ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
aliakkaya
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Nisan 2009 00:16
Son Ziyaret:
13 Kasım 2013 00:42
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ali akkaya
Doğum Tarihi:
19 Ağustos 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

aliakkaya

SON 3 MESAJI

Balıklara yemleme yerinin öğretinimi
[QUOTE=EFENDİ]Semih bey, benim yavru ocellatuslarımı alıştırdım elimi yanlızca sağ üst köşeye getirdiğimde elime geliyorlar. Sol üste götürünce gelmiyorlar.
 
Birde şöyle bir durum var, yem poşetini tanıyorlar, nerede sallarsam sallıyim geliyorlar, ama dediğim gibi elime sadece sağ üst köşeye geliyorlar.
 
Yem saatleride şöyle. Sabah ışığı açar açmaz ilk yemleme, bu şekilde artık elimi götürmeden sabah ışığı açınca balıklarım sağ üste toplanıyor, bende sırf onların alışkanlığı bozulmasın diye önce yemi verip sonra yüzümü yıkıyorum Kahkaha
 
 
Ve dün birşeyi denedik, akşam yemlemesinde kardeşimden rica ettim, git elini akvaryumun sağ üstünde yem verir gibi yap dedim, inanırmısınız balıklar çok geç toplandı. Oysaki ben elimi götürmeyi bırakın akvaryumun yanına gidince hemen camlara yaklaşıyorlar.  Sanırım tahminimizden daha zekiler .
[/QUOTE]

[QUOTE=semihberat]Merhaba arkadaşlar geçen sene mesleki gelişim dersinde gördüğüm bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Gördüğüm konu kazanılmış alışkanlıklardı.Bu insanlardaki sonradan olan alışkanlıklar.Ancak hayvanlar üzerindede oluyor.Şöyleki örneğin bir köpeğe 21 gün boyunca mama vermeden hemen önce zil çalıyorlar ve arkasından mamayı veriyorlar.21 günün sonunda ise köpek mama verilmese bile zil çalındığında ağzı salyalanıyor.
Başak bir örnek ise bir köpekbalığı ile ilgili.Bir köpekbalığı ve onun besin zincirinde 1. halkayı oluşturan bir balık aynı akvaryuma koyuluyor ve aralarınada birbirlerini görebilecekleri bir cam bölme yerleştiriliyor.ilk başlarda köpek balığı her seferinde balığı ymeye çalışıyor ancak cam bölmenin engeliyle karşılaşıyor.22.günü sonunda cam bölme kaldırılıyor.Artık 2 balıkta cam bölmenin olduğu yerin ilerisine gitmiyor.

Şimdi benimde aklımda şöyle bir şey var bizde kendimize göre bir uyarıcı belirleyerek balıkrımıza alışkanlık kazandırabiliriz.ancak bu iş hafızayla karıştırılmasın çünkü hafıza geçiçi alışkanlık kalıcıdır aynı bizim 10 sene önceki bir şeyi hatırlayamamız ama her sabah kalkıp akşam yatmamızı unutmamamız gibi.

Benim önerim yem vermeden önce yemleme yapacağımız yerdeki suyu çalkalamak veya yemleme yapacağımız yereen yakın cama tıklattıktan sonra yemleme yapmak.Tabiki bunlar benim önerilerim siz nasıl isterseniz yapabilirsini.

Öğrenim suresi min. 20-21 gündür ve her gün aynı koşullar sağlanmalıdır.Öğrenimi 20-21 günden sonra tamamlanıp tamamlanmadığı öğrenmek için uyarıcınızı yapıp balığı gözlemleyebilirsiniz.

Bu yöntem arkadaşım tarafından enenmiş ve onaylanmıştır.
[/QUOTE]

Renkleride tanıyorlar.Balılklarımın yemleri sarı kapta duruyour sureklı,degısık bır yemde alsam artık bende de alışkanlık olmuş o kaba koyup saklıyorum ve balıklar sarı yem kabını  görünce çıldırıyorlar,aynı tepkıyı dıger renkler ıcın vermıyorlar.
balığım hakkında bilgim yok
Tabiki ciklette ismi hakkında bir bilgim yok.
balığım hakkında bilgim yok
Herkeze teşekkürler şimdiden,yardımlarınızı bekliyorum.Balığımın hangi tür ve cinsiyet olduğunu bilmiyorum.Greshakei dişi diyorum ben ama tamamen yanılıyor olabılırım.Umarım yardımcı olabilirsiniz. saygılar..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 23 Online Kullanıcı, 13 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.