ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hasancn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
403
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Mart 2016 19:24
Son Ziyaret:
11 Mart 2024 11:29
Toplam Mesaj:
363 [0.12 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hasan Arısoy
Doğum Tarihi:
16 Temmuz 1991
Yaş:
32
İl:
Nevsehir
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hasan Arısoy

SON 10 MESAJI

78*40*40 High Tech Tank Nadir Türler İle Kurulumu
[QUOTE=Hasan topuz]Kardeşim merhaba konu biraz eski ama demir hakkında birşey soracağım bende Demir olarak şunu kullanıyorum edta %6 dtpa %7 eddha %6 bitki demir için enerji harcadığınım farkındayım bu nasıl yanisyor derse bitki cılız büyüme yapıyor asıl sorum şu glukonat aslında olması gereken bu ama nereden bulacağımı bilmiyorum internette var demir glukot diye ama satıcıya sordum çünki rotalabutterfly da glukonat 12.46 yazıyor bunu satıcıya sordum hayır bizde bu yok dedi ama saricidaki üründe demir glukonat yaziyor yazımı okursan yardimci olurmusun[:)][/QUOTE]

Hocam merhaba cılız büyüme sadece demir diyemezsin. Veya sadece o şu bu diyemeyiz. Bir çok sebebi olabilir. Ana sebepler nitrat fosfattır. Onlar gövde kalınlıgı (cılızlığı), yaprak büyüklüğü vs. gibi fiziksel özelliklere etki eder. Ha şu'da olabilir. Nitrat fosfat vardır ama gene cılızlaşma vardır. O zaman co2 ve tracelere bakarsın. Çünkü np alımını engellıyordur. Ha bunlarda olmadı toxiteye bakarsın. Yani anlayacağın bir çok sebebi var.

Demir konusu biraz ayrıntılı . Aslında demirlerin hepsinden güzel verim alırsın sadece su değerlerini ayarlaman lazım. Örnek veriyorum gh 7-8 ayarındaki bir suda 0,1-0,5 ppm arası demir yetmeyebilirken , gh 1 (şuan kullandığım) tds 15-20 arasındaki tankımda 0,016 ppm demir fazla geliyor.

Kısacası gübre yapıyorsan su değerlerini ona göre ayarla hiç bir sıkıntı kalmaz. Bitki edta eddha dtpa vs. bakmaz. Glukonat biraz daha farklıdır. Bitkiler enerji harcamadan güzel kullanır. Lakin onunda ömrü kısadır.
Daha önce denediğim bir kombinasyondan güzel verim aldım 3 dtpa 1 edta 1 glukonat oranını deneyebilirsin.
Biohome Nedir?
[QUOTE=GhostKoi]


Eh yani bilader, adamın sorusunu fazlasıyla ayrıntılı cevapladık zaten. Verdiği cevap beni irrite ettiği için ikinci mesajı attım. Senin baktığın noktadan öyle mi görünüyor? Konuya bir katkın olacaksa buyur. Değilse kimsenin avukata ihtiyacı olacacağı bir durum yok ortada. Borsa örneği de çok kelalaka.



Bu konunun bu şekilde açılmasına neden tepki gösterdiğim bazı kişilerce idrak edilememiş.

Bilgisayar kullanan insanların %99'unun temel bilgiye ulaşma yöntemlerine vakıf olduğu günümüzde nedense her alanda bir üşengeçlik söz konusu. Örneğimizdeki kişi yabancı akvaristlerin kanallarını dahi takip edebilecek kapasitedeyken her nasılsa "biohome" sözcüğünü google' dan taratmak aklına gelmiyor. Bunu onun yerine yapıp kendisini aydınlattığımızda bir teşekkür bile etmediği gibi, yazdığı cümleden tek derdinin ürünün fiyatı olduğu ve gerisini okumadığı anlaşılıyor. Ben anlamıyorum şimdi, konuyu açtığı için teşekkür eden kişi de kendilerini aydınlattığım için bana teşekkür etme gereği duymuyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Konfiçyusa atfedilen sözü bir daha okumanız için buraya bi daha iliştiriyorum:

"Bildiğini bilenin arkasından gidiniz ..
Bildiğini bilmeyeni uyarınız ...
Bilmediğini bilene öğretiniz ...
Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız..."
Konfüçyüs

Burada kim hangi kategoriye giriyorsa buyursun.
[/QUOTE]

Erkut abi yaşına hürmeten abi diyorum. Biraz sert mizaçlısın. Çoğu kişiye sert tepki veriyorsun. İnsanların hevesini KIRMA. Burası bir yardımlaşma platformu. Evet dediklerinde doğrusun çoğu zamanımı APC-UKAPS-BARR Report gibi sitelerde geçiriyorum. Hergün yeni ürünler çıkıyor. Bunu takip etmem mümkün değil. Hayatımda bu kelimeyi ilk defa duydum. Adını duymadığı için google'da aratmakta aklıma gelmedi. Her insan her şeyi bilemez malesef biliyorum diyende yalan söyler.

Şöyle bakıyorum 10 yaşındaki bir çoçuk lepistesim ne zaman doğurur demiş. Ya çoçuğa denmeyen kalmamış. Ayıptır ya forum kirliliğiyse kirlensin. Bir çoçuğun kalbinden daha kıymetli değil. Ama sen yazarsan kardeşim şöyle, kardeşim böyle tatlı tatlı konuşursan o çoçuk bu hobiye gönül verir ülkemizde akvaryum sektörüne belki katkıda bulunur . Bizlerin ona cevap vermesi bile onu mutlu edip heveslendirecektir.

Ha derseniz sen yazıyor musun evet bende çoğu zaman yazmıyorum belli sebepleri var zamanın kısıtlı olması , kesin bilgi olmaması vs. gibi sebeplerden dolayı. Ha ben yazmam , sen yazmazsın, o yazmaz ama birisi yazarsa ona muhalefet olmamak gereki yor.

Bu foruma elbette hepimiz önem veriyoruz. Türkiye'de bu alanda en kapsamlı site yapanlara ayrıca teşekkür ederim. Ama bırakın forum görevini yapsın .

Lütfen tartışmayalım. Bu forumda ne bilgili insanlar vardı kendini bilmeyen 2-3 kişi bu foruma küstürdü. Şimdi onların bilgilerinde kaç kişi muaf kaldı. Görüşlerimiz, tercihlerimiz , zevklerimiz birbirine uymayabilir. Şu ülkede 1 elin parmağını geçmeyecek sayıda hobiciyiz kendi parmaklarımızı kendimiz kırmayalım...
Biohome Nedir?
[QUOTE=akvaristmen12321]Yabancı akvaristlerin kanallarını izlerken bir şey fark ettim. Adam filtresine biohome denen bir şey koymuş bakteri tutuyomuş felan fakat asıl merak ettiğim bizim düz matrix,siporax veya substrat prodan farkı ne bilen varsa yazarsa sevinirim şimdiden teşekkürler.[/QUOTE][QUOTE=akvaristmen12321]

Kardeş teşekkür ederim. Böyle bir konu açtığın için. Ben diğer arkadaşların aksine konu kirliliğinden çok bilgi haznemi genişlettim.
Daha önce adını bile duymamıştım. Sayende konu açarak adını ve ne olduğunu öğrenmiş oldum.


"Bildiğini bilenin arkasından gidiniz ..
Bildiğini bilmeyeni uyarınız ...
Bilmediğini bilene öğretiniz ...
Bilmediğini bilmeyenden kaçınınız..."
Konfüçyüs
Bu Bitkiler Nedir
Tütün için yaprakları çok kalın daha çok limona benziyor. Tabi emers ise değişiklik gösterebilir.

Diğer bitki emers onu bilmek imkansız gibi. Sessisflora ,tuberculatum,mattogrosense vs türler olabilir
Ne Yaptıysam Besin Eksikliğini Gideremedim.
[QUOTE=Researcher]

Hocam düzeltiyorum 500 ml de 6gr varmış yani o değerler 83 ml mikro element gübresinin içeriği yani demir 1ml gübrede 0.009 oranında çıkıyor bu hesaplamaya göre değerleri 83 e bölmemiz gerekiyor 1ml deki değerleri alabilmemiz için

Mineralize ettikten sonra eklersem yaklaşık 3-4 su değişimi yapmam gerekiyor tankı 120 ye sabitlemem için birde bir kaç hafta sonra KH çok aşırı düşerse co2 ph dalgalandırabilir buna bir öneriniz var mıdır ? [/QUOTE]

Hocam önemli değil 3-4 su değğişiminde olsun.Eğer hassas balık yoksa %90 su değişimi yapın.

KH düşsün iyi tankların çoğu kh 0 dır.
pH ı sabitleyemezsin bu doğru ama 7/24 verirseniz o en düşükte kendini sabitler.
Yüksek ph'ta çoğu element enin sonunda ya bağlanır ya çöker.
Özellikle mikro ve demir.
Veya çok zorlanırsanız biraz karbonat atıp kh 1 e çekebilirsiniz.

Ama yüksek kh'da bitki gübre emilim oranları çok düşer.Bu demir şelatı ile de alaklı biraz.Ama genel anlamda bu şekilde.
Ne Yaptıysam Besin Eksikliğini Gideremedim.
[QUOTE=Researcher]

Hocam elimde seachem equbilirum var yeniden mineralize edebilirim. bahsettiğiniz %100 osmos su kullanımı komple akvaryumu sıfırlamayı mı kastettiniz yoksa bundan sonraki su değişimlerini mi?
2. Sorum da nitrat ve fosfat fazla gelmez mi hocam?
Programı deneyeceğim mikro elementin içeriniğinide aşağıya bırakıyorum onuda sizin programa entegre edebilirseniz sevinirim hocam kaç ml kullanmalıyım

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/237942/040420232130181.jpg[/IMG]

Bu gün su değişim günü 90 -95 litre kadar osmos var elimde şuan tds 180e çıkmış durumda ph metrenin kalibrasyonu kaydı galiba oda 7.3 gösteriyor muhtemelen 7.6 önerilerinizi bekliyorum hocam teşekkürler[/QUOTE]

Hocam gübereyi nerden aldınız. Ona bir sorarmısınız 3 çeşit şelatör neymiş.0,75 ppm demir ne alaka onu anlamadım.

Hocam sanırım osmos suyu once kovada bekletiyorsunuz.
Eğer öyleyse kovadaki osmos suya seachem equbilirum ile 110-120 tds yapın.Sonra tank suyunuzu degıstırın. Programa entegre edilirde bir yanlışlık var o mikroda.[EDIT]hasancn,2023-04-04 22:46:41[/EDIT]
Ne Yaptıysam Besin Eksikliğini Gideremedim.
Yerinizde olsam %100 osmos kullanırdım.Sonra onu gh artırıcı ile 110--120 'ye çekerdim.
Co2 açıkken ph 5,5-6'ya kadar indirirdim.

Bu ph larda çökelme olasılığı çok azdır.


Gübrelerde biraz ph la alakalı aslında.
Eddha demir ph 9 a kadar kullanılırken edta 6,5 üstünde bozulur.
Amonyum nitrat 6,5 üstünde bitki alamazken 6,5 altında bitki gayet güzel alır.
Veya demir glukonat yüksek ph da dakikalar içinde bozulurken yumuşak suda bir kaç saatı bulabilir.

O yüzden bitkinin besin alamamasının onlarca sebebi olabilir.
Birde şunu tavsiye ederim.
Demiri atıyorum 0,1 ppm gelecek şekilde verdiniz.
Mikro element içindeki mangan'ıda 0,05 gelecek şekilde veriniz.
Mikroyu verirken demir ve mangan orantısına göre hareket edin.



Birde şu programı bır deneyın.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/184366/040420231255031.jpg[/IMG][EDIT]hasancn,2023-04-04 12:59:14[/EDIT]
Acemiyim Bitkideki Bu Yosun Mu
[QUOTE=eXoJR]Evet



Evet kahverengi gibi [/QUOTE]

Ben resimde çok anlayamadım ama bitki gövdeden kök atmış. Çok önemli bir şey durmuyor.
Ne Yaptıysam Besin Eksikliğini Gideremedim.
Gübrelerin ppm seviyelerini yazabılırmısınız.
Birde tdsyi 120'ye çekin.
[EDIT]hasancn,2023-04-03 16:50:15[/EDIT]
Acemiyim Bitkideki Bu Yosun Mu
O beyaz uzantı olanı mi soruyorsunuz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.