ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kejumemet
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Eylül 2009 13:00
Son Ziyaret:
01 Haziran 2011 18:54
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tunahan Çakır
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

tunahançakır
3 japon- 25 lt..

SON 10 MESAJI

japona havuç veren?
Zaten haşladıydım; bu sefer iyicene ezerek püre haline getirip minik minik atmayı denedim...

Ağızlarına alıp birkaç saniye beklettikten sonra gerisin geri tükürüyolar toz halinde..

Sanırım sevmediler havuç... Halbuki ne heveslendiydim renklerine katkısı olcak diye :( Acaba bezelyeyle karıştırıp mı versem, o zaman anlamazlar da yerler belki :)

Egemen kardeş, siz hiç denediniz miydi böyle bişey?
japona havuç veren?
Arkadaşlar;
Japonlarıma haşlanmış mısır ve bezelye veriyorum..
Havucun japonun renklerini canlılaştırdığına dair yazılar okuduğumdan; havuç da vereyim dedim..

Haşladım güzelce havuçları; minik parçalara bölüp atıyorum akvaryuma; ama ağızlarına aldıktan sonra dışarı çıkarıyolar.. Aranızda, japonlarına haşlanmış havuç yedirtmeyi başarmış olanlar var mı? Acaba ne yapmalıyım yemeleri için?

Bu balıklar neden gelişmiyor:((
Şimdi; genelleme yapmam yanlış olur; sadece elimdeki 3 japona dayanıyo gözlemlerim.. 4 aydır hemen her gün mısır ya da bezelye yiyolar; hiç bi sorun yaşamadım.. Ayrıca gözle farkedilir derecede büyüdüler de ...
(tabi büyümelerinin sebebi bu mısır-bezelye midir, kesin birşey söyleyemem haliyle... Ama  klasik gold-royal tanecikli yem ve bu mısır-bezelye haricinde başka birşey vermediğime göre, onun etkisi büyüktür diye düşünüyorum...)

Dediğim gibi; genellemiyorum.. Sen her gün verirsin de balıklarına bişi olursa, sorumluluk kabul etmem :)..
Bu balıklar neden gelişmiyor:((
Merhabalar...

1- Acaba haşlanmış mısır veya bezelye veriyor musunuz? Ben, balık başına 1-1.5 tane düşecek şekilde her gün veriyorum mesela...  Bu da gelişimlerine etki ediyo sanırım...

2- Akvaryumun kirlenmesini önlemek için; iç filtre süngerini ortadan ikiye kesip (iki ayrı silindir olcak şekilde) aralarına elyaf koymanızı tavsiye ederim.. Forumda bulursunuz ilgili başlığı.. Ben de iç filtre kullanıyorum; ancak bu şekilde yapınca akvaryumun bulanıklığı gitti, her zaman berrak...

kolaylıklar...
japon balığında tür seçimi
"Kemalist" arkadaşımız aslanbaş demiş de; bu kendi beyaz kafası şişik kırmızı olan japonbalığı türü değil mi?

Öyle ise; bildiğim kadarıyla dayanıksız bi tür bu.. Arkadaşımın vardı; yere düşen yemleri hiç yemiyodu, sadece yüzeydekileri yiyodu.. Sanırım o yüzden aç kaldı, ve soğuğa da dayanıksız sanırım; öldüydü birkaç hafta içinde.. Sonra aynı şartlarda iki tülkuyruğu aylarca sorunsuz baktığını biliyorum..
....
Şimdi yanlış yönlendirme yapmayayım ama;  geçen kışı iki tülkuyruk japonum fanusta buz gibi suyun içinde geçirdiler.. Konteynırda kalıyodum; içerisi dışarıdan daha soğuk oluyodu..

Isıtıcımı açtığımda ısınıyodu tabi odam, ve fanusun suyu da yavaş yavaş ısınıyodu (hatta bazen çabuk ısınsın diye içinden bi bardak su alıp, bi bardak sıcak su ekliyodum.. Biliyorum ani su sıcaklığı değişiklikleri tehlikeli ama; o zaman hiçbişey bilmiyodum japon bakmak hakkında..)

Ama genelde gündüz dışarda olduğumdan; ve hatta bazı günler nöbetim olduğunda ertesi sabaha kadar evde olmadığımdan, buz gibi odada buz gibi suda kalıyolardı..  Kışı öyle atlattılar sapasağlam.. Konteynırı paylaştığım arkadaşımın iki japonu da yine aynı şekilde kışı çıkardılar..
İç Filtreye Elyaf Uygulaması (Resimli)
Merhabalar..
Yav çoook teşekkürler Engin kardeş paylaştığın için ..

Geçen hafta uyguladım bu süngeri ortadan kesip araya iki tabaka elyaf koyma işini..

Önceden; sürekli gitgide bulanıyodu akvaryumumun içi.. Artık dar tarafından bakınca, son tarafı görünmüyodu hiç (haftalık %20 dip çekimi yaptığım, suyu yenilediğim halde).. Çok da üzülüyodum, napcam; yok mu bunun pratik çözümü diye...

Bu çözüm aacaip işe yaradı(onur58; çook sağolasın bu başlığa dikkatimi çektiğin için); gerçekten de bir haftada o kadar berraklaştı ki akvaryumun içi.. Bugün filtreyi temizlerken; elyaf aynı burdaki fotoğraflardaki gibi kapkahverengiydi..

Bakalım, bu sistemi kullanmaya devam ettikçe önümüzdeki haftalarda tertemiz bir görünüme kavuşcak akvaryumum inşallah..

Tekrardan ÇOOK teşekkürler..
japon balığında tür seçimi
Çekinmeden küçük japon alabilirsiniz.. İnsanın kendi büyütmesi daha zevkli bence.. Benim belki 3 cm bile olmayan (kuyruk hariç) küçük japonlar, bi ayda 4 cm'ye ulaştılar nerdeyse...

İyi beslemek lazım tabi; az ama sık yemliyorum ben; yani günde en azından 5-6 öğüne bölüp, bazen daha da fazla...  Ve her gün ilk öğün olarak mısır veriyorum, onun da etkisi vardır heralde... 
Dekor değişiklikleri
Çok sağolasın.. Hangi isimle satılıyo peki bu söylediğin yerlerde?
Dekor değişiklikleri
Ya Egemen kardeş; ilkin çok tebrikler; gerçekten inanılmaz güzel, seyre doyulmayacak bi akvaryumun var.. Çok iyi de bakıyosun ki bitkiler sapasağlam aylar geçtiği halde; akvaryum aynı güzelliğini koruyor..

Ben bişey sorucam; arka fonla ilgili.. Forumu aradım taradım ama çok açık bilgi bulamadım; akvaryumcularda filan satılıyomuş galiba.. Onu ucuz bir şekilde nasıl tedarik edebilirim? 30*50 cm boyutunda bişey lazım benim akvaryuma..

Bir de, onu yapıştırdıktan sonra çıkarınca iz kalıyo mu geriye camda? Hani oldu ya ilerde çıkarıp fonsuz kullanmak istersem bi sorun olacak mı?

Çok teşekkürler şimdiden cevap için Göz%20Kirpma

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.