ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ExEiseiHei
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
39
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ağustos 2022 18:50
Son Ziyaret:
18 Ocak 2024 12:50
Toplam Mesaj:
16 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Güzel
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Güzel

SON 10 MESAJI

300lt Canlı Doğuran Karma Tecrübem
[QUOTE=sorceres]

Selamlar Merhaba. Yeterli filtrasyon saatte tank hacmini 5-6 kez çevirmesi olarak nitelendiriliyor. Fazlasından zarar gelmeyecektir ama bu demek değildir ki 30 litrelik bir nanoda fx6 kullanılsın. 300 litre küçümsenmeyecek bir hacim dolayısıyla fx6 içerisinde fırtınalar kopartamaz. Zaten akvaryuma dönüş hortumunun ucundaki çıkış 2 farklı yöne ayarlanabiliyor. Tank içerisine verdiği dalgayı farklı yönlere vererek girdap etkisi oldukça azaltır.

1500 litrelik tanklarda kullanılır diye belirtilmesi maximum olmalı ki o hacimde bir tank için yetersiz gelir. 3500 debi yükseklik farkı gözetmeksizin fabrika verisidir. Sanıyorum ki ayrıca da boş sepetli verisidir. Dış filtreler yazdığı değerin altında veriyor bir de üzerine yükseklik farkı geldiğinde(tank yukarda filtre aşağıda) debi epey düşüyor.

Bir de bu etmenlere tank içi canlı yükü de katmak gerekiyor. Örnek veriyorum 1500 litrelik bir tankta 40-50 tane lepistes beslerseniz fx 6 yeterli gelecektir. Ama 40-50 adet erişkin tropheus kolonisi veya discus beslerseniz de yeterli gelmeyebilir. Büyük hacimlere gerek maliyet gerekse filtrasyon bakımından sump sistemi öneriliyor.

Biraz karışık anlattım kusura bakmayın.
[/QUOTE]
Harfiyen katılıyorum, 1500 litre çok afaki bir değer diye düşünüyorum. Kocaman gibi gözükse de sepet dış kısımları sadece süngerden oluşuyor dolayısıyla debisi yetse bile faydalı kullanım alanıyla yeterli bakteriyi misafir edecek yeri olduğunu asla düşünmüyorum.
300lt Canlı Doğuran Karma Tecrübem
[QUOTE=ulutürk]Tankın çok hoş ambiyansı var. Son durum nedir? Alıştılar mi biraz ? Video isterim mümkünse.[;)][/QUOTE]
Çok teşekkürler, hafta sonu bitki ekleme ve dekorasyon değişikliğine gidiyorum. Daha sonra video benimde aklımda mutlaka burdan paylaşırım.
300lt Canlı Doğuran Karma Tecrübem
[QUOTE=Furkan tarık]Tankınız çok güzel olmuş .
Beyaz kum da çok yakışmış , elinize sağlık [:nazar:]
Sağa ve sola yapmış olduğunuz hagen kum tepeleri zamanla erozyona uğrayıp tüm zemine yayılır , kötü bir görüntü oluşturur .Bunu engellemek için eğer elinizde kaldıysa , önüne kök ve kayalardan setler yapabilirsiniz .
[/QUOTE]
Bitiş noktalarına kayalarla bitkilerle ufak setler oluşturdum her şey yerli yerinde şimdilik. Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.
300lt Canlı Doğuran Karma Tecrübem
[QUOTE=ultimatebenz]Çok güzel kurulum olmuş. Beyaz da çok yakışıyor, lakin bakteri oturdukça, doğal kirlenme ile kum çok kirli hal alıyor.

Bitki güncellemeleriniz takip etmek isterim. 👌👍[/QUOTE]
Çok teşekkürler, kirlenme yaşamadım ama diotom sürecinde kahverengi yosunun en sevdiği yer oldu beyaz kum. Görüntüyü çok bozmadı daha doğal görünüyor ama yavaş yavaş oturmaya başladı ve yosunlarda kendiliğinden azalma dönemine girdiler.
300lt Canlı Doğuran Karma Tecrübem
[QUOTE=ulutürk]

Selamlar, merak ettiğim için soruyorum. Sizce x6 aşırı fazla değil mi 300 litre için? 1500 litrelik akvaryumlar için uygun diyor nette. Debisi 3500 . Akvaryum suyunu 11 12 kez cevirecek güçte. Bende fluval 306 var 250 litrelik akvaryuma fazla geliyordu. 300 litrelik akvaryumda kullanmayı düşünüyorum.

Bunun harici akvaryumu beğendim, maşallah diyeyim, güle güle besleyin lakin o filtre aşırı fazla aşırı akıntı yapar bilginize.

.[/QUOTE]

Merhaba, filtre konusunda bende epey şüpheliydim akıntı konusunda ama hiç sıkıntı çıkarmadı. Hafta sonu düzenlemelerden sonra video çekeceğim akıntı durumu vs. fikir verebilir diye düşünüyorum ama dediğim gibi iyi ki almışım dedirten bir seçim oldu benim için.
Akvaryuma Yeni Ekilen Bitkilerin Formları?
Hiç bir sorun yok gibi gözüküyor limnophilialar dümdüz büyümüyor zaten doğal formları bu şekilde, zamanla budama sonrası kökler geliştikçe bir tık daha dik duruyorlar ama şu an için her şey güzel gözüküyor [:nazar:]
300lt Canlı Doğuran Karma Tecrübem
[QUOTE=MrzAdar]

Pistia ekledim ben, kökleri çok güzel duruyor.

Frogbit, salvinia natans olabilir mi aradığınız?[/QUOTE]
Bunlar değil ama pistia ekleyebilirim güzel görünüyor gerçekten.
300lt Canlı Doğuran Karma Tecrübem
[QUOTE=sorceres]Tankın güzelliğine bakınca hobiye 2 ay önce başladığınızı anlamak imkansız(benim açımdan). Dış filtre belli ki iyice araştırılıp itina ile seçilmiş. Fluval fx6 rastgele alınacak bir filtre değil. En iyi filtrelerden birini almışsınız.

2 ay önceki akvaryumunuz bile ilk kurulum için çok çok iyi. [:nazar:][/QUOTE]

Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim o sizin gözünüzün güzelliği. Filtre için dediğiniz gibi çok araştırma yaptım şu anda inanılmaz memnunum, yalnız bir dezavantajı var biraz sesli çalışıyor.
300lt Canlı Doğuran Karma Tecrübem
[QUOTE=MrzAdar]

Böyle de bırakabilirsiniz, akvaryum sizin.[:)] Ben kendi fikrimi söyledim.

Bu arada su üstü bitkisi ekleyebilirsiniz. Gayet güzel durur, hem de yavrular için saklanma alanı olur.[/QUOTE]
Tabi ki öyle haklısınız, su üstü için görselini bildiğim ama ismini bulamadığım bir bitki var onu arıyorum. Resmini bulabilirsem forumdan yardım alacağım.
300lt Canlı Doğuran Karma Tecrübem
[QUOTE=Barsans]Güzel olmuş,bence beyaz kum yakışıyor akvaryuma, bende 3/1 i ni beyaz kum koydum gayet şık ve aydınlık gösteriyor, illa kum koyucam derseniz vitasand yıkanmış kumu tavsiye ederim...camlar sanırım extra clear [/QUOTE]

Çok teşekkür ederim evet beyaz kum gayet şık oldu sadece siyahla arasında geçiş olarak kullanacağım birde köklerin ve taşların bulundukları yerlere görsel bütünlük olarak kullanmayı düşünüyorum. Bu arada cam aslında normal ama low iron dediklerinden sanırım.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.