ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sayokan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Ocak 2009 23:13
Son Ziyaret:
12 Ekim 2012 04:23
Toplam Mesaj:
75 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ahmet Kıyak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bartin
Meslek:
Memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


150*60*64 Mbuna
100*30*45 Yavru (yakında gidecek)
60*23*31 Yavru

SON 10 MESAJI

Bartınlı Akvaryum Severler
Taze Bartın'lıyım ben de. :)
Sp Yavruları İçin Artemia Mix
Sürekli olarak ışık verilmesi açılma oranını artırıyor ancak gece uyuyana kadar ışığı açık tutarak da iyi bir sonuç alabilirsiniz. Eğer evinizde bir masa lambası ya da el feneri benzeri bir alet varsa bu da işinizi görür. Bir de tuz oranına dikkat edin. Tuzun fazla olması önemli değil ama az olması halinde açlma oranı çok düşüyor.
Aquael İç Filitreyi Duyan Ya da Kullanan
Hepsiburada.com'da Aquael marka iç filtreleri gördüm. Filtreler hakkında pek bir açıklama yoktu, tabi yorum yazan da. İnceledim ve internette biraz araştırdım. Aquael bir İtalyan markası. Dış filtreleri ve başka bir takım cihazları da var. Fiyatı ucuz değil ama kapasite ve özellik olarak kıyasladığınız zaman da pahalı sayılmaz (1100 lh olanları 76,99 TL). Ayrıca hem mekanik hem de biyolojik filtreleme yapıyor. Fakat bu filtreyi yalnızca internetteki fotoğraflarından gördüm ve kullanan kimseyle karşılaşmadım. O nedenle alıp almamak konusunda çekimser kaldım.
 
Eğer bu filtreyi kullanan ya da hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa bilgilerini ve tecrübelerini bizimle paylaşırlarsa çok memnun olurum.
sayokan2009-08-08 10:45:51
Sp Yavruları İçin Artemia Mix
Öncelikle yavru sayınızı bilmeden vereceğiniz artemianın miktarını söylemek yanıltıcı olur. Ama çok fazla yavru olmazsa paketin yarısı yeterli olur kanısındayım. Tabi yumurtaların açılma oranı da önemli. Açılma oranı düşük olursa yarım paketi yetersiz gelebilir.
Akvaryumcunun söylediklerinden neyi kastettiği önemli bence. 3-4 gün yeter derken:
- Bir paketi bir kaç sefer kullanarak yeterli gelir mi dedi,
- Balıkları bununla beslersen 3-4 gün yem vermeye gerek yok anlamında mı dedi,
- Artemiaların akvaryumun içerisinde 3-4 gün yaşayacağını bu nedenle de balıklara yeterli geleceğini mi söyledi ben anlamadım açıkçası. Ama her maddeyi ayrı ayrı ele alırsak:
- Evet balık sayınız çok değilse bir paketi 3-4 gün kullanabilirsiniz,
- Balıklarınızı besledikten sonra 3-4 gün yemleme yapmanıza gerek olmadığını söylediğini sanmıyorum, çünkü hele ki yeni doğmuş balıkların çok daha sık aralıklarla beslenmesi gerekir,
Artemialar akvaryum ortamında 3-4 gün yaşayamazlar, çünkü akvaryum suyunda bulunan nitrite karşı çok dayanıksazlardır. 
Sera Artemia Shrimp
Serdar Bey'in bahsettiği Sera Artemia Shrimp değil. Sera Artemia Mix. Artemia Shrimp'in açıklamasında fazla bir detay yok. Sadece yumuşak deniz kerevitinden üretildiği yazıyor. Ben bu yemi balıklarımda destekleyici yem olarak kullandım. Öncelikle balıklarım pek ilgi göstermedi. Ama yediler. Pek bir etkisini de görmedim. Bence daha farklı yemlere yönelmek daha mantıklı. Sorunuzun esas konusuna gelirsek benim anladığım kadarıyla bizim bildiğimiz artemialarla pek ilgisi yok. Ya da en azından o kadar yararlı değil.
dış filitre
Tabiiki önce Eheim ya da fluval. Ama bütçem elvermez derseniz Dolphin c 1300-1600 ya da Atman marka aynı debideki filtrelerden biri işinizi fazlasıyla görür.
Filitrelendirme
Hava motoruna gerek yok ancak 30 balık için hacim biraz yetersiz.
6 cmlik sp ürer mi?
Üzerinden bir hayli zaman geçti ama paylaşayım dedim. Benim yukarıda bahsettiğim iki sarı prenses ilk başta toplam 8 yavru verdi. Aradan kısa bir süre geçti ve yine yavru aldılar. Bu sefer de (tam sayamadım) ikisi toplam 20-30 kadar yavru verdiler. Ve şu anda bir tanesi yine yavru almış durumda. Yani seri üretime geçtiler resmen. Fakat bu büyümelerini olumsuz etkiliyor. Yeniden yavru alana kadar ki sürede bir anda boy atıyorlar fakat yavru alınca geçen sürede büyümeleri duruyor. Yine de yavaş da olsa büyüyorlar.
 
Bir de içlerinden bir tanesinin annelik içgüdüsünün kuvvetli oluşundan mıdır nedir bilmiyorum kusturduğumda ağzından 4-5 tane de kobalt mavisi yavrusu çıktı.
 
Yani sonuç olarak 4-5 cm lik sarı prensesler de üreyebiliyormuşGöz%20Kirpma.
4-5cm kayıp balıklarım flitreden çıktılar
Aynı şey benim de başıma gelmişti. Sarı prenseslerimden birinin 2-3 gün boyunca ortalıkta olmadığını farkettim. Daha sonra da filtrenin çekiş hortumunun ucundaki ızgaranın çıktığını görünce içime kurt düştü. Filtreyi bir açtım ki sarı prensesim içerisinde ve gayet sağlıklı.
 
Kısacası böyle şeyler olabiliyor. Dert etmeyin ama biraz daha dikkatli olun.
Frontosa tankı için ölçüler
Cem Bey'in verdiği yanıt yanlış değil ancak illa 1000 lt olması gerekmiyor. 400-500 litre civarı bir akvaryum da işinizi görür. 1e 4d sorunsuz yaşarlar. Akvaryumunuzun uzunluğu kadar yüksekliğinin de fazla olması gerekir. en az 150*50*60-70 ölçülerinde olmalı ki sorun olmasın.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.