ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
CaShm0ney
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Mayıs 2011 17:19
Son Ziyaret:
20 Ağustos 2011 17:37
Toplam Mesaj:
42 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yurdakul Küçüktunca
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Yurdakul Küçüktunca

SON 10 MESAJI

Neonum yem yemiyor
[QUOTE=infernox]Açıkçası kardeş bu konuda bir bilgim yok ama bir öneri vermek istiyorum : Bence hasta oalbilir. İnternette bolca araştır. Ve yarın iyi ve dürüst bir pet shopa git ve durumu anlat belki böyle şeylerden anlar :)[/QUOTE]
Dostum hiç hastaya benzemiyor gayette yüzüyor o kadar suyunuda değiştirdim hiçbişey olmadı balığa ama hiçbirşey yemiyor :(
Neonum yem yemiyor
Arkadaşlar benim 6 tane neonum vardı 2 ay gayet saglıklı baktıktan sonra tatile gitmek durumunda kaldım. Benim yoklugumda annem ve kardesim bakmaya çalıstı fakat neonlarımdan 3 tanesi ölmüş. Aralarından bitanesi varki hala yaşıyor ama çok cılız ne yeme çıkıyor nede diğerleriyle takılıyor o kadar zayıfki artık yanından geçsem ölecek gibi geliyor . Bu ben tatile gitmeden öncede vardı aralarından bitanesi yeme cıkmıyordu . Balık neredeyse 2 haftadır yem almıyor yalan olmasın artık karnı içine girdi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler neler yapmalıyım ?
Akvaryumun suyu yemyeşil oldu !
Akvaryum 45 litre bu akvaryuma göre UV filtreler varmı peki fiyatları nelerdir ?
Akvaryumun suyu yemyeşil oldu !
[QUOTE=E.Özdemir]Güneş görüyorsa veya aydınlatma çok yüksekse bu sorun çıkmış olabilir. Akvaryumunuz çok güneş görüyorsa tamamen geçirmeniz bir hayli zor. Günün belli saatlerinde güneş görüyorsa UV filtre iş görebilir. Mevcut yosunun balıklara zararı yoktur sadece göz zevkinizi bozar. Aksine yeşilde hayat vardır balıklarınız o durumdayken stresleri azalır. Tabi bazı yosun türleri hariç [/QUOTE]
Haftalık %20 su değişimlerini yapıyorum ve dip çekimlerini ama yemyeşil mürekkep gibi su olmus nasıl temizleyecegimi düşünüyorum .
Akvaryumun suyu yemyeşil oldu !
Arkadaşlar yanlıs yere konu actıysam özür diliyorum öncelikle. Acil yardıma ihtiyacım var. Bitkili bir akvaryumum var 1 hafta tatile gittim annem gayet iyi bakar normalde balıklara ve bir döndümki akvaryum yemyesil artık içinceki balıklar bile görünmüyor . Ama balıkların gayet saglıklı oldugunu tespit ettim . Akvaryumu temizlemem gerekiyor neden olmus olabilir nasıl bi çözüm önerirsiniz . Acil yardımlarınız için teşekkürler ..
26 lt neon
40,50 litre gerekir diyenlere bakmayın. 26'da iyi bakıp düzenli akvaryum bakımı yaparsan mutlu ve huzurlu olurlar :) Ama 6'dan fazla ekleme bence ve başka bir türde koyma . Fazla gelir :) 
Tetra almak!
Neon tetra öneririm. Öyle çoğunun dediği gibi dayanıksız balıklar değildir. Sadece düzenli bakım ister. En az 6'lı bi grup al ve Bitkili bir akvaryum yap. Eğer sürü olarak dolaşmalarını istiyorsan rasbora'yı önermiyorum . Rasbora dayanıklı ve tatlı bir balık ama Neonlara nazaran cok dagınık yüzüyorlar. Neonlar hep yanyana . Benim tankımda 6'lı neon 6'lı rasbora grubu var . Benim önerilerim bunlar :) Siyah neon'da alabilirsin ama daha iri olurlar.
tetrazon &lepistes
Tetrazonla lepistesi aynı tanka koymayın. Tetrazon lepisteslerin kuyruklarını yer. Tetrazonu 6-8'li gruplarla tek cins beslemeni öneririm.
Bolivian Ram alsam ?
Arkadaşlar 45 Litrelik bol bitkili güzel ışıklandırmalı akıntısı az olan bir akvaryuma sahibim . İçerisinde 6 rasbora - 6 Neon Tetra ve Lepistes yavruları var . 1 çift bolivian ram olmazmı yanlarına . Akvaryumcuda gördüm çok sevimli balıklar adeta aşık oldum .. Değerli bilgileriniz için şimdiden teşekkürler :)
Zebra Danio Bitkilere zarar verirmi ?
[QUOTE=receb]Zebra daniolar bitkilere zarar vermez. Sürekli yüzücü balıklardır. Zeminde yüzdüklerini ve lepistesler gibi durduklarını görmedim sürekli yüzen bir balık en az 2e 1d şeklinde beslenmesi idealdir.
Sağlıklı hobiler.
[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim verdiginiz degerli bilgiler için :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 9 Online Kullanıcı, 5 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.