ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
zaranbula
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Mayıs 2005 15:45
Son Ziyaret:
09 Ekim 2016 10:54
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgür Cabri
Doğum Tarihi:
01 Kasım 1976
Yaş:
47
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özgür

130x50x60 _ Fluval fx5

Kasakalawe

SON 10 MESAJI

Flagy vs Praziquantel
Microbe lift praziquental kullanan arkadaslar hangi yöntem ve ölçüde sonuc alıyor. Su degisimleri nasıl olmalı?
akvaryem.com gerçekten bukadar kusursuz firma yok
Seachem su düzenleyiciler için fiyat araştırması yaparken başka sanal mağazalara göre fiyatları uygun görünce sipariş verdim. Gece verdiğim siparişler için bugün arayıp bilgi verdi Ceylan Bey, tanışmış olduk. kargoyu bekliyorum artık, kargoda hızlı olursa daha ne isterim. 
lgili bir esnaf, kendisine teşekkür ederim. 
Duvar Karosundan Arka Fon?
Sitede teknik bir bilgide verilmiş;

Sırlı Granit Diğer iki seramik karo (yer ve duvar karoları) türüne göre daha yüksek sıcaklılarda pişirilen sırlı granitler daha dayanıklı, aşınmaya daha dirençli ve % su emme oranı daha düşüktür. TS EN 144411 Grup BIa standardı uygulanmaktadır. Yurtbay Seramik tarafından üretilen sırlı granit karoları, standardın gerektirdiği üretim standart değerlerinden daha dar aralıklarda üretilmektedir. İç-dış mekânlarda zemin ve duvar uygulamalarında ve suya maruz kalan yerlerde rahatlıkla kullanılabilir. Kullanım alanına göre sırlı granit seçiminde kaymazlık ve aşınma dayanımı sınıfları dikkate alınmalıdır. 


zaranbula2012-02-07 15:54:51
Duvar Karosundan Arka Fon?
http://www.yurtbay.com.tr/urundetay.aspx?urunid=942

Arkadaşlar, yüksek ısı ile fırınlanmış dış ortamlar için üretilen sırlı granit akvaryum arka fon için uygun mudur? 



Canlılar için zararlı bir salınım yapar mı?
Fluval FX5 fiyatlarında artış hakkında
İnternet üzerinden (meşhur açık artırma sitesi) aldım. 477 tl ye satılıyordu, %5 hediye çeki ile 454 tl ye geldi. peşin fiyatına 12 taksit imkanıda var. 
Kutusunun iç kısmında 12/06 numaraları yazıyordu, satıcıya bu üretim tarihi mi diye sordum, cevaben fluval fx5 in 2-3 ay öncesine kadar piyasada olmadığını yeni ithal geldiğini söyledi. bu tarihin ne anlama geldiğini o da bilmiyormuş. 
Açıkcası merak ediyorum, bu sayılar üretim tarihi ise 5-6 yıl önce üretilen filtreler mi ithal ediliyor.
Brichardi yavrularına yem tavsiyeleri?
Bir şey olacağını sanmıyorum. Ben günde %15 düzenli su değişimi yapıyorum. Yavrular hızlı büyüyor ve su şartları gayet iyi.
(Resimli) Brichardilerim yavruladı :))
Merhaba, yavrular sağlıklıdır inşallah. Benim de 3 adet brikardim vardı. Yalnız 3. yü sonradan eklemiştim diğer diğer ikisi eş idi. birkaç ay beraber yaşadılar, sonradan eklediğim diğerlerine göre daha genç. Ne olduysa eşler yavruladıktan sonra oldu. Eş olan dişi 1 ay içinde 3 posta yumurta döktü. Üçü birden yavruları hepberaber kolluyorlardı. Erkek baktı hep yavrulara ama diğerleri de uzaklaşanı ağızlarına alıp geri getiriyordu.
Ne olduğunu bilmediğim bir sebepten dolayı erkek brikardi yavruların annesini dışlayıp daha genç olan dişi ile beraber dolaşmaya başladı. Yavruların annesi olan eski eşini ise resmen evden kovdu. Bir süre sonrada akvaryumun en uzak köşesine çekilen eski eşini beraberce hırpalamaya başladılar. mecburen ayırdım bende.
Aslında bu benim hiç hoşuma gitmedi. Çünkü yeni eşi daha genç ve tecrübesiz. Akvaryum 100x30x50 . ufak sayılmaz zaten bir yarısını hiç kullanmıyorlar. Ama tek eşlilikten olsa gerek böyle bir iş geldi başıma. Eve getirdiğim dadı evin hanımını kapı dışarı ettirdi :) İlginç valla...

Şuan 3 haftalık oldu brikardi yavrularım. bol bol artemia verip zevkle büyütüyorum.zaranbula2007-3-26 22:16:56
Brichardi yavrularına yem tavsiyeleri?
Benim de ilk brikardi yavrularım hızlı bir şekilde büyümekte. 3 hafta içinde 5 katı büyüklüğe ulaştılar. 500 ml tuzlu suya yarım çay kaşığı artemia yumurtası karıştırıp 24 saat sonra canlı yem elde ediyorum. Düzenli olarak tekrarlıyorum bunu.. gün içinde 5-6 kez fırsat buldukça artemialar bitene kadar veriyorum. 12 saat içinde tüketiyorum canlı yemleri.
Şırınga ile yavrulara doğru püskürtünce hepsini topluyorlar, büyüklerde bayılıyor artemia ya.zaranbula2007-3-26 21:3:44
Bricardi hakkında
Sarı prenseslerin yanında 3 adet brikardi besliyordum... 1 ay kadar önce akvaryumun bir köşesini sahiplenip 2-3 katı büyüklükte diğer balıkları kovalamaya başlayınca yumurtalarını farkettim. 1 hafta içinde yavrular yüzmeye başladı. Akvaryumda başka balık bırakmadım, diğer sarı prensesleri ayırdım. Görebileceğim bir yere yumurtladıkları için gün be gün yavruların gelişimlerini izledim ve fotoğrafladım. Dişilerden yetişkin olan -diğer dişi daha genç- son bir ay içinde 3 posta yumurtladı. İlk postayı farketemedim, dip çekimi falan yaptım 3-4 yavru kaldı ancak. 2 ve 3. postalardan 45-50 yavru var. daha Çok yumurta vardı ama fazla yavru çıkmadı. Dişi çok ters yerlere yumurtladı sanırım, yumurtalar tam döllenememiş olabilir. Bu arada enteresan birşey oldu, erkek brikardi yavruların annesi olan yetişkin dişiyi dışladı ve yavruların yanına hiçbir şekilde yaklaştırmamaya başladı. Bir süre sonra diğer genç dişi ile yavruların annesini kovalamaya başladılar. Yani erkek brikardi çıtırı görünce diğerini bıraktı :) öldürmesinler diye ayırdım. Şuan 1m lik akvaryumda 2 adet brikardi ve yavruları yaşaıyor. Yarısı boş durumda hiç kullanmıyorlar diğer tarafı. oraya da bir çift atsam mı diye düşünüyorum, sorun çıkar mı bilmiyorum ama 1 çift daha olsa fena olmaz hani..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.