ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
darkandcold
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Şubat 2020 10:20
Son Ziyaret:
09 Temmuz 2023 19:32
Toplam Mesaj:
22 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yusuf
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

acemi akvaryumcu

SON 10 MESAJI

Lepistes Dengesiz Yüzme, Dibe Batma Ve Hareketsiz
Fotoğraf:
Hastalık Belirtileri: Dibe batma,dengesiz yüzme ve hareketsizlik. Balıklar da zayıflama veya kuyruk kısma vb bir durum yok. Solungaclar da kırmızılık yok.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 100
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Cüce vatoz,karides.
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 serece
Filitrasyon: dış filtre+pipo
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: yok
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.): Haftada yüzde 20

Bu full redlermi çok hassas bende mi problem var anladım. Hiç bir belirti yokken sağlıklı görünen balıklar dengesiz yüzmeye başlıyor. Önce halsizleşiyor sonra dengesiz yüzme ve dibe batma en son ise ölüyor. Tüm bunlar olurken yaziflama karında çökme zayıflama veya herhangi belirti olmuyor. Ya hobby i bırakacak yada full red daha bakmiyacam...
Su Sıcaklığı
2 adet 12 cmlik bilgisayar kasa fanı ve w1209 birde adaptör ile bu sorunu cozebirsiniz
Sakal Yosununa Çözüm Biliyor Musunuz
Bende aşırı sakal yosun vardı baya uğraştım sorunu çözdüm.
Bendeki sorunları şu şekilde çözdüm.
Güneş ışığı evet güneş ışığı akvaryum hiç güneş ışığı görmeyecek şekilde perdeleri siyaha çevirdim. 44 watt power Led vardı 100 litre akvaryuma bunu 22 watta düşürdüm. 8 saat aralıksız ışık açıktı 3 saat açık 3 saat kapalı 3 saat açık olacak şekilde ayarladım. Şu değişimini biraz hiç gübre vermedim. Bu şekilde 15 gün içerisinde hiç yosun kalmadı. Bendeki sorun güneş ışığı ,fazla güçlü aydınlatma ve süresiydi.
Camdaki Beyaz Küçük Canlı?
Merhabalar

Öncelikle forumda ve google da bir süre araştırdım. Bitkili akvaryumum var kurumlumdan 3-4 ay sonra camlarında resimde gösterdiğim canlılar peyda oldular. Google ve google görsellerde araştırdım bulamadım. Acaba forumda bir bilen var mıdır? Bilen var ise bu canlılar nedir ve zararlı mıdır? Resimler uğraşmama rağmen pek net çıkmadı. Bu canlılar yassı oval bir şekle sahip ve yakından net bakıldığında içlerinde küçük kahve rengi bir bölümleri var. Hareketsizler gibi veya çok yavaş hareket ediyorlar.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/221314/070220222147361.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/221314/070220222147251.jpg[/IMG]
Akvaryum Gün Simülasyonu
Güzel olmuş yaptığınız sistem sende ardunio ile yaptım ısı sensoru 2 adet fan, Işıklar zaman ayarlı + ilerde aliexpres den alacağım ph modülü ve co2 için selonoid valf eklemesi yapacağım
Şelale Filtre Ve Soğutma
[QUOTE=Tarik Celik]Arkadaşlar internetten baktığımda şelale filtre axolotllara kullanilmasini tavsiye ediyorlardi pahalı bir filtre mi?
200 litre akvaryuma nasıl bir şelale filtre olmalı?
Ve soğutucu modeli ne önerirsiniz ( 150 tl falan olmalı: soğutucu almamın sebebi pc fanına açıkçası güvenmemem elektrik çarpması falan gibi)
Teşekkürler[:)][/QUOTE]

12 VOLT 1 amper ufak bir adaptör ve 1 veya 2 pc fanı ile soğutma yapabilirsiniz.Eğer ayarlanabilir priz kullanırsanız çalışma saatini de ayarlarsınız.
2. seçenek olarak kuluçka makinesinde kullanılan hazır devreler var w1209 kuluçka termostatı (google da aratın) bununla belli bir su sıcaklığında çalışacak basit bir devre kurabilirsiniz.
Power Led Sıcaklık Hakkında
[QUOTE=fahri-]75 derece fazla. Ledler hicbir zaman max degerlerde calistirilmaz. Hemen arizalanmaz belki ama ömrü uzun olmaz. Uzun ömürlü çalışma için 50-60 dereceleri gecirmemek lazim. [/QUOTE]

evet 2 adet fan taktım 31 derecede stabil çalışıyor teşekkür ederim.
Power Led Sıcaklık Hakkında
[QUOTE=fahri-]Elini yakacak kadar ısınmamalı. Ne kadar soğuk o kadar uzun ömürlü olur. Aldğın ledlerin datasheet inde yazar max çalışma sıcaklığı.[/QUOTE] 75 dereceden fazla olmaması gerekiyormuş.
Power Led Sıcaklık Hakkında
Merhaba
Arkadaşlar bitkili akvaryuma power led armatür yaptım,1 watt x 40 adet alüminyum soğutucu üzerine ledler yıldız soğutuculu ekstra soğutucu üzerine yapıştırıken termal macun da kullandım.
powerledi timer prizle 4 saat açık kalması için ayarladım 4 saat sonunda yanmaz oldu ledler hasar almış.Sanırım bu durum sıcaklıktan oldu bu [K]ledlerin güvenli çalışma sıcaklığı nedir?[/K]Şuan soğutucu üzerine 2 adet fan taktım soğutucu 32 dereceyi geçmiyor.
Led Le Bitki Yetiştirmek
Bende 75*35*40 bitkili akvaryum var. smd 6500k led aldım 5 metre 4x70 olarak bir saca yapıştırıp adaptör ile kullanıyorum. fiyat olarak 80 t l gibi rakam oldu bence kendin yap. Fotosentezde oluşuyor...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.