ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kemcetin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Mayıs 2009 23:01
Son Ziyaret:
16 Temmuz 2014 23:36
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
kemal çetin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

kemal çetin

SON 8 MESAJI

Deniz Midyesinden yem olur mu?
Arkadaşlar selam,
Akvaryum balıkları midye yerler mi? Buzlukta saklıyarak ara ara çıkarıp versem sorun olur mu? Ve verebilirsem ne sıklıkta verebilirim?
Zebra Cinsiyet Ayrımı
Selam.
Ciklitler ile ilgili hiçbir bilgim yok maalesef.
Makaskuyruk üretimi hakkında bilgisi olan
Merhaba,
Bir sitede Makaskuyrukların üretiminin kolay olduğunu okumuştum ama hakkında herhangi bir bilgi yoktu. Bunlardan hiç yavru alan arkadaşımız oldumu? Oldu ise bilgi verebilirmi?
Saygılarımla,
 
Büyümeyen balıklarıma ne yapabilirim?
Selam.
450 lt lik bir akvayumum var. İçinde yaklaşık 50 adet tetrazon ve 10 adet makaskuyruğum var.Birkaç tane de raspora. Ve tabi 4 adet botia. Tamamını henüz yavru iken almıştım. Makaskuyruk ve rasporalarda bir sorum yok fakat, Tetrazonların yarısı gayet olgunlaşmışken diğer yarısı sanki hiç büyümemiş gibiler. Acaba diyorum yeterince yemlenmediklerinden mi? Yada pasif kalıp yem kapamadıklarından mıdır? Sizce ne yapabilirim. Bir de taşırma sistem kullanıyorum. Yemler henüz dibe inmeden, taşırma ağzından sump a mı gidiyodur? Yardım edebilecek var mı? Bir de tam gelişim için ne tür yemlerle beslemeliyim?
Saygılarımla.
Zebra Danio yumurta dökmesi hakkında
Çok teşekkür ederim. Gayet açıklayıcı gözüküyor. Tatil dönüşü mutlaka uygulayacağım. Bu arada foruma bu konuyu açtıktan sonra üreme tankına koyduğum balıkları sıkılmasınlar:) diye ana tanka almıştım. Ertesi gün üreme tankına bir baktım ki yaklaşık 25-30 tane arası yavru suda yüzüyor. Yani yavrulatmayı becermişim ama epeyde bir kaybım olmuş. Şimdilik herhangi bir işlem yapmayacağımdan sadece şunu sormak istiyorum; yavrular henüz 2 yada 3 günlük. bunları yumurta sarısı ile mi beslemeliyim?
Saygılar.
Zebra Danio yumurta dökmesi hakkında
selam.
Ben  epeydir Zebra daniolardan yavru almaya çalışıyorum fakat, başka başka sitelerde farklı farklı şeyler söylenmekte. Örneğin bir site de derki; yumurta alma aşamasında iyi ışıklandırma olmalı. Bir diğerinde hiç ışık olmamalı diyor.Uzun süredir bu konuda sonuç alamayan biri olan ben, doğal olarak çelişkide kaldım. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı?
Mesela?
1) Dişi ve erkekleri ayırın deniyor.ayrı ayrı akvaryumlara mı almalıyım? Yoksa ana tanktan ayırıp, her iki cinsi de farklı bir akvaryuma mı koymalıyım?
2)Işıklandırma olmalı mı? Yada koyduğum üretim akvayumun etrafı hep kapalı mı olmalı?
3)Yumurtlama işlemi sırasında akvaryumda filtre veya hava taşı gibi malzemeler olmalı mı?
4)Su seviyesi ne olmalı? Bu konuda da farklı farklı teoriler var. Mesela biri su seviyesi 3 cm olmalı derken, birbaşka kişi 10-12 cm seviyesinde olmalı diyor. Hatta birinden su seviyesinin günden güne azaltılması gerektiğini duymuştum.
5)Son olarak bu işlemler yapıldıktan sonra mutlaka yumurtlama gerçekleşiyor mu? Çünkü yumurtaların gözle görülmediği gibi birşeyler de söyleniyor. Yada dişi balığın yumurtlamadan sonra karnındaki şişlik inmiş olur mu, olursa böyle de anlayabilir miyim yumurtlamanın gerçekleştiğini?
Rasbora Trilineata(makas kuyruk)ürtimi Hkknda Blgi

Selam.

Rasbora Trilineata (makas kuyruk) üretimi hakkında bilgisi olan var mı acaba?

Saygılar.
serkan_cetinkol2011-06-07 00:41:09

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.