ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
alpican
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Nisan 2008 15:28
Son Ziyaret:
06 Mart 2012 17:10
Toplam Mesaj:
26 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alperen AYDIN
Doğum Tarihi:
26 Ağustos 1988
Yaş:
35
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci(Endüstri Mühendisliği)
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



Saygılar..

SON 10 MESAJI

frontosa moba için tank tavsiyeniz?
Merhaba, sizin için en uygun olanı büyük olan akvaryuma 2 erkek 4dişi, küçük akvaryuma ise 1 erkek 3dişi şeklinde bölmenizdir.

Büyük akvaryuma koyacağınız 2 erkeği dikkatli seçmelisiniz. Erkeklerden biri en baskın erkek, diğer erkek ise en sönük olan olmalı.

Küçük akvaryumda ise 2 numaralı erkeği kullanmanızı tavsiye ederim.
500 Litre Akvaryumda Esneme
Birkaç milimetre esnemesi illaki normal.
 
Sizin kuşaklarınız akvaryumu 3 eşit parçaya bölecek şekilde durmuyordur, en sağ ve en solda duruyordur. Onun için ortada böylesi bir esneme oluyordur. Ortaya bi kuşak atarsanız bi sorun kalmayacağını düşünüyorum. Ayrıca 55cm yükseklik ve böyle bir akvaryum için 10mm idealdir...
Üretimhane sizce Ticarethanemi
[QUOTE=gazoz34] [QUOTE=kulbinli]Üretim işiyle uğraşan çoğu arkadaş bu işe gönül veren ve bu işi gerçekten iyi bilen insanlardırlar.Tabiki bu arkadaşlar üretimlerinin emeklerinin karşılıklarını isteyeceklerdir,bu en doğal hak.Bu arkadaşlarımızın dışında bu işi ticari manada yapan arkadaşlarda bulunmaktadır elbette.Saygılar...[/QUOTE]

Ama şöyle bir durum var Üretimhane açan arkadaş akvaryumcu balığı 10 tl satıyorsa o 9 tl satıyor. Hobi kısmı kalmıyor bana göre.
[/QUOTE]
 
Üretimhane açan arkadaş sana denk getirebilirse 100 balığından 1 tanesini 9 tl ye satıyor. Kalan 99 balığı akvaryumculara 1 tlden satıyor emin ol.
4500 litre akvaryum için cam kalınlığı
[QUOTE=BlackHorse]bu fikrin hayalden öteye geçmeyeceğine adım gibi eminim.sadece biraz mantık![/QUOTE]
 
+1000 :)
Hiç düşünülmemiş bir konu, bi kere içlere neden 10mm cam konsun ki, akıl var mantık var, derz dolgu var, sızdırmazlık malzemeleri var :)
 
Bence de hayalden öteye geçmesi zor..
4500 litre akvaryum için cam kalınlığı
Merhaba Murat bey,
 
Size şöyle bir öneride bulunayım (bizat uygulanmışını resimlerle görmüştüm): Yeteri kalınlıkta demir saçları 10mm kullanayım dediğiniz yerlere göre kestirin, arkasına yeterli desteği sağladığınızda, boş kalan yerlere de straforu geçirip çok güzel bir iş çıkarabilirsiniz.
Frontoza-Daffodil
Bence kesinlikle tropheus türü tercih etmelisiniz. Calvus türlerini çok daha küçük akvaryumlarda rahatlıkla besleyebilirsiniz misal 90-100litre gibi.
Frontoza-Daffodil
Daffodiller koloni haline gelebilecek canlılar değildir. Çok büyük ihtimalle 1dişi-1erkek şeklinde eş tutarlar, kimi zaman da 2dişi-1erkek şeklinde eşleşmeleri mümkündür.
 
Daffodiller eş tuttuklarından ve yavru vermeye başladıklarından sonra aşırı saldırgan olurlar, gündüz frontosalara saldıracaklardır. Ancak gece de frontosanın avlanma vakti olduğundan ve daffodillerle hemen hemen aynı büyüklükte olan leptosomalarla beslendiğinden daffodilleri de yemeye yeltenecektir.
 
Size tavsiyem 170 litre akvaryuma damızlık altı 6-7 daffodil alıp, fazlasıyla kayalarla doldurup 2 çift ya da 1 erkek-2dişi şeklinde eşlenmelerine çalışmanızdır. Frontosalar için o hacim tam bir katliam olacaktır. Arkadaşların da söylediği gibi en azından 300-400 litrelik bir tanka ihtiyacınız olacaktır frontosa besleyebilmek için.
 
Saygılar.
120x60x40(h) 6mm?
 
alpican2009-03-06 11:35:55
Saulosilerle ilgili herşey
Emre bey, keşke copy/paste yaptığınız yerdeki yazardan bir izin alsaydınız. En olmadı altına kaynak belirtseydiniz. Bu gibi şeyler hukuki sorumluluk gerektirebilir.
 
Saygılarımla.
Akvaryum kapağına led silikon sorunu
[QUOTE=ari.vet][QUOTE=Batuaydin]Led ışığıyla bitkileriniz büyümez.[/QUOTE]
 
ben böyle birşeye katılmıyorum. Bu açıklamanın sebebi nedenini açıklarsanız sevinirim?
 
Led elektrık-verim olarak en ekonomik aydınlatma şekli uzun ömürlü. doğru ve homojen bır dizilimle(sadece beyaz değil gün ışığı rengini alabieceğiniz kombinasyonla) sağlıklı ve ekonomik bir aydınlatma sağliyabileceinizi düşünüyorum...
[/QUOTE]
 
Katılmakla birlikte şu ürünün linkini koymak istiyorum:
 
Ürün toplamda 90 watt, led ışıklarla bitkilerin "Etkin" gelişim göstermesini sağlıyor.
 
Saygılar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.