ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ÖmerOsmanlı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Temmuz 2021 13:53
Son Ziyaret:
06 Temmuz 2021 20:08
Toplam Mesaj:
13 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ÖmerOsmanlı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ÖmerOsmanlı

SON 10 MESAJI

Balığım Çok Yiyor
[QUOTE=lemur]

Aynı türde birbirine yakın boyda balıkları beslemek esastır. Balıkların doyma dürtüsü yoktur, ne kadar verirseniz o kadar yerler. Çatlayıncaya dek yerler. Küçük olan, diğeri kendisine fırsat tanımadığı için yeme daha fazla saldırır. Muhtemelen siz, o da doysun diye gereğiden fazla yem atıyorsunuzdur. Ya yemleri onun da rahatça toplayabileceği kadar ufalayın, ya da boy farkı fazla ise ikisini ayırın. Ayrıca ne balığı besliyorsunuz? Hacim ne? Ölen balık niye öldü sizce?[/QUOTE] Ölen balığın hasta olduğunu öğrendim. Bir tür parazit. Aldığım akvaryumdan kapmış. Ayrıca biri 6 diğeri 4 cm boyunda. Büyük kararında yiyor küçüğe fırsat tanıyor yani. Onun dışında karın bölgesinde biraz şiş var küçüğün.

[QUOTE=Beta_balik]Konuyu okuyanın fikir sahibi olabileceği kadar bilgi vermemişsiniz. Önce olayı tam olarak anlatın ki birşeyler söylenebilsin.
Balıkların türleri neler? Balığınız neden ölmüştü? Bir günde kaç öğün yem veriyorsunuz? Her öğünde kaçar tane yem veriyorsunuz? Yemlerin boyutu nedir? Kullandığınız yemlerin markası, adı nedir? Karnı şiş demişsiniz, fotoğrafı var mı? Balıklar kaç cm? [/QUOTE] 2 Japon balığım var. Biri 6 diğeri 4 cm boyunda. Günde iki kez besliyorum. Her beslemede dört tane atıyorum her biri iki tane yesin diye. Yemler bir şeker tanesinden biraz büyük. Ayrıca yemin markası:AQUADİNE TAKARA SAKANA-İİ. Telefonum kalitesiz olduğu için fotoğrafları yok
Baloncuklar
[QUOTE=Beta_balik]Merak etmeyin öyle bir hastalık olmadığı için, balıklarınız en azından "balon hastalığı" yüzünden ölmeyecektir.

Balıklarınızın türü neydi? Genelde ağzından baloncuk çıkartma olmaz. Labirentli balıklar yapar bunu, diğer türlü genelde oksijen veya amonyak ile ilgili bir problemde balıklar su yüzeyine çıkar, kabarcık çıkarır.[/QUOTE] aynen suyun yüzeyine çok çıkmasalarda arada bir çıkıyorlar. O sırada çıkıyor. Japon balığı bu arada.
Baloncuklar
[QUOTE=Beta_balik]Balıkların üzerinde olması hastalık belirtisi olabilir. Akvaryumun üzerindeki ise su değerleri bozulduğunda meydana gelir çoğunluk.

Eğer sorunuza cevap istiyorsanız lütfen cevap verebilmek için gerekli şeyleri de söyleyin. Kimse bahsettiğiniz baloncukların fotoğrafı olmadan doğru ve net bir yorum yapamaz. [/QUOTE] Sorun halloldu artık baloncuklar kendi kendine oluşmuyor. Balıklar şuan kendi ağızlarıyla çıkarttıkları baloncuklar suyun köşesine yapışıyor.
Balığım Çok Yiyor
Aldığım üç balıktan biri öldü. 2 tanesi kaldı. O ikisinden biri çok yerken diğeri verdiğim miktarda yiyor. Hatta küçük olan büyüğün yemeğini yiyor. Çok hızlı hareket ediyor. Karnı da biraz şişman gibi. Fikri olan varmı?
Balıklarım Yediği Yemeği Tekrar Çıkarıyor
[QUOTE=RyukinLoveTr]
Fanusta bakıyordunuz galiba.
Fanustan vazgeçip akvaryum kurabilirsiniz.[/QUOTE] 100-120 litrelik akvaryumun tahmini boyutları ne kadar?
Balıklarım Yediği Yemeği Tekrar Çıkarıyor
Japon balıklarım yediği yemeği tekrar çıkarıyor. Ne yapabilirim?[:(]
Baloncuklar
Balıklarımın üzerinde ve suyun yüzeyinde hava baloncukları var. Neden oluyor bu?
Japon Balıklarım Çok Hareketsiz
[QUOTE=RyukinLoveTr]Şimdilik fanusta bakıyorum derseniz balıklarınız çok dayanmaz. Keşke tam sistem bir akvaryum kursaydınız. Biraz bu akvaryum hobisini araştırmanızı öneririm.[/QUOTE] Dün ve bu sabah iyiydiler. Hareketliydiler oynaşırlardı filan. Suyunu değiştirdikten sonra böyle oldu
Tombulcuğun & Şükrü’nün Akvaryumu
Evet. Şimdilik fanusta bakıyorum
Japon Balıklarım Çok Hareketsiz
Evet. Şimdilik fanusta bakıyorum.

[QUOTE=RyukinLoveTr]
Fanusta mı bakıyorsunuz?[/QUOTE] Şimdilik fanusta bakıyorum

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.