduğu için öz ısıları birbirine eşittir.Yani;
1.1.Δt1=1.4.Δt2
Δt1=4Δt2

Bu da demek oluyor ki eklediğiniz suyun akvaryumunuzdaki toplam hacimdeki suyu 1 derece değiştirmesi için mevcut suyunuzdan 4 derece yukarıda veya aşağıda olması gerekemektedir. Çoğu balık cinsi (tabiki hassasiyetine göre değişir) 4 dereceye kadar olan kısa süreli değişimlerden etkilenmezler.
Yani demem o ki akvaryumunuza eklediğiniz yeni suyun sıcaklığı akvaryumunuzun mevcut sıcaklığının 16 derece yukarıda ya da aşağıda olması canlılarınızın sağlığına zarar vermeyecektir. Kaldı ki ısıtıcınızla bu farkı dakikalar içinde normalize edebilirsiniz. Akvaryumunuzun da 24-26 derece sıcaklıkta olduğunu varsayıyorum. sonuc olarak ekledğiniz su 8 dereceden daha soğuk 42 dereceden de daha sıcak değil ise su değişimi sırasında herhangi bir ısıtma veya soğutma işlemine gerek yoktur.
Tabiki son tercih sizindir.

Saygılarımla...
[/QUOTE]
Hocam müthiş açıklama. Ayakta alkışlıyorum son zamanlarda forumda ki sığ konu ve yorumların yanında bu çok ileri düzey oldu. Benimde akvaryumum 375 litre ve discus besliyorum. Aslında daha çok su değişimi yapmak istiyordum ama malûm su ısıtma derdinden dolayı bu işe kalkışamıyordum. Su sıcaklığım 30 derece ve beklettigim su sıcaklığı 22 derece. %20 su değişiminde bu değerlerde su sıcaklığı ne kadar oynar?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.