ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
JotaReis007
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
224
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Şubat 2024 11:54
Son Ziyaret:
10 Saat 21 Dakika önce
Toplam Mesaj:
322 [2.58 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
309 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail Reis
Doğum Tarihi:
16 Mart 1993
Yaş:
31
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsmail 25 litre Betta. 50 litre Melek. 80 litre Mpenga ciklet. 130 litre İceman ciklet. 500 litre Yunus ciklet. ALLAH'tan başka ilah yoktur.

SON 10 MESAJI

Akvaryum Soğutma
[QUOTE=Andaç Azak]

500 litre epey fazla ama onuda soğutabilecek fan sistemleri elbet vardır benim de yaptığım gibi 12 cm ve üzeri fanlara yönelebilirsiniz minimum 5-6 fanla işiniz hallolacaktır

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/236667/100620241150441.jpg[/IMG]
150 litreye 2 fan işimi görüyor şuan evin içi yaklaşık 28-29 derece , bu hesapla 5 fan da yeter diye düşünüyorum
Fiyat konusunda da şunu diyebilirim sahibinden de uygun fiyatlı fan üreten hobiciler var onlardan satın alabilirsiniz [/QUOTE]

Çok hoş durmuş sanırım dediğiniz gibi yapacağım fanı büyük alsam sayıyı 2 ye düşürsem daha mantıklı olmaz mı sizce de ?
Akvaryum Soğutma
[QUOTE=Hidro Dinamik]
Sakarya'da olduğum için biraz daha şanslıyım. 😅 Popüler alışveriş sitelerinde fiyatlar 2 3 kat daha fazla olduğundan bir süre daha araştırıp powerled malzemeleride eklemeyi düşünüyorum. Bu sebeple benim ki biraz geç kalabilir ama yinede deneyimimi aksilik olmazsa belirtirim.

Bence buz yöntemi sıcaklık dalgalanmalarından dolayı daha riskli özellikle beyaz benek gibi hastalıklar açısından.
Masaüstü vantilatörü suya dik üfletiyorum gündüzleri 25 26 dereceye kadar düşürüyor fazlasını düşürmüyor. Akşamları kapatıyorum sabaha kadar sıcaklık sabit kalıyor 0.5 1 derece anca oynuyor. Benim fan yapma sebebim estetik açıdan ve termostat kolaylığından.[/QUOTE]

25-26 ideal zaten beyefendi ben estetiğe takılmıyorum açıkcası. Siz halledince lütfen belirtin bize de ilham kaynağı olsun. ;)
Akvaryum Soğutma
[QUOTE=Hidro Dinamik]Aynı durumdan bende muzdaribim masa üstü vantilatörü kullanıyorum şimdilik.
29 30 dereceden 26 27 ye kadar düşürdü 3 5 saat içinde tabii su buharlaşması fazla oluyor.


Isıtıcı gibi belli sıcaklık aralığında çalışması için termostatlı bir şeyler yapmayı düşünüyorum.

Biraz raştırdığımda
12vdc Dijital termostat, 12vdc adaptör, 12vdc 2 3 tane fan alarak bu sorunumu çözeceğimi düşünüyorum.
Elektronik kısmıyla ilgili çok bilgi sahibi olmasamda araştırdığım kadarıyla adaptör 220v seçilirse araya trafo koymak gerekiyormuş LED armatürlerde kullanılanlardan. Trafo kullanmak yerine 12v adaptör almak daha makul oluyor.

Fanlar hakkında duyduğum bir diğer bilgide bilgisayar için olanlardansa 3 ve 4 pinli olanlar yeteri rpme çıkamıyormuş pwm kullanmamak için 2pinli olabildiğince yüksek devirli bir ürün deneyeceğim.

Elektronik malzeme satan yerlere baktığım da 1 dijital termostat, 1 adaptör ve 2 fan yaklaşık olarak 300 lira maliyetle elde edilebiliyor. [/QUOTE]

Sanırım kısa bir sürede olsa sürem var araştırmaya devam edeceğim. Zahmet edip uzunca yazdığınız için teşekkür ederim. Denedikten sonra sonuçtan haberdar ederseniz sevinirim ama aman amanda bir zaman kalmadı sanki güneş başımıza ateşten çiviler çakıyor ufaktan. :)

[QUOTE=Laterthanbefore]Buzu direk değil de 0,5lt şişeler içerisinde ekleyeni gördüm filtre çıkışına koyup deneyebilirsiniz tabi sıcaklığa dikkat etmekte fayda var.
Fan temin edene kadar bu şekilde soğutabilirsiniz[/QUOTE]

Yanlış yazmışım 5 litre kovadan kasıt pet şişe. Sanırım ciddi bir teknolojik aksam bulana kadar bu yola başvuracağım. Teşekkür ederim.[EDIT]JotaReis007,2024-06-10 00:24:58[/EDIT]
Akvaryum Soğutma
[QUOTE=Azizdurdenn]Ben fan ile soğutmayı deneyeceğim umarım işe yarar çünkü akşam bile su sıcakığı 30 derece. İzmir yaşanacak yer değil.[/QUOTE]

İzmir'in iklimi kışın ısıtıcı açısından avantaj ama maalesef yazın balıklar için risk. Bende fan olayını araştıracağım teşekkürler.

[QUOTE=OKIRATLI]Merhabalar,

Buz işi verimli ve sürdürülebilir değil. kontrol altında tutmak zor. Bende bir tane bilgisayar fanı var düşük voltaj ile az ses çıkaracak kadar yavaşlatıyorum. Ortam sıcaklığı 30-32 lere çıktığında 220 litre akvaryumu yaklaşık 24-25 dereceye kadar soğutuyor. Akvaryumun üstü açık hava hareketi suyun yüzeyine deyecek şekilde paralel. Gece yatarken kapatıyorum. Bence abartılı sistemlere gerek yok. [/QUOTE]

Merhaba. Evet sanırım fan daha kolay. Benim 500 litre sanırım biraz daha büyük fan temin etmem gerekecek. Teşekkürler.
Akvaryumumda Neler Oluyor?
Yani kesin bundandır diyemem ama o küp şeklindeki şey salınım yapıyor olabilir. Bende buna benzer döküm şeyler kullanmıştım hobiye ilk başladığımda. Her gün birer birer ya da 3-5 güne bir balıklarım vefat ediyordu. Her şeyi doğru yapmama rağmen sonra bunu farkettim ve çıkarttım. Çıkarttığımda altındaki yapı bal kıvamı gibi olmuş erimişti. Maalesef balıklarım zehirlenmişti siz dikkat edin lütfen.
Akvaryum Soğutma
Selamlar arkadaşlar malum havaların ısınmasıyla akvaryum suyumuzda ısınıyor. Memleketin her yerinde durum farklı ama İzmir'de oturan biri olarak bu sıcaklıktan balıklarım zorlanabilir. Malawi ciklet besliyorum. Şimdi akvaryum ısıtıcısız 30 dereceleri aştı. Soğutma cihazları,sistemleri oldukça pahalı. Kullandığınız mevcut ekonomik yöntemler var mı ? Aklıma şöyle bir düşünce geldi belki komik ve aykırı gelebilir size saygı duyarım. 5 litre plastik kovada buz koysam akvaryuma en azindan biraz etki eder mi ? Ya da zararı olur mu ? Sizler neler yapıyorsunuz paylaşırsanız müteşekkir olurum. Saygılarımla Allah'a emanet olun.
Bitkilerin Üstündeki Bu Kıl Gibi Şey Nedir
Yüksek nitrat yosunlanma yapabilir. Nitrat testi edinip durumu netleştirin. Sonrası Allah kerim, profesyonel bir arkadaş elbet gerekli bilgi verir. Nitrat seviyesi bilinmeyince yosun işinde deneme yanılma yapmak gerek.
Akvaryuma Epoksi
[QUOTE=Laterthanbefore]Su sızdırmaz bant gibi birşey ile geçici olarak onarıp en kısa sürede Ghostkoi nin önerisini uygulamanızı tavsiye ederim.
Balıkları geçici süreliğine bir petshop veya yakınlarınızda bulunan başka bir hobiciye verebilirsiniz.
Önlem almaz iseniz yerde/akvaryumda çırpınan balıklarla karşılaşma olasılığınız yüksek, tabi şimdi olur 2 gün sonra olur belki 1 ay sonra olur onu biz bilemeyiz, tedbir sizden takdir Allahtan.

Aklıma yeni bir öneri geldi.
Silikon işi 500 lt bir akvaryum için çok zor olabilir buyüzden şöyle yapabilirsiniz:
Alüminyum köşebent ile akvaryumun kenarlarını tekrar silikonlayabilirsiniz ancak görüntüyü biraz bozabilir tankınız ultra clear vb değilse böyle yapmak daha mantıklı olur.[/QUOTE]

Sözünüz doğru teşekkür ediyorum Allah razı olsun. Ama akvaryum konusunda alim olmasamda cahil biri değilim. Benim tek sorum epoksi kullanan oldu mu böyle durumda olmadı mı ona yanıt arıyorum. Zikrettiğiniz köşebent zaten var tedbir amaçlı yaptırmıştım. Allah dilediğini veriyor işte tedbir alsakta tabii ki. Ama dediğiniz gibi mecbur tedbirimizi alacağız. Aslında suyu bozmama niyetimde bir tedbir çünkü 500 litre ha diyince olmuyor maalesef büyük tankın sorunu da büyük oluyor. Kısaca zahmet ettiğin için Allah razı olsun. :)
Akvaryuma Epoksi
[QUOTE=GhostKoi]

Sızıntı için dışarıdan bölgesel bir uygulama kesin çözüm olmayacaktır. Tespit ettiğiniz nokta dışında başka herhangi bir noktadan da herhangi bir zamanda sızıntı olabilir. Kolaya kaçmayıp akvaryumu komple silikonlamanız en güvenilir yol. [/QUOTE]

Bunun farkındayım yukarıda slikon demeyin diye dememin sebebi üşenmem değil. Balıkları koyacak yerim yok ve slikonlayıp bekletip suyun oturması ortalama 10 gün. Kırık vs olmadığı için çözebilirim diye düşündüm. Çünkü 2 gündür toplasan 10 15 litre su sızdı kova hesabı ciddi bir sızıntı da değil. Teşekkür ederim cevap için.
Balığım Ölüyor Ne Yapmalıyım
Allah şifa versin geçmiş olsun. Metilen dökmenize gerek yoktu çünkü sorun metilenlik değil. Fanus balık bakımına uygun değildir. Havasızlıktan kaynaklanmış. Şuan beklemekten başka fırsatınız yok. Hava taşını kapatmayın bolca oksijen eklesin suya. İşi Allah'a kaldı umarım yaşar. Eğer alabiliyorsanız akvaryum alın. En en en azından onu da yapamıyorsanız. 25 litrelik minyatür akvaryumlar var betalar için en azından onu alın bu balığa yetecektir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 26 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.