ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erdenender
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ocak 2010 18:47
Son Ziyaret:
03 Temmuz 2010 21:20
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erden Ender GÜNER
Doğum Tarihi:
17 Haziran 1975
Yaş:
48
İl:
Tekirdag
Meslek:
ÖĞRETMEN
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erden Ender GÜNER

SON 5 MESAJI

170x50x50 cm malawi akvaryumu
[QUOTE=turgutkorkut]Ev ve sınıf etkinlikleri kitabından kopya cekmişsiniz ama çalışmanız harika olmuş çizimlerde bir o kadar harika ellerinize sağlık. [/QUOTE]
Haa o kitap mı!Big%20smile Eşim sınıf öğretmenidir, onun kitabı. Teşekkür ederim.
170x50x50 cm malawi akvaryumu
[QUOTE=memink]Sevgili öğretmenim,
 
Mühedis titizliğiyle mükemmel bir çalışma yapmışsınız tebrik ederim.
İki konuda uyarma ihtiyacı hissediyorum,
1. Kapakta kullandığınız peksiglas ve pvc malzemenin, zamanla esneme (sarkma) yapmaması için bir önlem almalısınız.
2. Bence çok fazla lamba kullanmışsınız. Doğada hiçbir zaman yeryüzü gibi aydınlanmış bir su altı ortamı olamaz, ayrıca bu lambaların alüminyum folyo olsa bile kapağa vereceği ısıyı da iyi düşünmeniz lazım, sanırım her biri için ayrı anahtar yapacaksınız.
 Bu güzel akvaryumun karşısında iyi vakitler geçirmeniz dileğiyle.
 
[/QUOTE]
        Öncelikle uyarılarınız için teşekkür ederim. Mesleğimin Elektrik-Elektronik Öğretmenliği olduğunu söylemek istiyorum. PVC ve plexiglas malzemenin eğer güneşe maruz kalırsa kendini bir miktar bırakacağını düşünüyorum. Ama zaten akvaryumların direk güneş ışığına maruz kalmaması gerekiyor. Ben de bunun için gereken tedbiri aldım; balkona stor perde yaptırdım. Akvaryuma güneş ışığı gelmiyor.
        Diğer söylediğiniz aydınlatma konusu ise ben fazla olduğunu düşünmüyorum, çünkü araştırmalarım ve kendi kanaatim bu yöndedir. Lambaların hepsi birden çalıştığında toplam güç 6X18=108 W dır. Tabii Watt hesabı yapmak yanlıştır. Önemli olan toplam ışık akısıdır. Ama bence uygundur.
        Hepsi için ayrı anahtar kullanmıyorum. Hepsi aynı anda zaman ayarlı priz tarafından devreye sokulup çıkarılmaktadır. Bu arada lambalar ikişerli olarak seri bağlanmıştır. Ve bunları beslemek için 3 adet 40 W lık elektronik balast kullanılmıştır. Bunun sebebi de 40 W lık elektronik balast bulmadaki kolaylıktır. Elektrikçilerde 3-4 TL ya bulunabiliyor. İyi günler.


[QUOTE=BlackSheep] Akvaryumunuz çok güzel olmuş elinize sağlık. Tebessüm Acaba akvaryum için hesaplamaları hangi siteden yaptığınızı öğrenebilir miyim? Birde akvaryumun dışındaki beyaz kaplama süper olmuş Big%20smile o nedir acaba ? (Biraz falza soru sordum ama kusura bakmayın ben de akvaryum yapacağımda)[/QUOTE]
     Herhangi bir siteden yapmadım, almadım. Tamamen kendi mantığımın ürünüdür. Zira bu hesaplamalar için bayağı uğraştım.
     O malzeme PVC doğramacıların kullandığı uzun, düz bir kaplama malzemesi, Yüzey birleşim yerleri de yine PVC doğramacıların kullandığı köşebentlerdendir. Bunlar silikonla akvaryum kapağının dış yüzeyine yapıştırılmıştır. Bir şey itiraf etmek istiyorum; o da bu kapak yapımının beni akvaryumun diğer kısımlarını yapmaktan daha fazla yorduğu ve oyaladığıdır.
erdenender2010-04-10 15:02:54
170x50x50 cm malawi akvaryumu
[QUOTE=ulucaptain]Erden Bey elinize emeğinize sağlık. Çok güzel bir tank yapmışsınız, fakat profil sehbası sanki biraz kısa olmuş gibi.Saygılar[/QUOTE]
Evet, öncelikle teşekkür ederim. Akvaryumun bulunduğu mekan balkondur. Ve güneş almaması için maalesef profil sehpayı kısa tutmak zorunda kaldım. Yoksa 70-80 cm yükseklik olması gerekirdi.


[QUOTE=cihangir]

Hocam süper olmuş maşallah nazar değmesin güle güle kullanın. size bir sorum olacak acaba kapak konusu nasıl yaptınız ve ne malzeme kullandınız açıklarsanız sevinirim.

[/QUOTE]
Teşekkür ederim.Kapak yapımında plexiglas malzeme kullandım. Tabii her ne kadar içten alüminyum folyo ile kaplasanızda dışarıya ışık sızıyor, bu da hoş olmuyor. Onun için dıştan kaplamaya karar verdim ve bulduğum en iyi çözüm de plastik doğramacıların (PEN'ciler) kullandığı uzun, düz malzeme oldu. Bu malzemeyi silikonla akvaryumun dışına yapıştırdım. Onunla kaplayınca bu hale geldi. Hem daha estetik oldu. Tabii ağırlığı da bayağı arttı. Üstten içeri sarkma oldu. Bunu da içeriden birkaç yere köpük destek koyarak hallettim. Şu anda hiç bir sorun yok.
170x50x50 cm malawi akvaryumu
Kendi yaptığım tankımı görüşlerinize sunuyorum. yorumlarınızı bekliyorum.
Akvaryum projesine ait resimlerim aşağıda bulunuyor.


Camlar balkondaki çekyatın üzerine itinalı bir biçimde yerleştirildi.

Kenarlarına kağıt bantları çekildi.

alt cam çıtaların üzerine konuldu ve yapıştırılma işlemi başlandı.

Kuşaklar yapıştırılırken sehpadan destek alındı.

Yaklaşık 2 hafta silikonların kuruması beklendi. Sonra sızdırmazlık testi için su dolduruldu.Bu arada akvaryuma kaya tuzu katılarak dezenfekte edildi.

Tabii bir şeyi unutmamak lazım bu benim yaptığım ilk akvaryum, o nedenle yan camların yapışmasından memnun olmadığım için(hava kabarcığı kalmıştı) söküp, kazıyıp yeniden yapmak zorunda kaldım. Bu arada yan camlardan birisi kırıldı, yenisini almak zorunda kaldım. Bu bana 25 TL ye maloldu.
Akvaryumda sızdırma vb. bir sorun olmayınca kapak yapımına geçtim.
Malzeme olarak pelexiglas kullandım. İçerisini alüminyum folyo ile kapladım.
Boru tutturma aparatlarından kullandım. Lamba olarak 18 W 60 cm lambalar kullandım. Çünkü 1.si elimde birkaç tane eski akvaryumumdan vardı. 2.si bu lambalara elektronik balast bulmak daha kolay. 40W elektronik balast çok elektrikçide bulunabiliyor.(40 W lık balast 2X18 W lambayı çalıştırır). Zira ben Tekirdağ'ın Şarköy ilçesindeyim. Ve maalesef burada aradığınız malzemeyi şıp diye bulamıyorsunuz.
Plexiglasın dış yüzeyi PVC  doğramacıların kullandığı plastik köşebentler ve düz şeritler kullanılarak kaplandı. Böylece dışarıya hiç ışık kaçmaması sağlanmış oldu. Üst tarafına yem makinasının yem atabilmesi için dikdörtgen delik açıldı.




Son olarak akvaryumun son halini ekleyeyim.











erdenender2010-04-10 15:15:10
4 aylık emek ( balık sarayı )+ 4resim daha
Tebrik ederim; gerçekten hoş olmuş.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.