ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Oguzoguz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Kasım 2021 13:20
Son Ziyaret:
08 Kasım 2022 07:46
Toplam Mesaj:
35 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oğuz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Oğuz

SON 10 MESAJI

Masva Akvaryumunda Vatoz Yaşarmi
Bugün vatozu masvalarin yanına atışından itibaren 5 gün geçti Su anda 1 tek balık haricinde bir sorun yok sanirim baskın bir erkek var ötekilerden biraz daha büyük olduğu için vatoz o rahatsızlık veriyor sürekli vatozun etrafında dönüp duruyor bazen vatozda onu kovalıyor onun haricinde bir sorun çıkmadı vatozda gayet canlı rengide ilk attığımda beyazlamiati şimdi normale döndü ınsallah bundan sonrada bir sorun çıkmaz.
Masva Akvaryumunda Vatoz Yaşarmi
[QUOTE=Kınayu]Selamlar ,
Tropheus akvaryumunda Masva da tecrübe etmedim ama şuan bulunan 2-3 Cm den beri baktığım 20-25 adet Albino Kipili ve Mutant kipili şuan damızlık altı oldçular.
Yavrudan eklediğim şuan 5-6 Cm olan 8 adet LDA 16 Red Marble Tül vatozları m la birlikte gayet sağlıklı yaşıyorlar bir sorun sıkıntı yaşamadım .
Sizin vatozun uzda baya büyük olduğundan Masvaların yavrudan alışacaklarını düşününce Masvaların aç kalmadıkları ve beslenme diyetlerine uygun ( Ot çul ) bakıldıklarında bir sorun sıkıntı çıkacağını sanmıyorum Hakan kardeşime katılıyorum . [/QUOTE]

Peki hocam ben vatozu arada bir kapya biber ve salatalık veriyordum şimdi bu akvaryuma alınca bu tarz şeyler veremeyecekmiyim birde saklanması için vatoz küpü koymak gerekirmi? Akvaryumumda gnays kayalar mevcut
Masva Akvaryumunda Vatoz Yaşarmi
Inşallah hocam vatozu armandaki amaçlardan biriside arka fonun olduğu cam çok yosun oldu artık temizlemek biraz zor gelmeye başladı en azından onları biraz temizler .maavalrimda 25 tane ama 2 3 tanesi yeni yeni bant açmaya başladı yine yavru sayılır sanirim
Masva Akvaryumunda Vatoz Yaşarmi
Iyi forumlar akvaryumumda 25 adet bant açmamış yavru diyebileceğimiz şekilde masvalarim mevcut 1 tanede eski canlı doğuran akvaryumumdan kalma 7 8 cm L144 erkek tul vatozum mevcut bu vatozu masva akvaryumuma atsam sorun olurmu acaba ?
Akvaryum Değişimi
[QUOTE=muratdeg]Yeni akvaryuma dinlenmiş suyla kurulumu yapın, dış filtreyi çalıştırın. İç filtre süngerlerini yeni akvaryum suyuna sıkın.
Bir iki saat sonra balık aktarımını yapabilirsiniz. [/QUOTE]

Sifirdanmi dinlenmiş suyla kurulum yapayım yoksa o 100 litrelik suyun ustunemi dinlenmiş suyu ilave edeyim ?
Akvaryum Değişimi
[QUOTE=muratdeg]Kalan litreyi doğrudan da aktarabilirsiniz.
Bakteri kültürü filtre süngerinde çok yoğundur. Bunu aktarmanız çok daha önemli. 100 litrede hangi filtreyi kullanıyordunuz? 180 litrede hangi filtreyi kullanacaksınız?[/QUOTE]

Hocam 100 litrede iç filtre kullanıyordum 180 litrede dış filtre kullanacağım ancak bakteri kültürü için 1 hafta 10 gün yada ne kadar lazımsa dış filtre ve aynı iç filtreyide beraberkullanabilirim tavaiyeniz nedir . Unuttuğum bir konuya değinmişsiniz teşekkür ederim.
Akvaryum Değişimi
Herkese iyi forumlar. 100 litrelik akvaryumda beslediğim baliklari yeni almış olduğum 180 litrelik akvaryuma taşıyacağım. Sormak istediğim konu şuandaki mevcut 100 litre olan akvaryum suyunu yeni akvaryuma taşısam geriye kalan 80 litrelik suyuda dinlenmiş sudan gün gün 10 ar litre olarak ekleme yapsam sorun olurmu acaba ? Balıklarım masva ve 1 ay önce aldim baliklarimi şuandaki sularida yeni sayılır ne yapmamı tavsiye edersiniz ?
Tropheus Aydınlatma
Aydınlatma olarak beyaz ledmi yoksa gün ışığı rengimi kullanmaliyiz acaba ? Akvaryumun fonu koyu mavi kum bej silis kum hangisini tavsiye edersiniz ?
Silis Kum
Yıkadıktan sonra kuruması için bir yere sermemiz gerekiyormu ?
Silis Kum
Yıkarken kovanın içinde kumu bekletmemizmi gerekecek yoksa kumu sürekli suyun icindemi karistirmamiz gerekecek ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.