ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aliercen
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Şubat 2022 20:56
Son Ziyaret:
04 Eylül 2022 16:09
Toplam Mesaj:
8 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali ERCEN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali ERCEN

SON 6 MESAJI

Bitkili Akvaryum Desteği
Bu arada elimde 25w ısıtıcı vardı onu kullanmayı planlıyordum yeterli gelmez mi?
Bitkili Akvaryum Desteği
[QUOTE=ryujinjakka]Co2 desteği olmadan zemini kaplamak istiyorsanız sagittaria subulata kullanabilirsiniz veya alüminyum elek teline christmas moss sarıp ön planda kullanabilirsiniz. Co2 olmadan hızlı uzamaz ışık iyi olursa yatay bir büyüme gösterir. Diğer sorularınıza arkadaşla gerekli cevapları vermişler. İyi hobiler dilerim. Örnek olması açısından kendi akvaryumu paylaşayım. Zeminde bitki toprağı üzerinde bazalt kum şelale filtre Sitrik asit co2 ve aqualed full spektrum ışık mevcut.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227703/100220221137141.jpg[/IMG]
[/QUOTE]

Yorumunuz için teşekkürler Led Beytullah beyin de paylaştığı linkteki led mi acaba?

https://www.aqualed.com.tr/aqualed-full-spectrum-4-renk/aqualed-full-spectrum-bitkili-akvaryum-4-renk-karisik
Bitkili Akvaryum Desteği
[QUOTE=BeytullahB]


https://www.aqualed.com.tr/aqualed-full-spectrum-4-renk/aqualed-full-spectrum-bitkili-akvaryum-4-renk-karisik
Benim kullandığım bu farklı markalar daha uygun ama hiç kullanmadım onları bilmiyorum. Trendyolda da satışı var aynı markanın şuan daha uygun bak istersen bir.

Zemin olarak bildiğim bir bitki yok co2 istemeyen ama Zemin kaplama güzel dursana uğraştırır yorar bunun yerine arka ve yanlara bitki ek sadece önden görürsün ve yeşillik güzel durur bence.[/QUOTE]

Led için teşekür ederim bunu alacağım bende. Senin akvaryumun varsa örnek açısından görsel paylaşabilir misin eğer zahmet vermezsem.

[QUOTE=Enes De]

Merhabalar!
Benim tecrübelerime göre size önerim;
En başta filtrenizi seçmenizi öneririm. Pipo filtre veya şelale filtre alıp mağdur olmamanizi tavsiye eder, dolapp gibi ikinci el uygulamalarindan 100-120 TL bandında 2. el sunsun marka bir dış filtre almanızı şiddetle öneririm.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231342/100220220050471.jpg[/IMG]

Tabanda lav kırığı kullanabilirsiniz. Lav kırığı delikli bir kum türü olduğu için bakteri yatağı olur ve bu akvaryumunuz için güzel bir şeydir. Ama dış filtre alırsanız bu bakteri yataklarına pek fazla ihtiyacınız olmayacaktır. O yüzden sadece şiddet ile demir içerikli kuvars(Hagen veya muadili markalar) kum kullanmanızı tavsiye ederim .

Aydınlatmaya gelecek olursak da Google'ye girip "Wolfmar Silver Plant 5 renk LED aydınlatma" yazarsanız. En ucuz şekilde çözebilirsiniz.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231342/100220220057331.jpg[/IMG]

Bitki olarakta önerim ise kesinlikle Co2 kullanımının en düşük seviyede olan ve CO2 kullanmadan bakabilecegin bitkiler olmalıdır. Tavsiyem;

-Eledoa
-Oval gül
-Bacopa türleri
-java fern
-Moss
-anubias
-zeytin

Su üstü bitkisi olan su mercimeği kullanmanızı şiddet ile tavsiye ederim.


Balık konusuna gelecek olursak da o kadar küçük akvaryumda canlı doğuranlar ile betta hatta tetra beslemeniz tehlikeli olabilir. Canlı doğuranlar çok çabuk yavru verir ve yavru kaybetmeniz kaçınılmaz olur. Benim size tavsiyem Bir adet erkek canlı doğuran bir tür ve 3 adet hatta 4 adet dişi bir canlı doğuran türü ile fazla canlı yükü ağır olmayan gün geçtikçe oturan ve yavru aldıkça popülasyonu genişleyen bir tank kurup. Bitkilerinizi aynı popülasyona eş tutup geliştirebileceğiniz bir akvaryum kurmanızı tavsiye ederim. Hem balıklarınız hem de bitkileriniz inanılmaz sağlıklı ve dayanıklı olup uzun vadede besleme ve gözlem keyfine sahip olacaksınız.

Önerdiğim canlı türleri;
-4disi 2 erkek tiger endler
-3 dişi 1erkek HB blue Lepistes
-4disi 1,erkek electric Blue Moscow Lepistes
-4 dişi 2 erkek koi kılıckuyruk
-5disi 2erkek Molly


[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231342/100220220113501.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231342/100220220114011.jpg[/IMG]

Benimkiler Elektrik Blue Moscow Lepistes.

Gübre konusuna gelecek olursak da bence kumunuza misket gübre ekip, birde potasyum sıvı gübre kullanmanız önerdiğim bitkilere yeterli olacaktır.
Isıtıcı olarakta smart marka 50 veya 100 w ısıtıcı kullanıp 26ile 28 derece arasında ısıyı sabit tutmanızı öneririm.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231342/100220220116451.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231342/100220220117141.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/231342/100220220117431.jpg[/IMG]

Şuan yattigim odada bu akvaryumum var ve bunun üzerinden örnekler verdim. Eğer farklı bir örnek isterseniz. Farklı akvaryumlarimdan da örnekler verebilirim. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Herkese mutlu ve huzurlu hobiler.[/QUOTE]

Teşekkür ederim yorumunuz ve görsel desteğiniz için. Direkt kaynaktan bilgi almak çok iyi oldu önerilerinizin hepsini dikkate alacağım.

Üretim yani yavru ile uğraşmak istemiyorum aslında amacım evde görsel bi alan oluşturmak. Akvaryumdaki tüm canlıları erkek yada dişi şekilde kullandıgımda balıklar açısından sorun teşkil eder mi bu? Yani onlarında kedi köpekler gibi kızgınlık dönemleri oluyor mu bu onlara zarar verir mi?[EDIT]aliercen,2022-02-10 11:04:52[/EDIT]
Bitkili Akvaryum Desteği
[QUOTE=soner322]
Monte Carlo için sadece lav kırığı yeterli gelmeyebilir. 1 aylık çimlendirme süreci olacağı için güzel bir taban gübresi ve düzenli ışık isteyecektir.
CO2 için tüplü sistem veya daha az maliyetli olan, 45-60 günde bir yenilenecek mayalı CO2 desteği gerekebilir.

Sıvı gübre konusunda diy sıvı gübrelerden verim alan da var alamayan da. Üzerinde yazan dozajlama takvimine uymak gerek.

Şahsen düşük destekli akvaryum için bile hepsi bir arada olan orjinal marka gübrelerden ben bir türlü verim alamadım. Hep bir şeyler eksik kaldı sanırım.
Ben de 5+1 6+1 şeklinde satılan diy sıvı gübreleri deneyeceğim.

Filtre pipo veya askı filtre olabilir.

Balık olarak da betanın yanına çok fazla tür koymak iyi sonuçlanmayabiliyor. Beta zarar vermeyecek bile olsa diğer balıklar betanın kuyruğuna zarar verebiliyor.
30 lt için Beta, moly ve Tetra sürüsü fazla olabilir.


Bu hobide biraz da maliyet meselesi etkili oluyor aslında. High tech mı, yoksa low tech bir kurulum mu yapacağınızı belirlemekle başlıyor iş. [/QUOTE]

Low Tech düşünüyorum ve monte carlodan vazgeçtim biraz araştırma sonucu. Balık çeşitliliği tavsiyeni dikkate alacağım. Yorumun için teşekkürler.

[QUOTE=BeytullahB]İlk önce maliyetli bir hobi bu konuda bilgin olsun benim tavsiyem bitki konusunda çınar, gül, bacopa olabilir bu bitkiler genel olarak her zeminde yetişir.

Zemin konusunda ise lav kırığı ne kadar küçük alsanda bitki dikimi konusunda çok zorluyor bunun için alt kısma lav kırığı üstüne dere kumu veya hagen çok faydalı olacaktır.

Pipo filtre bitkili akvaryumda çok balık eklemesi yapmadığın sürece iş yapar. Karidesler akvaryum için güzel fikir ama ilk başta sadece karides al ve onların çoğalmasını bekle bir iki tanede salyangoz alabilirsin. Unutma karidesler hızlı çoğalır.

Yazdığım bitkilerden alırsan da co2 desteğine gerek kalmaz ve maliyetini azaltmış olursun.

Işık konusunda benim tercihim full spectrum 4 renk aydınlatmayı düşün derim ben gayet verin alıyorum aquled de güzel bir marka.

Ben walstad yöntemi ile kurdum ilk akvaryumu mu gayet başarılı oldu. Şuan hiç bir gübre veya c02 kullanmıyorum .

[/QUOTE]

Led için araştırma yapacağım eğer fiyat olarak daha uygun önerin varsa linkte paylaşabilirsen çok memnun olurum. Akvaryumun boyu 50 cm 45 cm lik bir aydınlatma işimi görebilir.

Walstad yöntemini araştıracağım. Birde zemini aynı monte carlo gibi kaplayabileceğim CO2 istemeyen ne tür bitkiler var. Önerilerini dikkate alacağım teşekkür ediyorum yorumun için.[EDIT]aliercen,2022-02-09 22:30:40[/EDIT]
Bitkili Akvaryum Desteği
[QUOTE=oguzhan06077]Sıfırdan başlayan birine bitkili akvaryum önerim şöyle olurdu; zeminde hagen siyah veya dere kumu, aydinlatma power LED, gübre ise el yapımı satılanlar iş görür ben uzun zaman kullandım, CO2 kullanmayın, CO2 olmadığından da basit bitkiler bakın limon, gül, tilki kuyruğu, elodea vb. [/QUOTE]

El yapımı gübreden kasıt ne acaba öneriniz var mı?
Bitkili Akvaryum Desteği
Herkese selamlar;

30lt. lik bir bitkili akvaryum kurmak gibi bir niyetim var. Ancak tecrübem yok bu konuda tecrübeli arkadaşların desteğine ihtiyacım var. Forumda biraz göz gezdirdim ancak tam cevap bulamadım. Hem belki niyeti olan araştırma sürecindeki arkadaşlara da bu konu ve sizin tecrübeleriniz yardımcı olur.

Öncelikle tabandan başlayacak olursak kum olarak ne koymalıyım. Araştırmalarımda en alta 3-4 cm lav kırığı konduğunu gördüm iri taneli mi yoksa biraz daha ufak tanelimi detay bulamadım. Üzerinde görsel anlamda güzel durması açısından Hagen marka demir içerikli siyah kum düşünüyorum. Eğer marka tür önerileriniz varsa lütfen paylaşın. Örneğin tabandaki kuma misket gübre karıştıranlar falan varmış gerekli mi?

Bitkiler noktasında ilk olarak tabanı saran bitkilerden koymayı düşünüyorum Monte Carlo gibi. Daha sonra belki Gül ve Java Fern düşüncem var.

Balık olarak ise Beta, Neon Tetra, Salyangoz, Karides ve Moly. Bunların beslenmesi noktasında tecrübelerinize dayanarak bir şeyler paylaşabilir misiniz?

Filtreleme için benim akvaryumuma uygun olarak Pipo Filtre düşündüm. Tabi sizin filtre öneriliniz varsa akvaryumuma uygun marka model olarak paylaşırsanız sevinirim.

İnternette sıvı bitki gübresine rastladım. Kullanmalı mıyım eğer kullanacaksam hangilerini kullanmalıyım hepsinin bir arada olduğu bir şey var mı kısaca gübre işini nasıl halletmeliyim?

Yine araştırmalarımda CO2 tüplerine rastladım. Bunu sağlamadan bitki akvaryumu oluşturanları da gördüm. Bu ne kadar sağlıklı olur bende CO2 sağlamalı mıyım yada bunu CO2 tüpü olmadan nasıl çözebilirim. Niyetim CO2 tüpü olmadan bu işi bitirmek. Mesela denizlerde CO2 tüpü yok bitkiler bu ihtiyacı nasıl karşılıyor CO2 üreten bitkiler var mı mesela. Kısaca CO2 sorunu tüpsüz nasıl çözebileceğim konusunda da desteğe ihtiyacım var.

Son olarak ışıklandırma noktasında akvaryuma uygun hem görsel anlamda hem de bitkilerin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde bir aydınlatma öneriniz var mıdır?

Kısaca Bitkili Akvaryum için A'dan Z'ye gereklilikleri tecrübelerinizle paylaşırsanız bu konuda araştırma yapan insanlara da yardımınız dokunur.

İyi Hobiler[:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.