ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
MoonQ
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
8
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Ocak 2021 00:06
Son Ziyaret:
23 Şubat 2021 06:01
Toplam Mesaj:
23 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ogün
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Isparta
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ogün

SON 10 MESAJI

Beta Balığım Yemini Yemiyor
[QUOTE=Beta_balik]Capatta yaprağını sıranın ilanlarından bir bakın. Sera nın capatta yaprağı var ama biraz pahalı. Facebooktaki betta sayfalarında da capatta yaprağı satan çok kişi gördüm. Araştırın biraz yani. :)

Düzelmeye işaret tabi yem yemeye başlaması. Bakalım, bir hafta kadar bekleyelim. Nasıl düzelme olacak. [/QUOTE]

Umarım güzel olaylara doğru yol alırız [:)]
Beta Balığım Yemini Yemiyor
[QUOTE=kdrackgz]Merhabalar, geçmiş mesajlara söyle bir baktım, öncelikle kapak kullanmanızı tavsiye ederim buharlaşmayı önlemesinden ayrı olarak ısıyı daha üzün süre korumasını sağlar.
Yem konusuna gelince bazı balıklar seçici oluyor. Her yemi yemiyor. İmkanınız var ise üst kalite yemlerden almanızı öneririm.
İmkanınız var ise canlı yem, yoksa dondurulmuş yem(bloodworm, artemia, sivrisinek larvası vs) ile diyetini desteklemenizi öneririm.
Kuyruk erimesinin iyileşmesi için balığın bünyesini güçlendirip, temiz bir akvaryum ortamı sağlamalısınız. Ayrıca catappa yaprağıda iyileşmesinde yardımcı olacaktır. Antibakteriyel ve antifungal özelliği vardır.
[/QUOTE]

Sanırım benim şansıma da seçici arkadaş denk geldi [:lol:] Yani umarım sadece seçici olduğu içindir [:)]
Yem konusunda önce artemia almayı düşünüyorum, kaliteli yem olarak da artık alabildiğim kadarına bakacağım [:)]
Peki capatta yaprağını nereden bulabilirim ?
--------------------------
Evet, dün seçici dedim ama tam olarak da seçicilikten değil sanırım. Bu gün sabah öğünü olarak da yaptığım bezelyeden verdim, farkedince hemen gidip ağzına aldı, sevindirdi beni [:)] Biraz geveledikten sonra geri çıkardı ama.. Yılmayıp belki bezelyeden dolayıdır diye gidip AHM'yi denemek istedim birde, AHM'yi görünce hemen onun yanına da gitti ve ağzına aldıi 10-15 saniye baktım ve çıkarmadı. 1 tane daha AHM verdim, hemen gidip onu da ağzına aldı ve onu da çıkarmadı [:3] Yavaş yavaş düzeliyor mu dersiniz ?[:)][EDIT]MoonQ,2021-01-07 14:17:27[/EDIT]
Beta Balığım Yemini Yemiyor
[QUOTE=Beta_balik]Aynen iç parazit yapabilir et. Bu nedenle canlı yeme yönelin. Madem balık eti yedi, bir de hareketli olması iyice dikkatini çekeceği için canlı yeme ihtimali daha yüksek. Bir an önce onu temin etmeniz iyi olacaktır.
Canlı yem balığın formunu kazanmasına da yardımcı olur. Ek olarak söylenen yemlerden temin edersiniz sonrasında. Şu sıcaklığını 27 dereceye sabitlemenizi tavsiye ederim. Bir de black water mantığında, capatta yaprağı temin edin ve onu suya koyun. Balıktaki farkı görebilirsiniz. [/QUOTE]

Tavuk etini bayağı iştahlıca yedi. Canlı yemin dikkat çekeceğini ben de düşünmüştüm ama tabi bulamayınca alamadım. Artemia alırsam elimde kurutulmuş artemia kalmış olacak. Yanlış hatırlamıyorsam haftada 2 gün canlı yem ihtiyaçları oluyordu. 2 günün dışında da başka bir öğün olarak kurutulmuş artemia versem bir sorun olur mu acaba ? Ve ya bu 2 günün 1 günü canlı, diğer günü kurutulmuşunu versem ?

Canlı bitki konusunda da Anubias Nana ve ya Anubias Petite düşünmüştüm. Akvaryumum çok büyük olmadığı için, Anubias diğerlerine göre biraz daha hoş durur diye düşünüyorum. Ama tabi capatta yaprağı da bulursam onu da ekleyebilirim.
Beta Balığım Yemini Yemiyor
[QUOTE=Beta_balik]Balık şu anda çok sağlıklı durmuyor, kuyruk erimezi başlamış. Stres ve kötü ortamdan kaynaklı bir hastalık. Eğer ortam düzelirse kendi kendine iyileşir.
Kaçırmış veya unutmuş olabilir, bu yüzden tekrar soruyorum.
Isıtıcı var mı şu anda? Şu kaç derece?
Kullandığınız yemler neler, ekleme çıkartma yapmışmıydınız? [/QUOTE]

Evet birkaç gün önce yukarıda da yazdığım üzere akvaryum, ısıtıcı, kum ve kurutulmuş Artemia yemi almıştım. Hatta sanıyorum siz de akvaryum boyutunu hesaplamış, 13 Litre demiştiniz. Şu an içinse ısıtıcı yanlış hatırlamıyorsam 25 ve ya 26 derecede olması lazım.

Yem olarak şu an elimde Ahm Betta Granulat var 15Gr. Kurutulmuş Artemia ve videodan izleyerek yaptığım Bezelye. Bunların sanırım hiçbirini yemedi. Dün akşam Artemia'dan verdim, sabah baktığımda ise tüm artemialara suyun üzerindeydi. Akşam tekrar gelip baktığımda artemialar yoktu ama yedi mi aşağıya mı düştü göremedim. Aşağıda da ne bi dışkı var ne de artemiaya benzer şeyler. Ahm yemi ve Bezelye yemi var onları yememiş.

Geçenlerde bir akvaryumcuya da anlatmıştım yem yemediğini. Yumurta vermeyi düşündüğümü ama suyu da çok kirletmesinden korktuğumu söyledim, "Evet yumurta çok kirletir, küçük bi parça tavuk verebilirsin" demişti. Bu akşam da ufacık bi parça haşlanmış tavuğun içinden attım. 2 tane atmıştım onlar direkt yere düştü ve görmedi sanırım. Daha sonra izlemeye devam ederken ortalara doğru geldi ve 1 parça daha attım, görünce hemen ağzına attı ve çıkarmadan yedi. Çok sevinip 1 parça daha attım, hemen görünce koşup onu da yedi hatta daha varmı diye etrafa bakarken o küçük parçadan kopmuş ufacık şeyin süzüldüğünü görünce onu da iştahla yedi, gerçekten çok mutlu oldum [:3] Tavuğu yedi fakat tabi her gün tavuk da veremem bu canavara [:lol:] Yem konusunda hala daha bir çözüme ulaşamadım. İnternetteki bu sefer de iç parazit olabilir mi diye araştırma yaparken sarımsak yemi diye bir şey gördüm, acaba yapıp versem mi ?
Beta Balığım Yemini Yemiyor
Tekrar, tekrar, tekrar merhabalar..
Başınızı ağrıtmamı maruz görün lütfen. Bu gün sanıyorumki Betamla 8. günüm, 16. öğünüm fakat hala daha hiçbir şekilde yemini yemiyor. Ne sabahki verdiğimi yedi ne de şimdiki verdiğimi...

Artık ortamına alışmaktan çıkmadı mı biraz bu konu ? Dünkü değişimlerden sonra iyi, güzel, hoş şekilde hareketlenmeye başladı fakat artık 8 gün sonra da bi yem koyar ağzına balık. Keçide bu kadar inat yok... Aşağıya en net çekebildiğim birkaç fotoğraf bırakacağım, acaba benim anlamadığım; hastalığı falan mı var ? Uzaktan baktığım şekilde gayet iyi şekilde yüzüyor ediyor fakat yeme gelince yemiyor. Görmedi diyeceğim fakat imkanı yok. Gidip bizzat önünde durup bakıp geri dönüyor, yanından aşağıya doğru düşen yeme hiç aldırış etmiyor. İç parazit olma ihtimali var mı acaba ? İç parazitin en büyük belirtilerinden biri ağzına yem alıp geri çıkartması demişler, ilk defa ağzına yem aldığını gördüğüm zaman yemi tekrar geri çıkartmıştı. Hatta bunu 2 kere yapmıştı.
Belirttiğim gibi en iyi çekebildiğim fotoğraflar bunlar, gerekirse yine çekmeye çalışırım.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228815/050120212331261.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228815/050120212331531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228815/050120212332051.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/228815/050120212338511.jpg[/IMG]

Not: Yazımı dün akşam yazmıştım fakat kimse görmediği için silip tekrar paylaşma gereği duydum. [EDIT]MoonQ,2021-01-06 16:15:33[/EDIT]
Küçük Ve Kolay Bitki Önerisi
[QUOTE=Nursun]Tekrar merhaba ,
Kum şart değil aslında ama kumsuz hem görüntü hoş olmadığından (bana göre) hemde kumda kolonileşecek yararlı bakterilerden mahrum olacağımızdan kullanılması taraftarıyım .
Size önerim hacim küçük olduğundan tabana yararlı bakteriler için sadece 1-2 cm kum ekleyip (aquaclay,silis,dere kumu vb) , dekor olarak mangrove yada yati kökü,lav taşı vb doğal dekor kullanıp bu kök ve taşlara anubias ve java fern sabitlemeniz olur bu bitkiler köksüz olduğundan kuma ihtiyaç duymaz, su üstüne de salvinia natans ,pistia , limnobium leavigatum vb su üstü bitkileri eklemediniz mi tamam olur . Önerdiğim bitkiler son derece kolay bitkilerdir. [/QUOTE]
Teşekkürler, bunlara bir bakayım. Atakan petshop önermiştiniz, sanırım orda vardır [:?]
Küçük Ve Kolay Bitki Önerisi
[B] Herkese iyi forumlar [:)]
Linç yemeden önce şunu belirtmek istiyorum ki: Bu konunun daha önce açıldığının farkındayım. Kısa bir Google araştırması sonrası bir şey bulamayıp, forum konularında da bir hayli kafamı karıştırdım.[/B]

Birkaç gün önce bir Beta balığım oldu, biraz sorunlar yaşadık yem yememe konusunda. Sağ olsunlar, forumdan bir çok yardım geldi. Yardımlar doğrultusunda ve bütçe yettiğince 13 Litrelik bir akvaryum, ısıtıcı ve kum aldım. Kumu alırken bitki için yararlı olabileceği söylenmişti, ona dayanarak aldım. Beta balıkları daha çok doğal ortam istiyormuş, normalde hiç aklımda yoktu, ama hem görüntü güzelleşsin; hem de görüntüden ziyade balık mutlu yaşasın diye düşünerek canlı bitki almak istedim fakat akvaryumcularda bitki bulamadım. Hiçbirinde bitki yoktu. İnternetten sipariş vereceğim fakat bitkilerle ilgili bilgim 0 şuan.
Dediğim gibi akvaryum 13 litre ve ben de küçük bir bitki koymak istiyorum, belki 1-2 tane uzun olabilir. Başka süsler de almayı düşünüyorum. Hem kararsızım hem bilgisiz [:)] Bakımı kolay olan, küçük ve çok büyümeyecek, Co2 gerekmeyen bir bitki almak istiyorum, nasıl bir şey önerirsiniz ? Ayrıca 1-2 tane de yanında güzel duracak uzun ve ya büyük bitki de olabilir tavsiyeniz varsa.
Son olarak da illa en tabana normal bitki kumu koymak şart mı oluyor ?

Verilen cevaplar için şimdiden teşekkür ederim [:)][EDIT]MoonQ,2021-01-05 15:34:03[/EDIT]
Beta Balığım Yemini Yemiyor
[EDIT]MoonQ,2021-01-06 16:12:10[/EDIT]
Beta Balığım Yemini Yemiyor
[QUOTE=Nursun]
Akvaryum 13 litre .Kum doğal görünmüyor pek ,imkan varsa sonrasında dere kumu ,aquaclay vb doğal kum ile değişebilirsiniz .
Canlı yem olmazsa olmaz değil ,2-4 çeşit kaliteli kuru yem de yeterli olacaktır .
Su buharlaştığı için kapakta buhar olması normal .
Evet su değişimleri hariç fişe takılı olmalı ,ısıtıcının amaçı suyu ısıtımaktansa su sıcaklığını sabit tutmaktır ,bu yüzden 7/24 çalışır halde olmalı . [/QUOTE]
[QUOTE=Beta_balik]Kum aslında bitki için çok uygun gözükmüyor. Yeşil yani yapay olanı da almanız çok iyi olmamış, yapay şeylerden olabildiğince uzak durmanız gerekirdi.
Akvaryum 13 litre alıyor tam olarak. Tüm ölçülerin çarpımının 1000 e bölümü yani..
Isıtıcı sürekli foste kalmalı. Şu buharlaşması normal, bu nedenle buhar camı kullanılır hatta. Delikli kapak buharlaşan suyun yine gitmesine neden olur. Belki siz de cam kestirebilirsiniz üstünde.
Canlı bitkiyi bilmiyorum da kaliteli yem ve canlı yemi petshopta bulmanız hayli zor, hele onları söyleyen bir petshopta imkansız denebilir. Bu nedenle kalan şeyleri diğer petshoba gitmek yerine internetten sipariş vermenizi öneririm.[/QUOTE]

Dediklerinizden ortak olarak sanırım kumu tekrar değiştirmem gerekiyor. Kum ve bitkiden pek anlamayan biriyim, hatta balıktan da şu zamana kadar çok anlıyor olduğum söylenemezdi, [:)))] sayenizde 3-5 bir şey öğrendim [:)] Kum sorduğumda 2 çeşit gösterdi, bitki için de yararlı olur demişti. Arkadaşlar da bunu beğenince ben de çok düşünmemiştim. Çiçekçilerde vs. bulunabilir mi acaba ? Sağlıklı olur mu ? Yoksa sanırım ben buradan bulabileceğimi pek sanmıyorum, internetten bulunabilir mi ?
2. olarak da sanıyorum suyun buharlaşmasında bir problemden çok iyi bir şey gibi oluyor, o zaman kapağı kapalı şekilde bırakayım bende. Buhar camı içinse aslında elimde akvaryumdan bile büyük, kesilmiş bir cam var. Fakat kablo için sorun yaratabilir, daha kötü ihtimaller de olabilir. Sadece az az su eksilmesi sorun olmayacaksa henüz buhar camı işine girmeyeyim diyorum. 2-3 güne bir suyunu değiştirirken zaten giden su tekrar yerine gelecek diye düşünüyorum.

Artemia konusunda ise Kurutulmuşu ile canlısı arasında çok fazla fark yok demişlerdi ona güvenerek ve malumunuz balık yem yemediği için kurutulmuş artemia almak durumunda kaldım. Canlı yem konularını biraz araştırdım yine benim için en makulu Artemia geldi. Kurutulmuşun yanında canlısına gerek var mı ? Yoksa bu yine de yeterli olur mu ? Bir de bu gün ismini hatırlamadığım bir pul yem önerdiler. Çoğu balığın yediği %50 küsürlü protein değerinin olduğu söylendi. O tarz bir yem de almalı mıyım ? Balık ne kadar gezinmeye başlasa da hala daha yem konusunda sorunlarımız var kendisiyle[:(][EDIT]MoonQ,2021-01-05 01:18:17[/EDIT]
Beta Balığım Yemini Yemiyor
[QUOTE=Nursun]Merhaba,
Akvaryumun en boy ve yüksekliğini ölçüp paylaşırsanız kaç litre olduğunu anlayabiliriz .
Aldığınız kumun fotoğrafını ekleyebilir misiniz ?
Çoğu şehirde yerel akvaryumcularda istenilen şeyleri bulmak çok zordur ,canlı bitkilerle beraber birçok malzemeyi atakan petshotan temin edebilirsiniz .
Isıtıcının yanında cam termometre de almanızı öneririm ,sıcaklık takibi önemli .[/QUOTE]

Akvaryum 35x15 Yükseklik 25
Kum fotoğrafını da çektim ama beyaz ve yeşil karışık olduğu için ne kadar anlaşılır bilemiyorum.
[url=https://hizliresim.com/bdxrUg][img]https://i.hizliresim.com/bdxrUg.jpg[/img][/url]
Maalesefki canlı yem bile bulamadım henüz. 1 tane gitmediğim petshop kaldı, orası da biraz uzak olduğu için ve malum sokağa çıkma yasağından dolayı erken kapatılacağı için gidemedim.
Cam termometre de bir bakayım en iyisi.

2 soru takıldı bu esnada aklıma:
1. Akvaryumun kapağını kapattığımda suyun biraz üst kısımları buhar oluyor. Kapak o kadar düz değil, üzerinde bayağı bi hava için giriş çıkışlık boşluklar mevcut.
2. Bu taktığım ısıtıcı 7/24 aynı değerde fişe takılı mı kalacak ? Markası Smart.[EDIT]MoonQ,2021-01-05 00:39:29[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.