ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
gzi33
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Eylül 2020 14:14
Son Ziyaret:
18 Ocak 2021 09:12
Toplam Mesaj:
16 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gazi AYGAR
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Içel
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gazi AYGAR

SON 10 MESAJI

Plastik Kapak Akvaryum Nasil Bir Aydinlatma Olmali
Merhaba bitkili kuracaksan su geçirmez hazır ledler var kırmızı beyaz sarı alabilirsin kendin yapabilirsin ve fp olarakda çok iyi
Plati Katliamı
[QUOTE=erkanmazici]Plati'nin fotoğrafını koyar mısınız? 40 günlük, 1,5 cm boyunda bir balığı Plati yiyemez. Hiç görmedim böyle bir şey. Plati canlıdoğuranların en uysalıdır. Lepistes bile yerince Plati'den daha hırçın olabilir. Enteresan.

Ayrı bir tankta büyüttüğünüz yavruları akvaryuma koyarken ışığın kapalı olması iyi olur. Gece ışıklar kapalı iken koyun mesela. Sabaha kadar yavrular akvaryuma alışır, kendilerini koruyabilirler. Işıklar açıkken atarsanız, kovalamacalar ve böyle kazalar yaşanma ihtimali daha az olur.

Canlıdoğuran besleyen biri için iki yavrunun yenmesi aslında beklenmedik bir durum değildir. Canlıdoğuranlar çok fazla ürerler ve bu yavruların önemli bir kısmı diğer balıklar tarafından yenilir. Ben yıllardır binlerce balık beslemişimdir, hala gözümün önünde yavru yiyen bir balık görsem canım sıkılır. Bu güzel değil ama bir gerçek. Tabii işin diğer yönü şu ki, düzen oturduğunda çok fazla balığınız olacak ve iki balığın kaybını belki de umursamayacaksınız. Hatta ben şu an yavruları ne yapacağımı bilmez bir haldeyim. Canlıdoğuranlar oturduktan sonra, asıl sıkıntı yavruların yenmesi değil ölçüsüz ve denetimsiz üreme oluyor.

Geçmiş olsun. [/QUOTE]

Dediğiniz çok doğru hocam yavru yiyen balığa canım çok sıkılıyor alıp atasım geliyor ama yapacak birşey yok kural bu
Albino Fullred Guppy
kral helana karidesleri yemiyormu ?
Hamile Lepistes
[QUOTE=bahautkuu][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/226005/151020201409061.jpg[/IMG]

Hamile lepistesim 3 saate yakındır bu şekilde duruyo ne yapmalıyım nedeni nedir [/QUOTE] öncelikle geçmiş olsun üretim yapıp satmıyorsan hobi için besliyorsan yavruluğu tavsiye etmiyorum rapya yada saklanacak bir bitki ile 10 yavrudan 3-5 kurtara bilirsin yani yavruluğa gerek yok
Lapistes Üreme
[QUOTE=spiforge]2 haftadir 3 adet lapistesim var 1 erkek 2 disi ama daha üremeye teşebbus yok 28-29 derece isitici ayarli nasik uretebilirim[/QUOTE] 2 hafta az süre en az 4 hafta belkide ürüyor yavrularını yiyor akvaryumyada yavrunun saklanacağı alan varmı rapya bitki ?
Yosun Problemi
[QUOTE=seyfullahszr][:?][:?][:?]80*45*40 ölçülerinde Lepistes (15 adet) tankında çok ani bir şekilde kumda ve camda yosunlanmalar ve suda bulanıklık oluştu. Işık sürekli kapalı ve tank hiçbir yerden hicbir şekilde ışık almıyor buna rağmen çok hızlı bir şekilde yosunlanmalar oldu . Şu değerlerini ölçtügümde nitrit ve nitrat değerleri yüksek çıkıyor düzenli su değişimi yapmama rağmen değerleri dusuremiyorum balık yukude çok az sebebi nedir.[:?][/QUOTE] bunun için cüce vatoz ile çözebilirsin bendede aynı sorun var
Lepisteslerim Yeme Tepki Vermiyor
Su değişimini çok yapmış olabilirsin ve kullandığın yem dipte kalmışsa amanyok patlamasıda yapmış olabilir sanki balıkların nefessiz kalmış gibi duruyorlar bende yaşadım aynı sorunu ölümlü oldu ilk kaliteli yem bide suyu çok değiştirmedim dipteki yemler içinde karidesler çözüm buldum şuanlık sorun yok olmasında geçmiş olsun.
Kuma Yakın Gezen Lapistesim
gidici gibi duruyor

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.