ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Rafeta
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ekim 2023 16:28
Son Ziyaret:
10 Nisan 2024 23:38
Toplam Mesaj:
12 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
12 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Rafet ak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Artvin
Meslek:
Diyetisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İklim aktivisti Diyetisyen

SON 10 MESAJI

Yosun
[QUOTE=Yaprakner]Sürekli su akan bir kayada gözüme çarptı ve boş bir akvaryumda yaşayacak mı denemek istedim. Sizce yaşar mı? Internette aradığımda ismi hypnum moss olarak çıkıyor balık koysam içine bir zararı olur mu?
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241196/311020232344021.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/241196/311020232344151.jpg[/IMG][/QUOTE]
Doğadan bu tarz canlıların alınması pek mantıklı değil. Hem orada yaşayan canlıların habitatını bozuyorsunuz hem de içerisinde böcek ve çeşitli parazitlerin larvalarını içeriyor.
Karides Ve Un Kurdu
Karidesler algler, çürümüş bitki yaprakları ve yosunlarla beslenirler. Kabuk değişim dönemlerinde ihtiyaç duydukları kalsiyumu karşılamak için nadiren ölü böcekleri de tüketirler bu şekilde kabuk yapımı için ihtiyaç duydukları kitini de karşılarlar. (çoğu zaman ağaç yapraklarında bulunan humik asitle veya eski kabuklarını tüketerek karşılarlar.) . Diyetleri düşük protein , yağ yüksek lifli gıdalardan oluşur. Eğer karides akvaryumu kurmayı düşünüyorsanız karidesler için özel tasarlanmış yemleri kullanabilirsiniz. ( Çok fazla vermemeye dikkat edin, zamanla yosun ve algleri tüketmeyi bırakıyorlar.) Un kurdu tükettiklerini hiç duymadım doğrusu.
Sağlıcakla kalın :)[EDIT]Rafeta,2023-11-01 13:50:01[/EDIT]
8 Lt Betta
8 litrelik bir akvaryumda amonyak miktarını kontrol etmek çok zor olacaktır. Her hafta su değiştirseniz bile hacimin azlığından dolayı su kalitesini kontrol altında tutmanız pek mümkün değil . Betta balıkları için uygun akvaryum hacmi en az 20 litre olmalı .
Sağlıcakla kalın :)
Walstad Metoduna Uygun Bitkiler?
[QUOTE=hkn1er]Çok teşekkür ederim vakit ayırdığınız için. Görüşmek üzere. [/QUOTE]
Ne demek kendinize ve akvaryumunuza iyi bakın :)
Japon Balığım Parazit Mi?
[QUOTE=Rhyno]
Akvaryum dediğiniz o fanussa parazitten önce endişelenecek çok şey var.
Fanusta 3 balık çok iyi dayanmışlar.
Balığınızda amonyak yanığı var bence parazit değil.
Su değerleri iyi olan bakteriyel döngüsü oturmuş bir akvaryuma koyduktan 1-2 ay içinde
rengi yerine gelir.[/QUOTE]
Soruyu soran kişi hasta olduğunu düşündüğü için balıkları akvaryumdan ayırdığını söylemiş . Ondan dolayı amonyak yanığı ihtimalini düşünmedim doğrusu.
Walstad Metoduna Uygun Bitkiler?
Uzun süre ‘compo sana” markasını kullandım ama şimdi baktım fiyatları uçmuş . Genta markası da iyi diye biliyorum ama kullanmadım.
Walstad Metoduna Uygun Bitkiler?
[QUOTE=hkn1er]Çok teşekkür ederim tavsiyeniz için ufak bir araştırma yaptım ama sağlıklı kalması çok zor bir bitki olduğundan bahsediliyor ne dersiniz?
[/QUOTE]
Su sümbülünden (Eichhornia crassipes) bahsediyorsanız taş gibi bitkidir. Az ışıklı ortamlara bile adapte olur . [:)] Walstad yönteminde bitkilerin sağlıklı kalması yönünde endişeleriniz varsa : korkmayın gayet iyi büyüyorlar. Tek sıkıntı torfun kaliteli olduğundan emin olmanız gerekiyor.
Sağlıcakla kalın [:)]
Blackwater Tür Tavsiyesi
Diğer Polypterus türleri, Synodontis türleri, Datnoides türleri, bıçak balıkları, büyük Ctenopoma türleri, büyük boyutlu characin türleri ve Afrika Kelebek balığı türlerini sayabiliriz . Ağzına sığan her balığı yiyeceği için boyutlara dikkat etmek gerekir. Eğer bu türü beslemeseydiniz black water akvaryumlarının asıl sahibi bence altum melek balıklarıdır [:)]
Japon Balığım Parazit Mi?
Kara benek hastalığı gibi duruyor. Hastalığın sebebi bir tür yassı solucan. İlacı yok kendi kendine iyileşmesi gerekiyor. Oldukça bulaşıcı bir hastalık . Balığı su kalitesi iyi olan başka bir akvaryuma alıp hastalığın geçmesini beklemeniz gerekiyor.
Hem Su Da Hem Toprakta Yaşayan Bitkiler
[QUOTE=Srtt]Turp ve tatlı patates konulduğunu gördüm altı köklenip üstü çiçekleniyor yanlış mı yapmışım bilemedim[/QUOTE][QUOTE=Srtt]Turp ve tatlı patates konulduğunu gördüm altı köklenip üstü çiçekleniyor yanlış mı yapmışım bilemedim[/QUOTE]

Turp konulduğunu görmemiştim. Tatlı patates ile estetik bir görüntü yakalanabiliyor. Hem de doğal filtrasyona suyun içerisindeki nitrat azot gibi kirleticileri çekerek destek veriyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.