ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
efedeniz
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
17
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Eylül 2009 10:39
Son Ziyaret:
17 Haziran 2015 23:31
Toplam Mesaj:
1489 [0.28 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ozan YOKUVA
Doğum Tarihi:
25 Aralık 1979
Yaş:
44
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Flower Horn Çeşitleri
[QUOTE=sc085]Cevap verdiğiniz için gerçekten çok teşekkür ederim tavsiyelerinizi bire bir uygulayacağım. iyi akşamlar[/QUOTE]

Rica ederim , bu arada not olarak eklemek isterim , kardeşler boy farkı varsa birbirlerine anne baba kadar merhametli davranmayabilirler , bu durumda mevcut yavruları büyütüp sonradan gelenleri kurtarmamak ile büyük yavruları ayırmak arasında bir seçim yapmanız gerekebilir...
Flower Horn Çeşitleri
[QUOTE=utku982]Bu tankı görünce uzun zaman önce baktığınız Thai yavrusu aklıma geldi. Büyüdükçe renklerini alır heralde, maaşallah diyelim.[/QUOTE]
Evet , sindirim sisteminde sorun vardı , 4-5 defa iç parazit sorunu tekrar etti , tekrar tekrar uyguladığım parazit tedavilerinde sonuç almama rağmen sürekli tekrarlaması balığın gelişimini kötü etkiledi . çiftleştirmek için aldığım tankta yaralandı sonrasında kurtaramadım. Güzel balıktı , ömrü okadarmış.
Flower Horn Çeşitleri
Selamlar , uzun zamandır paylaşım yapmıyordum . Bu benim King Kamfam. Su şartları ve beslenme çeşitliliği açısından biraz bakımsız kaldığı için renkleri soluk ama formu yerinde , buyrun :

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=-7ZoYlOVmiM[/VID]


[QUOTE=sc085]http://m.youtube.com/watch?v=_ziAKhzb1Q8

Kavga diye düşünüyordum az kalsın ayıracaktım meğerse kur yapıyorlarmış ya da ben öyle anladım :)


http://m.youtube.com/watch?v=VlWX1scqydE

Arkadaşlar benim sorum şu bu işte yeni olduğum için balıklarda daha çok küçük yavrulamaları açıkcası beni şaşırttı. İnternette veya forum da bir çok açılmış konular var ben bu yavruları nasıl büyüyeceğim yapmam gerekenler nedir beni yardımcı olursanız sevinirim. [/QUOTE]

Öncelikle hayırlı olsun tebrik ederim. Balıklar ufaklar ancak FH da doğurganlık çok ufak başlıyor erkeğinizin boyutu çok yeterli , dişinin de yumurta dökmesine açıkçası şaşırmadım  durum çok normal.

Maşallah durum oldukça iyi görünüyor , bence bundan sonra balıkları takip edip karar vermeniz en doğrusu. Sahne sert kavgalara dönüşmedikçe çok da ellemeyin derim. Balıklarınız çiftler arası bir kavgadan zarar görmezlerse yavruları birlikte büyütmeyi öğrenecekler. İlk yavrular komple yense bile umursamayın 3-4 haftada bir akvaryumda yavru göreceksiniz 3. 4. turda olayı çözer yavrulara bakmaya başlarlar.
Yavruları yemlemek için  en iyi yöndem büyükçe bir şırınganın ucuna hava hortumu bağlayarak sulandırılmış yavru yemini yavruların olduğu yere püskürtmek , bunu azar azar günde 3-4 defa yaparsanız daha iyi olur. 

Yavru yemi olarak çok çok küçük bir parça haşlanmış yumurta sarısını sulandırarak verebilirsiniz , bulabilirseniz larviva nın yavru yemlerinden kullanabilirsiniz aynı şekilde. Artemia çıkarma imkanınız varsa müthiş faydasını görürsünüz aynı şekilde kullanabilirsiniz. 

Yavruları ayırmak da bir seçenek ama bence girmeyin , ben yavru ayırma konusundan hiçbir zaman verim alamadım .

Saygılar , iyi şanslar...
efedeniz2014-12-10 10:01:05
ASTRONOT BALIKLARIM :/
Selamlar.
Öncelikle şunu belirteyim , içiniz rahat olsun bu durum normal.  Bazen balıkların alışması zaman alıyor. Stress su şartlarının değişmesi ortama adapte olma süreci vs balıklara bunu yaptırıyor. Yapılması gereken balıkların filtrenin arkasından çıkmasını sağlamak değil balıkların bu stresten dolayı hasta olmalarını engellemek .
Öncelikle tavsiyem balıkları günde 1 kere çok çok az yemleyin , her balığa bir gözü büyüklüğünde yem atın daha fazla değil. Benim balığım olsalar ben 3-4 gün kesinlikle yemlemem ama içiniz gideceği ve balıklar yeni olduğu için bunu direk önermiyorum. Ortamda ışığı hep loş tutun , balıklar ufak ufak yüzmeye başlayınca günde 30 dakika sonra 1 saat yavaş yavaş ışıktada yüzmeye başladıkça bu süreyi arttırın .
suyun sıcaklığını makul seviyede tutun , 24-26 derece. 
Akvaryumun ön camı dışında hiçbiryerinden içerisi görünmeyecek şekilde kaplayın , balıklarınız korktukları için arkalarını sağlama almak isteyecekler . Daha güvende hissedecekleri rahat saklanabilecekleri alan yaratın ki istesem kaçarım diyebilsin hayvanlar.
Doğrudan akvaryuma baktığınızı belli etmeyin akvaryuma fazla yaklaşmayın , aşırı sert ve hızlı hareketlerden kaçının çünkü şuan siz onlar için yaşamsal tehdit durumundasınız...

Bu zamanın hızlı geçmesi dileğiyle...
Bu tedbirleri alırsanız balıklarınız zaman içerisinde ortama alışacaklar ve yüzmeye arsızlık etmeye yem için şebeklik yapmaya başlayacaklar.
Aydınlarma önerisi
[QUOTE=ilkerimrak]Power Led tek geçerim, yapması kolay uzun ömürlü, bitkileri direkt etkiliyor. Ben ebay üzerinden çinden alıyorum, uygun driver ları da alıyorum. Kargo dahil geliyor 3 haftada.[/QUOTE]

Teşekkür ederim , Led için korumalı kanal yapmışlar , dün akşam 80cm lik koruma aldım , yanında da 1m power led beyaz , adaptör falan , 30 dakikada monte ettim , buna eski floresan hurdasını sökmek de dahil. çok aşırı aydınlık oldu , ama çok şık bir ışık veriyor. aliexpress ten yada ebayden rgb led sipariş edip yerine onu takmayı düşünüyorum . Neye dikkat etmeliyim , led teknolojisi biraz garip bu aldığım müthiş aydınlattı ama alacağım neye benzeyecek tam bilemiyorum XD ...
Aydınlarma önerisi
Arkadaşlar selam,
Akvaryumun floresan aydınlatması beni canımdan bezdirdi. Balast değiştirmekten , elektirikçiye kapak taşımaktan bıktım. Kolay takılıp monte elidecek ve sorun çıkarmayacak , tak kullan bir aydınlatma için tavsiye istiyorum. Biraz elektirikten anlarım ama çalıştı çalışmadı cebelleşmek istemiyorum.

Saygılar .
CANLİPETSHOP SİTESİNDEN SİKAYETİM VAR
[QUOTE=i.aslan][QUOTE=efedeniz]Online mağazaların tamamı ,  kargo şirketleri ile anlaşmalıdır ve komisyonlarını alırlar. 3 tl dir kargo , 6 ise fatura edilen 3'ü komisyondur , 12 isefatura  9'u  komisyondur . Kargo şirketinin aldığı sabittir , kalanı komisyondur . Aynı paketi geri yollayın , alınan minimum komisyon hakkında fikriniz olur.  Siz 5 tl ye yolluyorsanız kargo şirketi ticari bir anlaşmada o paketten 3 tl  alır , sizden alınan bedel 13tl ise bunun 10 tlsi online mağazaya gider.  Kargo şirketinin etik dışı uygulamasını mağazanın para kazanmakta kullanmasıdır olay.  Ebay de yol olmuş bir yöntemdir , bizim memlekette de tadının kaçtığını bir kargoya 13tl alınmasından anlıyoruz maalesef.  [/QUOTE]

Eskiden bir kargo firmasında çalışmış biri olarak bilgilendirme ihtiyacı hissetttim. Kargo firmaları müşterileri ile herhangi bir komisyon anlaşması yapmazlar. Bunun riskine giremezler. Sonuç itibari ile kargo firmasıda kestiği fatura tutarı üzerinden vergi veriyor. Aradaki fark haksız kazançtır ve bunu maliye ye anlatamazlar. Aradaki fark şundan kaynaklanmış olabilir. Kargo firmaları müşterileri ile yaptıkları anlaşmaları sistemlerine kaydederler. Ancak faturayı düzenleyen kargo görevlisi bilgisayarda kayıtlı olan firma adından değilde kendi yazdığı isimle girerse o indirim uygulanmaz. Şöyle izah edeyim. Ben aa petshop firmasıyım. x kargo şirketi ile indirimli taşıma konusunda anlaştım. Tüm bilgilerim (firma ünvanı, indirim oranları vs) sistemlerine yüklendi. Ürünlerimi kargoya gönderdim. Kargoda faturayı kesen kişi o sistemden benim bilgilerimi bulmak yerine direk aa petshop olarak bilgisayara yazarsa indirim uygulanmaz. Umarım örnek açıklayıcı olmuştur.
[/QUOTE]

Kargo şirketinde ne görev yapıyordunuz ? Ortada maliyeye anlatılamayacak birşey yok . Memlekette komisyon ödenen 1000 tane ticari alan var . Sen kesersin faturanı ,  karşı taraftan toplu fatura alırsın komisyon karşılığı , vergiden düşersin.  Ben kargocu değilim , ama yazılımcıyım , bu tarz ticari sitelerde çalıştım , çalışan akrabalarım arkadaşlarım var.Gerekirse site ismi de veririm. 
Flower Horn Çeşitleri
Doğru anladıysam çok tecrübeli değilsiniz . Hasta balığı almayın . 
CANLİPETSHOP SİTESİNDEN SİKAYETİM VAR
Online mağazaların tamamı ,  kargo şirketleri ile anlaşmalıdır ve komisyonlarını alırlar. 3 tl dir kargo , 6 ise fatura edilen 3'ü komisyondur , 12 isefatura  9'u  komisyondur . Kargo şirketinin aldığı sabittir , kalanı komisyondur . Aynı paketi geri yollayın , alınan minimum komisyon hakkında fikriniz olur.  Siz 5 tl ye yolluyorsanız kargo şirketi ticari bir anlaşmada o paketten 3 tl  alır , sizden alınan bedel 13tl ise bunun 10 tlsi online mağazaya gider.  Kargo şirketinin etik dışı uygulamasını mağazanın para kazanmakta kullanmasıdır olay.  Ebay de yol olmuş bir yöntemdir , bizim memlekette de tadının kaçtığını bir kargoya 13tl alınmasından anlıyoruz maalesef.  
Flower Horn Çeşitleri
[QUOTE=ayra_][QUOTE=efedeniz]Abi nasıl bir yardım'a ihtiyacın var . 
[/QUOTE]

Fikir ve motivasyona ihtiyacım var Ozan'cım. Hobiyi bırakmak istemiyorum aslında. Ama nasıl bir sürüncemeyse artık, nötr bir süreç içindeyim..
[/QUOTE]

Abi şuan evdeyim yarın ofise fotoğraf makinası götüreyim , sana motivasyon ayarlarım  . Akvaryum şart , madem nötrsün, otur planla, acele etme . Benim 2 yıllık planımda evi değiştirmek var , yeni eve birşey yapıcam , "Ozan naaptın!!" dedirtricem , 10 yıldır planlıyorum James Cameron'un avatar'ı gibi , teknolojim o noktaya gelince patlatıcam bombayı ...  

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.