ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Makbulutt
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
26
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Temmuz 2019 09:05
Son Ziyaret:
24 Şubat 2024 22:25
Toplam Mesaj:
37 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Muhammed AKBULUT
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Muhammed AKBULUT

SON 10 MESAJI

Erkek Lepistes Ölümleri
6 litrede o sistem büyük gelmiyor mu? İki büyük hatanız var. Biri melek ile lepistes yaşatmak Uygun değil. Diğeri ise akvaryum çok ufak. Balıkların boyuna bakınca yaşar gibi geliyor ama bir yerden patlak veriyor. Size tavsiyem akvaryumunuzu değiştirip balık çeşitlerinizi bastan duzenlemek olacaktır. Güzel hobiler.
10 Litrelik Mini Tankta Ne Beslenir
Nacizane fikrim, hangi balığı denerseniz deneyin sonrasında hayvana eziyet ediyor gibi düşünüp büyütme isteği hissedeceğinizdir. Dolayısıyla yerinizde olsam karantina akvaryumu olarak kullanırım.
Japon Balığım Hasta Mı?
Siyah lekelerin oluşma sebebi şu şartlarının uygun olmaması diye biliyorum. Benim japonumda da benzer bir durum oluşmuştu. Düzenli su değişimi ve güzel beslenme ile bir kac gün içinde rengi düzeldi. Filtreniz yetersiz, akvaryumda fazla balık, oturmamış akvaryum sorunu veya akvaryum akıntısının normalden çok fazla olma durumu akvaryumunuzda olabilir. Bunlardan hangisi problemse onu çözüp dinlendirilmiş su ile düzenli su değişimi yaparsanız bence balığınız düzelir.
Yavru Lepistes Deliğe Sıkıştı
Nasıl bir temizleme yaptığınızı, süzgeçten kastınızı ve balığın resmini de paylaşabilir misiniz?
Lepistes İm Doğurmuyo
[QUOTE=Kedi06]Can cekisirken Karnını yarsaydiniz yavruları kurtarirdiniz[/QUOTE]

Bu nasıl bir mantık!!!

Anatomi ve tıp alanında bu kadar bilgili misiniz ki, elinizde gerekli teknolojik ve tıbbi malzeme var mı ki her tokezleyen hayvanın karnını açmayı normal karşılıyorsunuz. Hangi sebeple olursa olsun canlı canlı bu hayvanlara bu eziyetin yapılmasının yanlış olduğunu, yapanların da aslında hayvan sevgisinden ziyade egoistlikleriyle hareket ettiklerini düşünüyorum.

Hayvanın karnını yardın diyelim. Balıkları da kurtardın ya da kurtaramadın. Anaç olanın hakkını nasıl ödemeyi düşünüyorsunuz. Madem sezeryan deyip kendinizi haklı görmelik bahanelere sığınıyorsunuz o zaman bu islemi hayvanı uyusturarak yapmanın yolunu bulun.

Hayvanın karnını yarmak sezeryan adı altında yavruları kurtarmaya çalışmak değil sadece ve sadece içinizi rahatlatmak için yapılmış olan vahşettir.

Bırakın en azından ecelleriyle ölsünler. Sonra ne yapıyorsanız yaparsınız.
Ev Yapımı Yem
Havuçla ıspanağı haşlayıp doğrayıp paketleyip buzluğa attım. Birkaç günde bir parça parça kırıp atıyorum. Hic birşey bulamazsanız siz de bunu deneyin. En basitinden haşlanmış ve kabuğu soyulmuş bezelyeyi de ufalayıp verebilirsiniz.
Su Değişiminden Sonra Karşılaştığım Sorun
İyi akşamlar. Suyu dinlendirmeden mi eklediniz? Bir de 35 derece balıklar için fazla sıcak değil mi? Suyun bu kadar sıcak olmasının özel bir nedeni var mı?
Balık Su Çektiğim Hortum Kapıldı.
[QUOTE=Kralemre]Balığım şuan çok iyi enerjisi yerine geldi normal şekilde yüzüyor yemini yiyor. Diğer balıklardan şuan ayrı ama çok az yara olan yerinin düzelmesini bekleyeceğim daha sonda diğer balıkların yanına koyacağım durumu şuan iyi linçci arkadaşlar , ölür diyenler boşa konuşmuş.Yardımcı olanlardan Allah razı olsun.[/QUOTE]

İyi günler. Yanlış anlamayın merakımdan soruyorum. Dibini çekerken nasıl öyle bir yara oldu? Nasıl bir vakumlama sistemi kullandınız?
Sizce Balığımın Neyi Var?
Fotoğraf ekleyebilir misiniz?
Lapistes Yavruları 2 Aydır Hala Doğdukları Kadar.
[QUOTE=Erhanx]Pekala paylaştığınız bilgilerin ve tecrübelerin ışığı altında daha büyük bir alanda bakmaya devam edeceğim inşallah büyürler zaten hayvan besleyen bir kişi olarak hiç bir canlının zarar görmesini istemem bu başlığı almamdaki sebepte başka ne yapabileceğimi ve ya neyi yanlış yaptığımı öğrenmekti herkese tecrübelerini paylaştıkları için teşekkür ederim.[/QUOTE]

Kolay gelsin. Benzer bir durum benim de başıma geldi. Yavruları yiyorlar diye baska ve akıntısız bir kaba aldım. 2 ayı geçti benim balıklarda tık yoktu. Sonra yenmeyecek olanları seçip seçip anaçların olduğu akvaryuma koydum. Büyük akvaryuma aldıklarım hızla büyüyüp renklenmeye başladılar. Birkaç kaynakta yemleme ve oksijenin yanı sıra akvaryum içindeki akıntının da önemli olduğunu okumuştum. Tabi akıntı dediysem balıkları sürükleyecek ya da yoracak değil de yüzme faaliyetlerini destekleyip artıracak tarzda bir akıntıdan bahsediyorum. Tespitlerim ve düşüncelerim sonucunda akıntının, hayvanlarda doğal bir spor görevi sağlayarak balıkların daha iyi form tutmasını sağladığını düşünüyorum. Ne kadar doğru bilmiyorum ama bence bi deneyebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.