ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
vatozNazmi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Kasım 2022 20:35
Son Ziyaret:
21 Ağustos 2023 19:48
Toplam Mesaj:
10 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nazmi Vatozoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

vatoznazmi

SON 9 MESAJI

Sarımsaklı Yem Tavsiyesi
[QUOTE=egemenc]
Şimdi sarımsak suyunu emdirip 2 türlü verebilirsin,
1 kuruduktan sonra verebilirsin
2 direk verebilirsin
Unutmadan,sarımsaklı yemdeki , sarımsak suyunun bir kısmı suda çözünecektir.Belli miktar su değişimi yaparak bu sorunu çözebilirsin.Ama zaten yem ne atsan akvaryuma,suda bir kısmı suda çözüneceği için yine aynı şey oluyor.Su değişimi ile bunu absorbe edebilirsin.
Vermek için 30 dakika beklemene gerek yok banyo yaptırsan yeterli olur.
Deep Fix Fishtavit te kullanırsan çok güzel faydalı olur.Ben öyle yapıyorum.[/QUOTE]
Sanırım kurutup vereceğim. Bu sayede daha etkili olacağını düşünüyorum. Teşekkürler hocam sağ olasın.[:iyi:]
Sarımsaklı Yem Tavsiyesi
[QUOTE=melcruiez34]Size tavsiyem tetra markasının tetrapro modelidir dip Yemi olrak ta kullanılabilmekte uzun sürelerdir kullanıyorum hiç bir canlıda bir problemle karşılaşmadım biraz fahiş fiyatlı ancak fiyatınıın hakkını veriyor[/QUOTE]
Zaten çok uzun süredir tetra pro alg kullanıyorum . Aynı yemden mi bahsediyoruz. Yuvarlak bir yem , ortası yeşilimsi etrafı sarımsı bir yem.
Sarımsaklı Yem Tavsiyesi
[QUOTE=egemenc]
Bana göre kalitelisi,nls önerebilirim.
Yada sarımsağın suyunu yeme emdirip verebilirsin.[/QUOTE]
Hocam sarımsak suyunu yeme emdirip daha öncelerde çok kullandım fakat aklımdaki soru işareti şu; yeme yarım saat emdirip veriyorum balıklara fakat bu yemi suya attığımda balıklar bu sarımsağın ne kadar bir özünü alıyor, sarımsak yemde kalıyor mu yoksa suya salınıp gidiyor mu bunu hep merak etmişimdir . Aynı yönteme devam edeyim mi ? Ya da özü emdirme konusunda bir öneriniz var mı?
Sarımsaklı Yem Tavsiyesi
Merhaba, vatoz balıkları için sarımsaklı yem önerisi olanlar bir mesaj bırakırsa memnun olurum. Saygılar...
Işık Görmemiş Vatozlar
[QUOTE=MertG48]Vatozlar zaman içinde ışığa ve akvaryumunuza alışacaklardır akvaryum içerisine onlar için küp tarzı bir saklanma alanı koyarsanız ışıktan strese girme ihtimalleri büyük ölçüde azalacaktır ceviz yaprağı konusunda bilgi sahibi değilim ben daha önce denemedim.[/QUOTE]
Küp var. Hatta rahat hissetmeleri için kaya bile ekledim. Teşekkürler..
Bu Canlı Nedir?
[QUOTE=oguzsel]

Siz öyle diyince googledan baktım planaryaya üçgen kafalı ve sürünerek ilerliyor yazıyor. Bu canlı elimi yaklaştırdığımda yüzme hareketi yapıp yine cama yapışıyor hızlı bi şekilde. Bi de kafası üçgen değil.

Üçüncü akvaryumda üç tane japon var onların akvaryumdan pipo filtre süngeri alıp buraya sıkmıştım bakteri aşılaması niyetiyle. Onunla gelen bir yumurta olabilir mi? Japon yavrusu olma ihtimali var mı? Tek aklıma o geliyor çünkü balık gibi gözüktü gözüme[:?]

[:?][:?]

Şu konu içinde yazan arkadaşın fotodakine çok benziyor ama benimki bembeyaz. Acaba besinsiz mi kaldı? Şansa yavru mu aldım acaba bi tane?[:?][:?][/QUOTE]
Valla hocam vatoz yavrusu değil, japon yavrusu olduğunu da sanmam. Protein ağırlıklı beslenen tanklarda bu tarz canlıların ürediğini duydum. Bana kalırsa sizin düşündüğünüz gibi bir balık yavrusu olma ihtimali zayıf. Planarya değilse bile bu bir larvaya benziyor. Çözüm olarak sanırım biraz bilgi toplamalı ve kısa sürede akvaryumdan uzaklaştırmak gerek diye düşünüyorum. İsterseniz YouTube da biraz gezinin illaki bu sorunu yaşayan vardır. Dinlenmiş su hazırlayın en kötü ihtimalle su değişimine gidersiniz diye düşünüyorum. Şahsi fikrim bu yönde takdir sizin zaten. Saygılarımla..


Yani daha yakından çekme şansınız varsa iyi olur aslında. Acaba vatoz mu diyorum ama benzemiyor da ...
Bu Canlı Nedir?
Emin olmamakla birlikte ben planarya olabilir diyorum. Vatoz yavrusuna benzemiyor. Ama tabi emin değilim.
Işık Görmemiş Vatozlar
Merhaba.
Geçtiğimiz günlerde 2 adet LDA , 3 adet siyah cüce vatoz çifti aldım. Satın aldığım yerde ışık oldukça az hatta yok denebilir.
Benimse evdeki akvaryumlarım bitkili olduğu için ve haliyle ev ortamı aydınlık olduğu için balıklar aşırı derecede ürkek davranıyor. Saklandıkları yerlerden çıkmıyorlar. Ayrıca satın aldığım yerde ceviz yaprakları veriliyordu ve vatozların ceviz yapraklarını yediklerini kendim de gördüm. İki sorum var ; vatozların alışması için ne yapabilirim ve ceviz yaprağı vermemde sakınca var mı ? Saygılar..
Isıtıcı Kaç Wt Olmalı ?
Ben 100 litre akvaryumda 100w ısıtıcı kullanmıştım bir sorun olmadı. 100w ısıtıcı , 200w ısıtıcıya göre suyu daha geç ısıtır. Watt gücü arttıkça ısıtıcının suyu ısıtma süresi azalır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.