ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Spectra
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
13
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Şubat 2020 23:27
Son Ziyaret:
02 Mayıs 2020 23:33
Toplam Mesaj:
46 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes Tercan
Doğum Tarihi:
11 Mayıs 2005
Yaş:
18
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Enes Tercan אקווריום חובב

SON 10 MESAJI

Akvaryum Dizayn Hakkında Adım Adım Bilgi Lazım(?)
Bir türlü düzgün bi tasarım beceremedim. Forumda 2 tane örnek kurulum var. Bitkisiz Japon balığı akvaryumu kurucam adım adım anlatabilirseniz çok iyi olur.
Betalar Yan Yatması
Normaldir arasıra böyle yapıp dinlenirler. Geniş yapraklı bir bitki alın yapraklarında dinlenirler.
Akvaryum Değiştirme Ve Aktarma İşlemi
Karidesler için kepçe bulunuyor İnternette ve evcil hayvan mağazalarında. Ölü balıkları almadığın için diğer balıklar parazit kapmış olabilir. Onları büyük akvaryuma salmadan önce bi karantina işlmedinden keçir. Bitkileri ise kökünden nazikçe çıkarabilirsin. Yosunları alırkan dikkatli ol karidesler düşmesin. Büyük akvaryumu kurarken küçük akvaryumdan büyüğe biraz su ekle. İçindeki bakteri kültürünün tam oturması için. Kumunu yine koymadan önce iyice yıka aradaki küçük dışkı parçacıkları çıkar böylece su değerleri korunmuş olur. Tavsiyem dinlenmiş su kullanmandan yana olacaktır. Salyangozları ve cüce vatozuda kepçeyle alabilrsin. Dikkatli ol balıkları incitme. Büyük akvaryumu önceden iyice yıka pislikleri gitsin. Balıkları büyük akvaryuma eklemeden önce büyük akvaryumu şöyle 7 ila 14 gün arası çalışır vaziyette tut.
Bu Ney Arkadaşlar
Java Moss. Bir bitki türü ayrıcada bir yosun.
Çöpçü Balıği Yem Yemesi
[QUOTE=Hasanbykl]Çöpçü balığı yem yemek için yukarı çikar mi yoksa aşağıda mı bekler?[/QUOTE]eğer yem yemeye çok alışık ise ve diğer balıklardan korkmuyor ise yukardada yiyebiliyor.
Yapay Seliksiyonlarda Üretim Hakkında?
[QUOTE=ballantines]
Yapay seçilim nedir babacım. Bir bilim tezi konusu falan mı? Canlıyı alıp üretme çabasından önce, nasıl kaliteli bir yaşam sunabiliriz, canlıya uygun su şartlarını nasıl sağlayabiliriz, nasıl bir filtrasyon sağlamalıyız, nasıl beslenmeli , hastalık durumunda neler yapılmalı, ya da hangi su şartlarında ürerler gibi halletmemiz gereken birsürü konu var. Bu üreme sevdamız neymiş böyle hiç anlayamıyorum. Pardon tepkim size değil.Genlerimizde var sanıyorum , bir akvaryum kurup , içine bir balık koyduğumuzun 2. günü üretmek istiyoruz. Hiç hoş değil.[/QUOTE]herşeyden önce dedikleriniz doğru ama bir müddet sonra insanın üretesi geliyor :) yapay seçilim ise canlıları üretip istenilen durumun gözlnediği canlıları ayırma işlemidir, birkaç seferden sonra artık sürekli istenilen özellik ortaya çıkmaya başlar.
Yapay Seliksiyonlarda Üretim Hakkında?
[QUOTE=Abacus]Valla ben karideslerde yapıyorum. Rengi kötü olanlar ramirezilere yeme dönüyor :([/QUOTE]sonuç aldınız mı?
White Balance'nin Pellet Yemi Hakkında(?)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/221282/260220202225571.jpg[/IMG]Önceden zebralarıma verirdim kafa yapsın diye. Faydasını çok gördüm. Acaba orando japonlarımda da kullansam bir faydası olur mu kafa için?
Yapay Seliksiyonlarda Üretim Hakkında?
[QUOTE=Alp43]Bildiğim kadarıyla balıklarda doğaya dönüş diye bişey var.mesela 100 kafalı oranda yavrusunun 10 tanesi ataları gibi kafalı oranda çıkıyor.40'ı düşük kalite oranda geri kalanları doğadaki atalarına benzer olarak tek kuyruklu düz japon.[/QUOTE]peki bunu yapay seçilim ile tamamen safkan kafalı balık haline getirebilirmiyiz?
Yapay Seliksiyonlarda Üretim Hakkında?
[QUOTE=Okansari]

Foto atın da bi bakalım
Flowehorn üretiliyor kim üretilmiyor dedi ki ?[/QUOTE]öyle duydum foto yok sadece sormak istedim fenotipdemi genotipdemi olduğunu nasıl anlicaz? [EDIT]Spectra,2020-02-26 21:48:47[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.