ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
buttikoferi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Mart 2011 23:46
Son Ziyaret:
26 Mart 2011 00:32
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çetin Dedeoğlu
Doğum Tarihi:
03 Mart 1974
Yaş:
50
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



Çetin Dedeoğlu

SON 10 MESAJI

Tilapia Buttikoferi tecrübeleri
Evet haklısınız. Dekorasyon konusunda gerçekten 10 numara balıklar. Defalarca yeniden tasarladığım düzeni yeniden ısrarla kendi zevklerine göre tasarlamaları inanılmaz birşey :) buttikoferi2011-03-13 01:22:47
Sürtünmeye çare!
Aynı sorun geçtiğimi haftalarda benim Joker'imde de vardı. Yalnız 2 joker'den sadece biri bu davranışı sergiliyordu. Dış görünüşte herhangi bir sorun yoktu. Balıkların keyfi yerindeydi ve herşey çok normal görünüyordu.

Su değişimi ve tuz vs denemelerden sonra, doğal bitkisel yem kullanmaya başladım. Ispanak, Roka :) gibi. Sorun çözüldü. Belki sizde de işe yarayabilir. Bilemiyorum.

Not: Roka yiyen Joker, her ısırıktan sonra kafası hoş olmuş şekilde yüzüyor ve geyiriyordu. Ardından tekrar kıpır kıpır hareketlerle normal yaşamına geri dönüyordu.
Tilapia Buttikoferi tecrübeleri


http://www.aquaticcommunity.com  sitesinde yer alan "Keeping Tilapia in aquariums" başlıklı yazıdan  düzenlemeler yapılarak çevrilmiştir.

Tilapia Buttikoferi ( Joker ) severlere faydalı olması dileğiyle.


Tilapia Buttikoferi'nin  dünya genelindeki balık  üreticileri  arasında çok popüler bir balık olmasının en büyük nedenler arasında; diğer cichlid türlerine göre daha sağlam, değişik ortamlara uyarlanabilir  bir yapıda olmaları ve beslenme biçimi olarak hemen hemen her tür besini kabul etmeleri sayılabilir.
Bu özellikler  Tilapia Buttikoferi'yi,   eğer yeterince büyük bir tankınız varsa, mükemmel bir akvaryum balığı yapar. Ayrıca uzmanlık gerektirecek bir hassasiyet göstermemesi sebebiyle de en acemi akvaristler tarafından bile rahatlıkla bakılabilmektedirler.

Tilapia Buttikoferi'nin doğal yaşam alanlarını akvaryuma taşımak neredeyse imkansız olsa da,  Joker beslemeye karar verdiğinizde küçük Tilapialar için 150 Litrelik  akvaryumlar, büyük Tilapialar için ise en az 250 Litrelik bir akvaryum  gerekmektedir. Geniş hacimli akvaryumlarda su kalitesini korumak küçük akvaryumlara göre daha kolaydır.

Tilapia Buttikoferi birçok türdeki bitkileri yer. Bu balıklar kumları kazmaya ve taşımaya çok düşkündürler. Genellikle bitkili bir akvaryum kullanmak sorun yaratabilir. Bu nedenle Tilapia Buttikoferilere saklanabilecekleri  noktalar oluşturmak için kayalar, kökler ve  buna benzer akvaryum dekorasyon  malzemeleri kullanmak gerekir.  Kumları kazımalarını veya taşımalarını istemiyorsanız,  akvaryumunuzda zemine eklediğiniz kum veya çakılların üzerine düz kayalar yerleştirebilirsiniz.
Eğer bitkili bir akvaryumda Tilapia Buttikoferi beslemek istiyorsanız, alternatif olarak sert ve ucuz bitkiler seçebilirsiniz. Ayrıca bitki köklerinin etrafına kayalar ekleyebilirsiniz. Akvaryumlarda Tilapia ile başarılı bir şekilde bakılabilen bitki türlerine örnek : Java fern, Anubias, Crinum ve bazı Cryptocoryne türü bulunmaktadır.

Birkaç Tilapia Buttikoferi  birlikte bakılabilir  ancak özellikle üreme döneminde akvaryumda doğal  saklanma alanları oluşturmak  iyi bir fikirdir. Tilapia Buttikoferi   eğer akvaryumunuzda uyumsuz türler varsa onları rahatsız edecektir. Bu nedenle bu tür balıklar için uygun tank arkadaşları değillerdir.

Balıklarımın cinsi ne
Bilgisayarınızdaki videoları; video paylaşım sitelerine veya  http://imageshack.us/  adresine yükledikten sonra  foruma ekleyebilirsiniz.
balığımın cinsiyeti nedir arkadaşlar
Rica ederim Emre Bey.

Joker öyle bir balık işte :) Tutkuyla bağlandırıyor sahibine kendisini. Genelde sahibini başka balıklarla paylaşmak istemeyecek kadar kıskanç olması onu aşırı agresif kılabiliyor :)


buttikoferi2011-03-11 18:35:42
balığımın cinsiyeti nedir arkadaşlar
Yeni tankınız hayırlı olsun. Joker karakter sahibi bir balık. Yeni tankında, eğer bulabilirseniz aynı boylarda yeni arkadaşıyla uyum içinde büyüme şansı olacaktır. Büyüdüklerinde ise inanılmaz bir seyir keyfi yaşatırlar.

Sağlıklı balıklar.

Not: İstanbul'da olsaydınız  Joker konusunda yardımcı olurdum.
balığımın cinsiyeti nedir arkadaşlar
Emre Bey,

tebrikler. Çok güzel bir Joker'iniz var. Şu an kaç cm?  Size filkir vermesi açısından erkek ve dişi Joker'in fotolarını ekliyorum.



Not: Tankınızda yanılmıyorsam (fotodan gördüğüm kadarıyla) sarı prenses  de var.  Joker o sarı yavruyu ilerde harcayabilir. Bilginize.


Tilapia buttikoferi (Joker) Cichlid Hakkı
Emre Bey merhaba,

Joker ilanlarına bazen sahibinden.com sitesinde denk gelebiliyorsunuz.

Ayrıca akvaryum.com sitesindeki Canlı Arıyorum bölümüne ilan verirseniz, Joker'inize daha çabuk ulaşabilirsiniz.

Sağlıklı balıklar.
buttikoferi2011-03-11 15:39:56
Akvaryum Sehpası Uygun mu ?
Değerli arrkadaşlar,

her birinize cevaplarınız için ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Söz konusu sehpanın uzunluğu ve genişlği mevcut akvaryum ölçülerinden büyük. 90 uzunluk ve genişlik 50 cm.

Dediğiniz gibi sehpanın üstüne  uygun bir strafor yerleştirip tankımı kuracağım.

Sağlıklı balıklar dilerim.
Akvaryum Sehpası Uygun mu ?
Herkese merhaba,

80x34x44cm (120 lt)  ikinci bir tankım var. Boşta duruyordu. Değerlendirmek istiyorum.
Meşe ağacından yapılmış, eski bir mobilyam var. Sizce bu sehpa 120 ltlik tankımı  taşır mı? Bir Sorun olur mu?




Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.