ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Rüzdil
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
39
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Aralık 2009 16:50
Son Ziyaret:
20 Temmuz 2022 00:38
Toplam Mesaj:
182 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Nedim Ünlü
Doğum Tarihi:
09 Ocak 1970
Yaş:
54
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/84343.jpg[/img] Şiirin bittiği yerdeyim...

SON 10 MESAJI

Kınıyorum
Gerçekten şu yazdıklarınıza inanıyorsanız üzücü.





Ne yazdıklarımı okumuşsunuz ne de anlamışsınız. Taraf olma mantığıyla hareket etmek dışında elle tutulur bir yanıtınız yok.

Neyse kapıyı göstermeyi seviyorsunuz. Haklısınız girmem olur biter.
Kınıyorum
Açtığım konuda site yönetimi kilitleme kararı almıştır. Bu doğal haklarıdır. Engel olamam.

Kınadığım konu ise açılan konuda site yöneticisi, son mesaj atan kişinin; eleştiri değil ithamlar ile ve cevap hakkı dahi tanımadan parayla alışveriş yapan hobici değildir demişim gibi yazıp bunun üstünden ahkam keserek "şunu diyemez , bunu edemez" vari üslubu ile açıklanan konunun içeriğinde kendince hüküm verip, istenmeyen kişileri susturmak, hoşa gitmeyen fikirlere yasak koymak anlayışıdır.

Fikir tartışmak zor olmasa gerek. Anlaşılan zormuş.

Site yönetim anlayışını bu yönden kınıyorum. Umrunuzda olmadığınında farkındayım.

Neyi nasıl yapacağım(ız) konusunda kimsenin tavsiyelerine ihtiyacım(ız) yok. Bu yetkinliğe sahip olduğunuzuda düşünmüyorum. sizin şahsınızın neyi nasıl yaptığınızda ilgilendirmiyor beni.Haddinizi aşmanızı kınıyorum.

Mühür kimdeyse Süleyman odur demiş Atalar. Bunun burda işletildiğini görmek üzücü.


Bu yazdıklarımıda engelleyebilirsiniz.


Ticaret Mi Yapıyoruz Yoksa Hobi Mi?
Başta bu konuyu açan ben demediklerimle itham edilmekten sıkıldım. Defalarca yazdım ama okumak zor olsa gerek "fikir dayattığım " ithamıda buna eklendi.

Bir kez daha yazayım, hobi para için yapılmaz.Ki bu benim görüşüm dememe rağmen neresi anlaşılmıyor? Piyasa fiyatından satarız diyen satar. Bunu doğru bulan fikrini söyler yanlış bulanda. Ben canlıları mal olarak görmüyorum. Hobiciler arasında alışveriş uygun fiyatlarla olabilmeli mümkünse yardımlaşılmalı diyorum. piyasa değeri terimini dahi kendimce hobiciliğe yakıştıramıyorum. Pahalı bir hobi olduğunu vurgulayanlarda var. Hobi masrafını çıkartmak gibi bir amaç içermez diye biliyorum. Bu bakış açısınıda yanlış buluyorum. Yine kendi penceremden fikrim bu.

Tanımadığım kişilere kardeşim demek kötü bir şeymiş anladık, uyguladık.

Hala piyasa, mal, alım satım diyenlerin, canımın istediği fiyata satarım diyenlerin bunu hobi olarak lanse etme fikrine katılmıyorum.

Yaparlar mı? Evet yaparlar kimse karışamaz. Zaten bu yönde bir talep yada fikirde sunulmadı.

Konu canınızı sıkıyorsa okumazsınız. Kapatmayı teklif ederseniz yanlış derim. Yönetim bu hakka sahip, dilerlerse kapatabilirler.

Kaç tane ne sattığınızdan bağımsız sizin amacınızı( ticaret mi, hobi mi) kimse bilemez. Siz kendinize ne diyorsanız odur.

Hiç bir arkadaşın ve kardeşimin yada abla ,abimin ( ceza gerektiriyorsa bu kelimelere buyrun uygulayın) benim açtığım bir konu nedeni ile forumdan ayrılmasını istemem.

Lütfen yorumlarınızda artık ithamlarda bulunmayın. Bulunanın ben olduğumu düşünüyor iseniz belirtin. Nerde yanlış bir ifade kullanmışsam yada öyle algılıyorsanız düzeltirim. Hatam varsa özür dilemesinide bilirim.

Polemikten uzaklaşılması dileğimle.



Ticaret Mi Yapıyoruz Yoksa Hobi Mi?
Üslup? Üstüne alınmak?

Size cevap verdikçe daha da kişiselleşerek anlamsız bir kısırdöngüye dönüşecek.

Red ediyorum ithamlarınızı diyerek bitiriyorum.
Ticaret Mi Yapıyoruz Yoksa Hobi Mi?
Forum kurallarına uyalım. Eyvallah. Mesajlarım yerinde duruyor. Bizim zamanımızda imece vesaire olurdu hiç demedim. Para söz konusu olmazdı dedim. Paranın ikinci planda kaldığını ve bir zevk olayı olduğunu asli amacını vurgulama amaçlı yazılmış bir cümleydi. Devamınıda okursanız anlarsınız sanıyorum.

Neyse ben ne aradığımı biliyorum. Tavsiye verecek( tanımadığınız kişilere) yetkinlikte kendinizi görmek taktire şayan.

fikre saygı duyarım. Katılmam o başka.

Bir önceki mesajınızda yazdığınız ve kendinizce beta üretmiş arkadaşa cevap diyerek yine bana yönelttiğiniz iğneleyici cümlenizide yazayım.

"Bize ne senin emeğinden, masrafından, tecrübenden vb.. paylaştın mı?"

İnsanların emeğine, masrafına yada tecrübesine göre bir eleştiri getirdiğimi hatırlamıyorum. Kendimce hobiciliğin yanlış bulduğum bir yönünü eleştiriyorum. Siz kendinizi ne olarak görüyorsunuz bilemem. İlgi alanım değil.

Demogojinin benim tarafımdan yapıldığı iddianıza hiç cevap vermiyorum. Çünkü çok saçma bir noktaya gidiyor tekrarlamak.

Ticaret Mi Yapıyoruz Yoksa Hobi Mi?
Arkadaşım ya yazdıklarınızı okuyun yada boş cevap yazmayın. Kim dedi hobici sağa sola bedava mal vermek demek değil diye. Siz. Bu bir itham ve zandır. Birileri böyle bir şey demişcesine yazıyorsunuz. İroni ne haberiniz yok. Sizin dostluklarınızı veya kişilerin kişiliğini sorgulayan mı var?

Burası bir forum değil mi? Bir görüş sunmak ve kendi görüşümüzü söylemek yasak mı? Bu ne saldırgan bir yaklaşım.

Yok zan yokmuş, yok demogoji yapmıyormuş, yok ironi yapıyormuş.

Mesajlarım normal ve anlaşılır. Hobi ve hobicilerin bir birine yardımcı olması gerektiği üstünden (kişisel görüşüm) burdaki fiyat olayını eleştiriyorum.Satışı( piyasa fiyatlarından) savunuyorsunuz o halde elbette hayırlı işler. Benim bedava mal istediğime dair( diğer insanlarında) bir emare yokken sırf görüşünüzü savunmak diye kişisel demogogluğa sığınmanızı ve esmedi vesaire gibi kendinizce zekice? iğnelemelerinizi bir yönetici olarak kendinize yakıştırıyorsanız sorun yok.

Kar amaçlı satanlara ve sanki dükkan işletiyormuş gibi fiyat çekenlere hobici demiyorum. Buda benim görüşüm. Buna katılmamak başka. Ters düşüncede olmak başka. Sanki bedava verin denmiş gibi imalarda bulunup bunun üstünden savunmaya çalışmak zandır. demogojinin önde gidenidir.

İroniyide öğrenince denersiniz canım kardeşim.


Hayırlı işler. Rahatsız olduğunuz cümle bu işi kar amaçlı yapanlara ve ticaret mantığıyla hareket eden herkese özellikle yazılmıştır.


Bu arada yine betacı arkadaş senin de görüşün varsa duymak isterim. [EDIT]Rüzdil,2022-07-19 00:18:14[/EDIT]
Ticaret Mi Yapıyoruz Yoksa Hobi Mi?
Konuyu açan kişi olarak karşıt görüşü üstüme alınmam anormalse eyvallah. Bedava isteniyor iddiası sizin iddianız, kimse böyle bir diretmede bulunmadı. Zan yok, kimseye bir şey vermek zorunda değilsiniz. Hala demogoji yöntemiyle yaklaşıyorsunuz. Oysa hobicilik nedir kısaca yazmıştım. Katılmazsınız katılırsınız bilmem.

Ben kendi penceremden baktım ve ticarete dönüşmüş bir şey gördüm. Kimse alıp satmasın diyende yok. Bedava isteniyormuş tavrınızla cevap yazıp, karşı görüşü zan ile suçlamak tuhaf. Zanı yaratan kendinizsiniz.


Bizim adımıza konuşup(bedava istiyormuşuz gibi) bizi yargılayan sizsiniz.

İsteyen istediği fiyattan satar, siz hobiciyim diyorsanız öylesinizdir.


Sizin yada başkasının ben şöyleyim böyleyim demeniz anlamsız. Çünkü konumuz bu değil.

Ben genel bir durum tespitinde bulundum. Bu benim açımdan yanlış ve hala aynı görüşümü koruyorum.

Hayırlı işler.

[EDIT]Rüzdil,2022-07-18 23:15:55[/EDIT]
Ticaret Mi Yapıyoruz Yoksa Hobi Mi?
Hayırlı işler kardeşim. Siz kendinize hobici diyorsanız öyledir. Piyasa, bedel , masraf vesaire yazısı içeren bir karşı çıkışa hobi demek hoş bir reddiye[:)]

Tamam paramız kadar hobiciyiz. Çok parası olan çok hobici, parası az olanda az hobici olur.

Oldu bitti. Bedava verin demişiz gibi bir demogojiyle konuya girmenizide doğrusu yadırgadım.

Yazdıklarımı defalarca okurum ki yanlış anlatmayayım. Nasıl becerdiniz böyle anlamayı anlayamıyorum.


Rica ediyorum hobi ne demek anlam olarak bir bakalım. Yada biz ne anlıyoruz bir düşünelim.

Hobi boş zamanlarda zevk alınarak yapılan beceri veya çeşitli uğraşılardır. Para amacı taşımaz. Kendini gerçekleştirme, bir tatmin, haz alma sağlar.

Paylaşılırsa sergilenirse bu beceri taktir görürse hazza dönüşür.

Satarak haz alanlara ve bunu masrafını çıkartıyorum diyerek savunanlarada hayırlı işler diliyorum.[8)]

Hobici mal olarak görmez uğraşısını , mala değer biçilir. Piyasa değerinden satıyorum mal benim diyorsunuz ve hobiciyim diyorsunuz. Peki[:cool:]


Tekrar hayırlı işler.
Ticaret Mi Yapıyoruz Yoksa Hobi Mi?
Ben kimin ne alıp sattığıyla ilgilenmiyorum. Bir canlıyı beslemenin ve bir canlı olarak hayran olmanın hazzını unutmuşuz , bir çocuğun bir canlıyla kurduğu bağdan duyduğu mutluluğu unutmuşuz. Çocuk olmayı ve içimizde bir çocuk yaşatmayı unutmuşuz. Paraya endekslenmiş arzuların malzemesi olmamalıydı hiç bir canlı. Sistem bu diyor kimisi , eyvallah. Anladığım budur.

Çok şey yazasım var ama çocukluğumdan beri içimde saklanan o çocuk sus diyor.

Hayırlı işler dileyeyim o halde.
Ticaret Mi Yapıyoruz Yoksa Hobi Mi?
Şöyle ilanlara bakıyorum, fiyatlara bakıyorum hobici olduğunu düşündüğüm arkadaşlar ellerindeki her şeyi ticaret yapar gibi, vergili algılı dükkan işletir gibi fiyatlandırıyor. Canlıya yada malzemeye göre 1-2 lira aşşağı fiyat vermek hobicilik değil ticari kar amaçlamaktır.

Emek veriyoruz diyenler çıkabilir. Gelir elde etmek için yapanlarda olabilir. Ama bu hobicilik mi?

Hobiciler arasında ticaret mantığı olur mu?

Bilemedim. Ben yaşlıyım, eski kafalıyım biraz. Bizde hobicilik yayılsın diye uğraşılır, para söz konusu olmazdı eskiden. Kuş , balık besledim. Hala balıklarım var ama bu ticaret işinin hobicilik ile karıştırılmasına hala alışamıyorum.

Neyse Kuşçuluk (güvercin sevdalıları bilir) öldürüldü, balık işide korkarım bu yönde ilerliyor. Parayla hobicilik değil ticaret yapılır. Sanırım dediğim gibi ben alışamayacağım.

Neyse herkese sağlıklı canlılar beslemeleri dileğimle.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.