ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Ornelas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Ekim 2022 00:12
Son Ziyaret:
17 Ocak 2023 16:27
Toplam Mesaj:
15 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ekin Arian Rionda Ornelas
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ekin Arian Rionda Ornelas

SON 10 MESAJI

Akvaryum Hakkında Sorularım
[QUOTE=whoami]Pangasiusları mutlaka çıkarın, akvaryuma uygun olmayan balıklardır. Akvaryuma yapay filtre ve ısıtıcı hariç bir şey sokmamaya özen gösterin. Kumu doğal kumla, süsleri canlı bitkiler ve doğal kayalarla değiştirin. Hacminiz ne kadar? [/QUOTE]

60*30 akvaryumum
Canlı bitki almak istiyorum ama onun için biraz beklemem gerek
Akvaryum Hakkında Sorularım
[QUOTE=ogzmrt]
Melek balıkları lepisteselere rahat vermiyecektir [/QUOTE]

Meleklerin daha hiç lepisteslere saldırdığını görmedim. Yan yana yüzüyorlar. Eğer öyle bir durum olursa hemen melekleri alırım.

[QUOTE=AhmetEroglu]Merhaba diptekiler renkli taş ise pengasuslardan önce onu çıkarmanız gerekir.[/QUOTE]

Yerine ne önerirsiniz?
Akvaryum Hakkında Sorularım
Merhabalar. Yanıtınız için teşekkür ederim. Pengasusları çıkartırım strese girdilerse. Acı çektirmeyeyim hayvana. Melekleri neden çıkartmamı önerdiniz?
Akvaryum Hakkında Sorularım
Merhabalar. Tatlı bir akvaryum kurdum. Ama bazı balıklarımın yem yemediğini düşünüyorum.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236848/051220221028211.jpg[/IMG]

Arkada görmüş olduğunuz 2 balık( sanırım pengasus) hiç yem yemiyorlar ve habire arka camdan ileri gitmeye çalışır gibi yüzüyorlar. Hızlı bir şekilde kendilerini camam vurup durmuyorlar tabi. Nedeni ne olabilir?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236848/051220221031191.jpg[/IMG]

Şuan akvaryumda
6 T. Genetik
4 melek
4 lepistes
4 zebra
2 vatoz
4 çöpçü
Bulunmakta.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236848/051220221035071.jpg[/IMG]

Elimdeki yemler böyle.[EDIT]İlksen Şahin,2022-12-06 04:24:57[/EDIT]
Akvaryum Bulma
Ankarada ucuza nerede akvaryum bulabilirim. 600 lira fiyat var 2.ellerde bile.[:'(][:'(]
Karides Ve Yengeç
Beocaridina ile tatlı su yengeçleri beraber yaşar mı?[:?]
Başlamak İstediğim Karides Akvaryumu İçin Bilgi
[QUOTE=Aquaworld07]Toprakla kurulan akvaryum walstad oluyor. Filtreye gerek olmuyor ama 2 ay canlı eklemek riskli(ilk günden karides eklemişliğim varda çok riskli yinede)
Aktif toprak şart değil neocaridina için.[/QUOTE] o zaman jbl manado kullansam olur mu? Üzerine başka bi katman eklemem gerekir mi (dere kumu gibi ) yoksa manado yeterli olur mu ?[:?][:?]
Başlamak İstediğim Karides Akvaryumu İçin Bilgi
Akvaryum kurulumunda önce torf toprak sonra dere kumu eklendiğini gördüm. Torf salınım yapmaz mı? İş görür mü görmez mi? Yoksa karides toprağıyla devam mı etmem gerekir?[:)][:)]
Başlamak İstediğim Karides Akvaryumu İçin Bilgi
Bambaşka bir soruyla daha karşınızdayım. Akvaryum fiyatları sorguluyorum her yerden ve bazen büyük akvaryumları güzel fiyatlara bulabiliyorum. Ama merak ettiğim bişi var sump sistemi nedir nasıl kullanılır ve karides akvaryumu için gerekli midir? [:$][:$]
Başlamak İstediğim Karides Akvaryumu İçin Bilgi
[QUOTE=ErtanGulen]Selamlar,

Suan kurulu 30x30x35H bir tankı karidesler için hazırlıyorum ben de. Onceki tecrubelerimden de yola cıkarak bilgi vermeye calısayım.

- Kum renginize göre canlı secmeniz görsel acıdan cok onemli olur. Silis ve dere kumu karısık bir kurulum yaptım blood marry ekleyeceğim ve görece zıt renkler ile canlıları ön plana cıkaracağım.
-Bitkileri olabildiğince basit secin, moss, fern türleri belki bucephlandra vb. Anubias pek tavsiye edilmiyor ama zararını görmedim. Şuanki tankta crypto ve anubiaslar var bende örneğin. Önceki tanklarda moss ve fernler dolu idi.
- Aydınlatmaya takılmayın, canlıları görün yeter bitkileri yukarıdaki gibi secerseniz oda ışığından bile faydalanırlar.
- Karidesler için 18-25 derece arası sıcaklık güzeldir. Daha sogukta da bakılanlar biliyorum ama üreme duruyor ve buyume cok yavaslıyor. Daha sıcakta ölümler başlayabilir.
- Tek tür bakmanızı tavsiye ederim birbirleri ile çiftleşip vahşi forma doğru dönüyorlar, görsel olarak tatmin etmeyebilir çıktıları.
- Salyangoz kesinlikle eklemelisiniz, ya nerite vb tankta uremeyecek canlılar yada katil salyangoz gibi kontrol üremeyecek canlılar. Elma salyangozu, tavsan salyangoz vb bana cok buyuk ve bu tarz nano tanklar için görseli olumsuz etkileyen öğeler gibi geliyor. Ne eklerseniz ekleyin bence de tek tür ekleyin. Neritelerde dekor üzerinde beyaz beyaz (işe yaramayan) yumurtalar zamanla olacaktır ve kurtulması da pek mümkün değil. Görsel olarak rahatsız edebilir.
- Dekor olarak olabildiğinde kütük ve küçük agac dalları ile gezebilecekleri alanları oluşturun, zira yuzen değil gezen canlılardır. O sebeple kucuk dallara moss sarıp alan yapabilirsiniz. Bu alanlar aynı zamanda kabuk değişimi sonrası dinlenmek isteyen dişiler icin de yararlı olacaktır.
-Tabanda yemleme için petri kabı yada kücük bir kase konumlandırın, yem yerken çok dagıtıyorlar ve kum arasına giren yemler zamanla ya bozuluyor yada davetsiz küçük diğer canlıların çoğalmasına yardımcı oluyor.

-Caridina için ise, aslında cok da farklı bir durum yok, sadece su değerleri mümkün ise PH 6.5 veya altında olsun. Kristal karides (artık nedense hepsi Pure Line oldu) için hazır sular ile haftalık değişim vb denge kolay sağlanır, korkulacak yada gözde büyütülecek bir durum yok. Fakat ilk tecrübe için canlıları ve davranışları tecrübe etmek adına daha geniş su değerlerine uyum sağlayan karidesler daha iyi olacaktır. [/QUOTE]

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Karideslerin hızlı çoğalması sanırım kaçınılmaz bir durum. Akvaryumu birden hızlı çoğalma nedeniyle sarmalarından açıkçası korkuyorum. Salyangoz konusunda nerite ve elma salyangozu yapacağım hiç tavşan salyangozuna bulaşmayacağım. Yemlik elbet kullanacağım ama yine de dağılan yemler için elma salyangozuna güveneceğim. Bitki konusunda bahsettiğiniz bitkilerle ilerlemeyi planlıyorum. Bahsettiğiniz bitkilere gübreleme yapıyor musunuz? Yapıyorsanız ne sıklıkla yapıyorsunuz?

[QUOTE=Ahmetkngr]Koyacağınız herhangibi bir balık ne yazık ki bütün yavruları yiyecektir hiç çogalmazlar.
Ayriyetten karides tankına balık koyunca karidesler de biraz çekingen oluyor balık olmayınca heryeri dolaşıyorlar.[/QUOTE]

Böyle bir durumda balık koymamak daha mantıklı olacaktır. Peki karides popülasyonunun çok çoğalması durumunda napmalıyım?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.