ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fsadi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Eylül 2007 17:06
Son Ziyaret:
04 Haziran 2017 21:10
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
faruk ener
Doğum Tarihi:
08 Şubat 1971
Yaş:
53
İl:
Ankara
Meslek:
tekniker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 9 MESAJI

Ağzı dolu tropheus...
Bende müsadenizle konuya dahil olmak istiyorum. Benim ilangim 11 gün sonra ağzını boşalttı. Sanırım yavruları bıraktı ama ben akvaryumda yavru göremiyorum o zaman benimkilerde rahmetli oldu demekki. Burdaki bazı arkadaşlar bir şey olmaz hep beraber büyütürler yavruları falan deyince kusturmadım bende.
sarı presnses kuma sürtmesi
Bu sorunla sürekli olarak karşılaşıyorum. Arkadaşların bir çoğunun dediği gibi öncelikle dipten 2 parmak kadar su çekin. Akvaryumun büyüklüğüne göre 3-4 çorba kaşığı kaya tuzunu eritip suya ilave edin 3 günde balıklar normale dönecektir.Bu anlattığım sadece Dış parazitte işe yarıyor. Bunun sonu iç parazittir ve çok tehlikelidir.eğer 3 günde geçmezse sarımsak suyunu yeme emdirin ve verin balıklara bu benim bildiğim son çare ilaç vs. kulanmadan büyük ölçüde düzelme sağlanıyor.
İlanginin tek gözü şişti
Fotoğraf:  var

Canlıdaki Belirtiler: her şey normal

Akvaryum Kapasitesi (litre): 

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 2 Dişi İlangi

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon: İç ve Dış Filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Sadece kay tuzu

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 1 hafta süre içinde toplamda  50 litre kadar değişim yapıldı.


İlangiler yüzgeçlerini titretiyor
Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim bundan sonra daha dikkatli olacağım. Diğerleri düzeldi şu an akvaryumda 1 erkek 2 dişi ilangi kaldı, yumurta alıp atan dişi duruyo bari. Tekrar çiftleşirler inşallah.
İlangiler yüzgeçlerini titretiyor
Arkadaşlar ilangilerime bir şey oldu dün 3 kova su değişimi yaptım dip çektim sıcaklık 26 derece. sanırım strese girdiler dişimin biri öldü diğerleride vücutlarına bir şey yapışmış gibi irkiliyor ve saklanıyor ne yapmam lazım bari diğerlerini kurtarayım. 2 kova dinlenmiş su 1 kova direk çeşmeden ama akvaryumum 1 metrelik mobilyalı kaç litre olduğunu bilmiyorum ama standart dışı büyük sayılabilecek bir akvaryum. 1 kova 10 litre gelir. bu 1 kova dinlenmemiş su dan olabilirmi. 
 Biraz önce 2 avuç kadar kaya tuzu attım beklemekten başka çare yok sanırım buna uygulanabilecek bir ilaç vs. varmıdır acaba.







Fotoğraf:


Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre):

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

fsadi2012-06-24 10:53:39
Dolphin C700 Yan Klipslerden su kaçırıyor.
Kendi sorunuma kendim cevap vereyim bari; Zira sorunun kaynağını buldum. Akvaryumdan su çekmeye yarayan el pompasının körüğü delinmiş bu körüğü sıcak silikonla yapıştırdım. Şu an sorun çözülmüş gibi görünüyor bu filtreden kullananların eninde sonunda başına gelecek bir olaydır.
Dolphin C700 Yan Klipslerden su kaçırıyor.
Arkadaşlar bir hafta kadar önce bir arkadaştan bu filitreyi aldım vanaları açar açmaz yandaki büyük klipslerin köşelerinden su sızmaya başlıyor çalıştırınca daha da artıyor bu sızıntı. Contadandır dediler gittim contasını aldım gene aynı . Bu gün bir akvaryumcu içerde de conta var dedi şu vanaları sıktığımız bölümüm altındaymış ben 4 tane metal vidayı açıp kafa motorunu sökmeye çalıştım ama bu vanaların bağlandığı sağa sola dönen iki parçaya gelip takılıyo bu kapak kısmı bunun bir yolu varmı acaba bu contalara ulaşmanın. daha önce söken falan varmıdır bu forumda . yardımlarınızı bekliyorum.
Bende Tropeuscu oldum
Çok teşekkür ederim
Düzgün bir kaç foto çekip yüklerim
fsadi2012-03-30 13:58:28
Bende Tropeuscu oldum
  Tüm Akvaryum.com üyelerine öncelikle daha önce beslediğim malawi türlerinde verdikleri destekten ötürü teşekkürü borç bilirim. yaklaşık 5-6 sene kadar malawi türlerini besledim. Bir çok hastalık, tedavi süreci ve malesef ölümlerle karşılaştım. Ama hiç biri beni yıldırmadı bu hobiye çok kez yeniden başladım. Hiç bir ticari kaygı yaşamadan bu forumda balıklarımın yavrularını sattım ve bu sayede diğer balıklarımın masraflarını karşıladım. Eminimki bu forumdaki çoğu arkadaşımızda bu foruma bilgi almak ve bildiklerini paylaşmak amacıyla ulaşmakta. Lafı fazla uzatmadan sadede gelecek olursam 1 hafta önce ,daha önceden hazırlamış olduğum tankıma maddi imkansızlıklardan dolayı 1E 3 D ilangi F0 ilave ederek tropeus dönemine başladım. Epeydir ilangiler hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyorum gerçektende çok keyifli balıklar olduğunu yeni anladım. İsterseniz biraz balıklarım hakkında bilgi ve kafama takılan bir kaç soruyu ifade edeyim. Balıklarım F0 olmalarına rağmen neredeyse elimden yem yiyecek kadar elime yaklaşıyorlar acaip iştahlılar sabak evden çıkarken biraz yem atıyorum akşam işten gelince de ışığı açıp yaklaşık 3 saat azar azar yemleme yapıyorum 1 haftadır bu düzende 4 çeşit yemle yemliyorum bir şey olacak diye azar azar yemliyorum acaba açmı kalıyolar diyede  merak ediyorum. Benim erkek dişilere rahat vermiyo sanki birsinin kuyruğu hırpalanmış gibi  bu normal bir süreçmidir yoksa bu erkeği veya bu dişiyi ayırmalıyımıyım sizce. Biraz uzun bir yazı oldu oldu ama inşallah bıkmadan okuyup yardımlarınızı esirgemezsiniz. Herkese iyi forumlar dilerim. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.