ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
baskomser
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Eylül 2007 16:06
Son Ziyaret:
25 Kasım 2008 16:59
Toplam Mesaj:
31 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
idris elmalı
Doğum Tarihi:
06 Mayıs 1973
Yaş:
51
İl:
Samsun
Meslek:
polis memuru
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

idris elmalı
130x60x60 460L
8sp 10yunus 2vatoz

SON 10 MESAJI

üretim
[QUOTE=hoca]10 Akvaryum ile malawi üretimi olmaz. Müthiş bir yer sıkıntısı sorunu olur. Ben az yavru veren kıymetli türlere yönelmenizi tavsiye ederim. [/QUOTE]
 
Ümit bey konuyu okudum  herkez bir fikir vermiş yalnız bu nadir ve değerli malavi türü isimleri ne bir iki isim verirseniz sevinirim.
Herkes Yunus ve Sarı Prenses Besliyor!
Bende bu hobiye başlayalı henüz 4 ay oldu. Biraz araştırma yaptık. En kolay, en rahat ve en dayanaklı ciklet olarak yunus ve sarı prensesi tavsiye ettiler. Şu an iki tür besliyorum ve piyasada da cok rahat bulunuyor. Hem erkeğini, hem de dişisini bulmak kolay. Tercih edilmesinin bir sebebi de bu olsa gerek. Elbette bende diskus beslemek hatta üretimini yapmak istedim. Konuyu araştırınca benim gibi çalışan bir insanın bunu yapamayacağı apacık ortada. Hatta beslemek bile zor. Ben tek bir türe gecmek istiyorum; O da yunus. Uğur beyin dediği gibi yunuslar tek tür olarak beslenmeli. Daha iyi gelişim ve görselleri için. Raven2008-03-25 09:53:22
Yunus ile ilgili
Aynı şeye bende denk geldim  benim yunuslar ciftleşmesini naklen seyrettim ciftleşen yunuslarım yaklaşık 10 yada 11 cm boylarında birbirlerinin etrafında dönerken araya 5 yada 6 cm başka bir yunus gelip aralarında bişeyler yapmaya calıştı buna bende bir anlam veremedim ne yaptığınıda anlamadım umarım bu konuda daha tecrübeli birileri bizi aydınlatır . 
yunus ve sp uzmanı arkadaşlara bir sorum var
Öncelikle selam ,
Bu ayın 11 de yumurta alan bir yunusum var  ve ilk yumurta alışı bugün 12 gün akvaryumum kalabalık biraz bu konuda ne yapabilirim ayrı bir tanka alsam kepce ile yumurtalar hemen salacak ne yapacağımı bilmiyorum şu an elimde 40L boş bir tank var neler yapmalıyım neler yapmamalıyım artı ben calışan biriyim sürekli takip edemiyorum farzetki onu diğer akvaryuma aldım ve evde yokken yavrularını saldı yavrularını yeme ihtimali varmı bir diğer sorum bir adet sp de yine bu ayın 20 sinde yumurta aldı şimdi bir önceki yunus yavrularının içine cıkacak sp yavrularını o 40L tanka atsam  yunus yavruları yeni sp yavrularına zarar verirmi arada  nerden baksanız 20 yada 25 gün zaman gececek tavsiyelerinizi bekliyorum . Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim ,
Akavrayumum 1 metrelik 150L dir imzamdaki balıklar mevcuttur
Saygılar ,
baskomser2007-12-23 00:17:14
FRONTOZOA VE ASTRONOT
Arkadaş galiba bir macera arıyor istersen şöyle yapıver aynı tanka 2 prinha , 2 gren terör , 2 astronot , 2 de flower horn koy sonra otur seyret inanki cok büyük zevk alacaksın .
akvaryum boyutunu büyütüyorum tavsiyeleriniz
[QUOTE=tolgao2000]300W olmalı ısıtıcı ben 297 lt yi 200 W ile ucu ucuna sabitleyebiliyorum... Büyükçe de bir filtrelemeye ihtiyacınız var , aslında şöyle de yapabilirsiniz .. Yeni bir filtre ve UV cihazı alın, UV ' yi eski filtreye bağlayıp debisini düşürün, ayrıca yeni filtreyi de kurun bakın o zaman suyunuz kristal netliğine olacak ve ilaca para da harcamamış olacaksınız... Uzun süredir kullandığım bir sistemdir.. [/QUOTE]


Tolga be dış filtremi alalı daha bir ay oldu yeni filtre derken neyi kasdettiğinizi anlamadım yeni filtreyi kurun diyorsunuz iki filtre birliktemi kullanacağım .
akvaryum boyutunu büyütüyorum tavsiyeleriniz
130x60x60 boyutunda cam kalınlığı 10mm akvaryum siparişi verdim bu kalınlık yeterli olurmu , 250 ytl istediler daha önceki akvaryumum 1 metrelik bombeli 150L idi artık gözüme küçük gelmeye başladı  filtre olarak eski kullandığım jebo 803 marka dış filtre ısıtıcı olarak elite marka üzerinde 100W yazan bir ısıtıcı mevcut ilave olarak bu yeni kuracağım akvaryuma ayrı bir hava motoru olmam gereklimi . Akvaryum içine gelecek suyu su seviyesinin üzerinde tutucağım tamamiyle su seviyesinin üzerinde kalacak şekilde yapmayı düşünüyorum bu yeterli olurmu dekor olarak içinde kaya ve akvaryum süsleri koyacağım kum olarak ne tür bir kum tercih etmeliyim balık olarak imzamdaki  türler mevcut akvaryumum bu tür ve sayı için yeterlimi tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkür ederim . 
dişi yunusumun ağzında yumarta var
uğur bey bende biliyorum akvaryumum kalabalık yalnız bu ağzında yumurta olan yunusu almaya kalksam yumurtaları hemen atar bunu caktırmadan almamım ve başka bir akvaryuma koymamın bir yolu yokmu bugün ikinci gün 4 yada 5 gün içinde yumurtaları  attı attı ondan sonra atacağını sanmam.
dişi yunusumun ağzında yumarta var
yeni resim ekledim


sadece iki arkadaş yardımcı olmuş kendilerine teşekkür ederim lütfen tavsiyelerinizi esirgemeyin cünki bu benim ilk yavru deneyimim ve cok heyecanlıyım.Neler yapmalıyım neler yapmamalıyım konu hakkında daha bilgili arkadaşların fikrini almak istiyorum.
baskomser2007-12-12 22:02:14

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.