ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emresanda01
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Kasım 2020 23:20
Son Ziyaret:
01 Kasım 2021 11:02
Toplam Mesaj:
13 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Şanda
Doğum Tarihi:
19 Aralık 1996
Yaş:
27
İl:
Osmaniye
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre Şanda

SON 10 MESAJI

Görüş Ve Önerilerinizi Bekliyorum.
Akvaryumu büyütebilirim o sorun değil. Kelebek vatoz daha ağır basıyor benim için aslında. Bu türle hangi türler uyum içinde büyür?
Görüş Ve Önerilerinizi Bekliyorum.
Herkese merhaba. Yakın bir zamanda ortalama 150 litrelik bir akvaryum kurmayı düşünüyorum. Canlıların daha iyi bir ortamda sağlıklı bir şekilde yaşayabilmeleri için akvaryuma uygun bir dış filtrede olacak. Dibe açık renk güzel bir kum ve dekoratif birkaç ürün koyarak balıkların yaşam alanlarını daraltmadan güzel bir görünümlü sağlıklı bir akvaryum oluşturmak hedefim. Beslemek istediğim türlere aylardır karar verememiştim. En sonunda iki türde karar kıldım. Albino Tiger Oscar türünden iki adet ve Kelebek Vatoz iki adet beslemek istiyorum. Buraya kadar okuduysanız çok teşekkür ediyorum. Sizlere sormak istediğim soruları aşağıya maddeler halinde yazıyorum..

1- Bu iki tür birlikte uyum içinde bakılabilir mi? ( Yavru olarak akvaryuma ekleyeceğim. )
2- Su sıcaklığı ortalama kaç derece olmalı ?
3- Bu iki tür için alabileceğim en kaliteli yem ve türü nedir ?
4- Yemlemeyi hangi aralıklarla ve ne kadar yapmalıyım ?

Bu forumda benden çok tecrübeli insanlar olduğunu düşündüğüm için bir ekleme yapmak istiyorum. Daha önce balık besleme tecrübelerim oldu. Evimde ve ofisimde monster türler besledim. Ofisimde Goliath Tiger Fish beslemeye devam ediyorum bir ağabeyimle beraber. Evimdede güzel bir akvaryumum olsun istedim. Bazı sorularım ve yazdıklarım tecrübeli büyüklerime ciddiyetsiz veya basit gelebilir. Daha önce beslediğim ve halen beslemekte olduğum türler bakımı ve beslenmesi konusunda aşırı zor türler olmadığı için evimde yapacağım yukarıda bahsettiğim türler ve sormuş olduğum sorulara sizlerin vereceği cevaplar neticesinde elimdem geldiği kadar sağlam bir iş yapmak istiyorum.

Herkese görüşleri ve yorumları için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Sağlıklı hobiler... :)

+++++ UP

++++++++++++++++++++++++++++++++++
3 Aylık İkola
Maşallah ömrü uzun olsun. Yakın bir zamanda akvaryum kuracağım. Bu tür çok hoşuma gitti. 100 Litrelik bir akvaryuma aynı senin akvaryumundaki gibi dibe kum ve birkaç kaya. Güzelde bir dış filtre yapacağım. Kelebek Vatoz 'un yanına hangi türü eklesem diye düşünüyordum. Beraber yaşayabilirlermi bir sıkıntı olurmu ? 100 Litrelik bir akvaryuma kaç tane atarsam sağlıklı olur. En az 2 tane Kelebek Vatozunda olacağını düşünürsek ?
Tavsiyelerinizi Bekliyorum.
Herkeze merhaba. Daha önce konu açmama rağmen fikir konusunda bir orta yol bulamadım. Tecrübelerinize danışmak istiyorum. 100 Litrelik bir akvaryuma dibe kum ve kaya kullanıcam. Dış filtrede kullanıcam. Birkaç tane kelebek vatoz besleyeceğim. Başka hangi tür balık düşünebilirim? Bu hacim ve dizanydaki bir akvaryuma toplam kaç canlı sağlıklı olur? Cevaplarınızı bekliyorum.
80 Cm'lik Bir Akvaryum Kaç Litre Olur ?
80 Cm'lik bir akvaryum kaç litre olur cevaplarsanız çok sevinirim.
Tavsiyelerinizi Bekliyorum.
Teşekkür ederim. Başkalarıda fikirlerini belirtirse bir orta yol bulabilirim.
Su Düzenleyici
Akvaryumumda hangi su düzenleyiciyi kullanmalıyım? Bakılan balıkların türüne göre değişkenlik gösterirmi kullanmam gereken su düzenleyicisi ? Önerebileceğiniz piyasadaki en iyi su düzenleyicisi hangisidir? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Tavsiyelerinizi Bekliyorum.
Herkeze merhaba. 80 cm uzunluğunda bir akvaryuma zemine kum ve kayalarla birlikte dış filtresinide kurarak bir akvaryum yapmak istiyorum. Birkaç tane kelebek vatoz bakacağım. Bu dizayndaki akvaryuma kelebek vatoza sıkıntı yaratmayacak başka bir tür öneriniz var ise cevaplarsanız çok sevinirim. Çok kararsız kaldım. :)
Niyetim üretmek değil canlı ve göze hoş gelen bir akvaryum yapmak istiyorum. [EDIT]emresanda01,2020-11-18 11:10:42[/EDIT]
Akvaryumumda Hangi Türleri Besleyebilirim?
Herkeze merhabalar iyi günler. 150 Litrelik bir akvaryuma lav kırığı kumu üzerine yonca ekimi yaparak ve birkaç bitki ekerek, kaya ekleyerek güzel bir filtre sistemi ile bir süre ekosistemin oturmasını gözlemledikten sonra kelebek vatoz beslemeyi düşünüyorum. Çok hoşuma giden bir tür olduğu için öncelikle bu türden bu hacimdeki bir akvaryumda iki adet beslemek bir sorun yaratır mı?

Bir diğer sorum ise bu akvaryumumda başka hangi türlere bakabilirim. Bu dizayn ve kelebek vatozla sağlıklı bir şekilde bakabileceğim hangi türleri önerirsiniz. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Bu Türler Beraber Bu Dizaynda Beslenebilir Mi?
Merhabalar arkadaşlar. Bilgilerinize ve tecrübenize danışmak istiyorum. 100-150 Litre bir akvaryuma lav kırığı kumu üzerine su yoncası ekiminden sonra bir filtre sistemi ışıklandırması ve birkaç tane Elodea ektikten sonra Kelebek Vatoz Borneo ve Balon Balığı beslemek istiyorum. Daha önce evimde başka türleri besleme konusunda bir süre tecrübe etme fırsatım oldu. Aktif olarak ofisimizde bir yakınımla beraber Goliath Tiger Fish ( Kaplan Balığı ) besliyoruz. Düşünenlere şunu söylemek istiyorum geç büyüyen iştahını insanlara pek göstermeyen aşırı agresif bir balık. Genel olarak gece avlanmayı sevdikleri için atılan yemleri yemesini beklememek gerekiyor :) Konumuza dönecek olursak. Bu hacimdeki bir akvaryumumda Kelebek Vatoz Borneo ve Balon Balığı beraber beslenebilir mi? Düşündüğüm dizayn bu türler için uygun mu? Bu türler için hangi yemi kullanmalıyım? Sorularım bunlar. Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.[EDIT]emresanda01,2020-11-16 08:50:36[/EDIT]

Cevap verecek biri yok mu? :/

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.