ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
GoldenRam
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Şubat 2009 15:49
Son Ziyaret:
12 Ağustos 2009 18:49
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali KAÇAR
Doğum Tarihi:
27 Ağustos 1990
Yaş:
33
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali .

SON 10 MESAJI

Denizanası Akvaryumu (Resimli)
Deniz anası besleyen daha önce hiç görmedim ama oldukça zahmetli bir iş olsa gerek. Özellikle de beslenicek olan deniz anasını bulmakta. Bence digital küçük deniz anası akvaryumları var onları kullan :D Tabi işin şakası. Kolay gelsin inş. kurabilirsin denz anası akvaryumu.
Dıştan Motorlu Dış Filtre Yapımı
Hayır kafa motoru temiz suyu çekmektedir. Lütfen dikkatlice inceleyin.
Dıştan Motorlu Dış Filtre Yapımı
1. asnim bey bu sistemde dış filtre sadece motorla serbest su yüzeyinin arasında kalan su yüksekliğinin basıncı kadar bir basınc uygulamak zorunda sanırım siz taa bidondan yukarıya doğru emicek diye düşünmüşsünz. Bu kadar kısa mesafe de 10cm en fazla 15cm olsun hadi motor ne kadar zorlanabilir ki? 70-80cm den su çekmiyor kafa motoru. Zaten normal bir kafa motoru illaki bu basınc farkını sağlar. Örneğin sump sistemlerde çok çok daha güçlü kafa motorları bu işi yapıor 70-80 cm den su basmak için.
2. Peki normal dış filtre suyu basınçla nasıl yukarı atıyor? Basınç farkı oluşturarak tabiki.
Dıştan Motorlu Dış Filtre Yapımı
Bileşik kaplarda da oluduğu gibi basınc geniş ya da dar boru da değişmez. Normal dış filtrelerin çıkış hortumlarının dar olmasının nedeni tazikli bir su oluşturup şelale şeklinde yukarıdan suyun bırakılmasıyla daha fazla havanın karışmasını sağlamak içindir. Giriş ya da çıkış hangisinin ucuna takarsanız takın bir şey farketmez.
Dıştan Motorlu Dış Filtre Yapımı
Motorda ne gibi bir sorun olabilir ki sonuçta normal iç filtrelerin motoruda içerde ve bir sorun çıkartmıyor
Dıştan Motorlu Dış Filtre Yapımı
Yani fizik kurallarına uygun.Motoru ha kovanın içine koymuşsunz ha akvaryumun içine sonuçta amaç basınç farkı yaratıp suyun dolanmasını sağlamak. Akvaryum içine koymak hem daha basit hem daha güvenli diye düşünüyorum ben. Çünkü bu tip (motor içerde) dış filtre yapan çoğu arkadaşta sızdırma problemi söz konusu.
Dıştan Motorlu Dış Filtre Yapımı

Arkadaşlar bileşik kapları düşüncek olursak örneğin bir u borusunu her iki koldaki sıvıların yüksekliği birbirine eşittir. İşte bu dış filtrede kovanın içine motoru yerleştirme, kabloyu çekmeye, sızdırmazlığı önleme vs.. gibi şeylerle uğraşmadan sadece giriş ve çıkış vanalarını emniyetli bir şekilde bağlayıp ve filtreyi doldurup kullanabilirz.Mantığında ise su normal olarak sifonlama ile akvaryumdaki su seviyesine kadar çıkacaktır. Kafa motoru da ufak bir basınç farkıyla suyun dolaşmasını sağlayacaktr. Ama genede biraz güçlü bir kafa motoru kullanmakta fayda var.
Beyaz Bulanıklık (Milky Water) Sorununa Çözüm
Arkadaşlar bu sorunla çoğumuz karşılaşmışızdır. Suyumuz çok berraktır su değişimi yaparız ve hemen ardından su beyazımsı bir bulanıklık alır ve kolay kolay geçmez. Bu olay benim de başıma geldi. En sonunda uzun uzun düşündükten sonra bu sorunun nedenini buldum ve sizlerle paylaşayım dedim. Bu beyazımsı bulanık su genelde musluk suyundan kaynaklanmaktadır. Çünkü musluk suyunda fazla oranda kireç bulunmaktadır. Fakat kireç suda o şekilde bulunduğu için bir bulanıklık yapmaz. Bunun asıl nedeni musluk suyunu kaplara nasıl doldurduğunuzla alakalıdır.  Musluk suyunu tazikli bir şekilde kaba doldurduğunuz zaman su bulanmaya başlar. Çünkü CO2 nin ayracı kireçli sudur. Ve kireçli suya CO2 girdiği zaman bulanma başlar ve bulanma fiziksel olmayıp kimyasal bir bulanmadır bu yüzdende akvaryumdaki bulanıklık uzunca bir süre sonra geçebilir. Bu şekilde tazikle doldurulan sular bol miktarda havayla karışır ve çok çok küçük kireç zerrecikleri oluşup beyaz bir bulanıklığa neden olur. Bunu engellemenin en iyi yolu kireç oranı düşük suları kullanmak ya da böyle bir imkan yoksa musluktan suyu fazla hava karışmayacak şekilde doldurmaktır. Tebessüm
 
SAYGILAR...
Balıklar nefes alırken suya ne bırakırlar ?
Aman dikkat balıklar nefes alıp verirken sadece CO2 verirler solungaçlarından. Ciltlerinden ise ozmos yoluyla amonyak verirler. Balıklar üre ya da ürik asit gibi atık madde atmazlar. Çünkü pronefroz böbreklere sahiptirler.
100x50x70h Akvaryum Modifiyesi
Evet ya şu başkentte su sıkıntısı bitmedi gitti :(

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.