ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
BTKN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Ağustos 2011 01:58
Son Ziyaret:
31 Temmuz 2013 13:31
Toplam Mesaj:
47 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış Tekin
Doğum Tarihi:
30 Ağustos 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Gıda Sektörü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barış Tekin
80.40.50 Bitkili Karma

PI 50 ALBASTAR MAKİNA
2770 ALBA STAR KAMIŞ 350CM

SON 10 MESAJI

Balıklarım Ekmek Yiyor :D
[QUOTE=oturhanoglu]Arkadaşlar hayır bencede bu konu çok gerekli değil ancak form köşelerinde her şeyi paylaşalım konuşalım orta bir yolda buluşalım.Ama bende bir çok arkadaş a katılıyorum vermiş olduğunuz o şeyler balıkların sindirim sistemlerine çok fazla zarar verebilir,metabolizmalarına kesinlikle zarar verecektir.Hazır yemleri varken bunu denemek çok gereksiz bencede..

Hayırlı akşamlar arkadaşlar..
[/QUOTE]

Aksine konunun acılması gayet iyi olmuş bu eyilimdeki arkadaşlar okuyupta vazgececektir, emin ol (arama) yerinde X balıga ekmek verilirmi diye aranmiştir.
Balıklarım Ekmek Yiyor :D
Balıklara zararı varmıdır kesin bişey söylemek zor ama hamurun kesin olmamakla birlikte sindirimde sıkıntı yaratabilecegi kanisindayım ama ölümcül sonuç olasılıgı yok bence. Kesin zararlı diyen arkadaşlar bitkisel yemlerdeki buğdayı ne yapıcaz? :) Birde Allah'tan hangi konunun acılıp acılmayacağına üyeler karar vermiyor yoksa forum anlamını yitirirdi.!
Bilgi paylaştikca büyür...

Edit: Konuyu acan arkadaş 14 yaşında bu onu azarlama hakkı vermez kimseye dogruyu tatlı dillede anlatabilirlerdi 1 2 sene sonra bu cocuk kendinden ufaklara aynı tonda cevap verecektir büyüklerinden böyle gördü şuanda bende herkezle ayni fikirdeyim aslada kendi balıklarıma hamur vermem insanda bile sindirimde sorun yapıyor, ama bunu 14 yaşinda bir cocuga anlatirken dikkat edilmeli kendimizden örnek alalim 14 yaşindayken nasildin inatcılık vardi sanırım hepimizde yapma denileni inatla yapardik ama birşeyin zararlı oldugunu güzel güzel anlatilırsa nedenleri güzelce anlatilirsa hak verirdik büyüklerimize.. Konuyu kapatın diyipte kolaya kacma eyilimi yanlış bunu belirtmek istedim cocuk dogruyu nasıl bulacak ozaman?

Gece memlekete doğru yola cıkacam sağlam bir doğa gezisi yapmayi planliyorum umarim umut ettigim güzellikleri görürüm, önceden at gözlükleriyle bakıyormuşum bu hobi bana onu öğretti..
BTKN2012-08-22 23:09:32
Lepistes almayı düşünüyorum ama dogumdan sonra ölüyorlar
4 5 aydır lepistes besliyorum lepistesinim birisi tam 3 kere doğum yaptı bu kadar zaman icinde 3 kere doğum yapabiliyorsa lepistes demekki ölme nedeni doğum olamaz. Kendimden örnek vereyim sana ben asla yavruluk kullanmiyorum 1 keresinde hamile olmayan bir lepistesi yavrulara saldiriyor diye yavruluga koymuştum ve lepistesim öldü :( bunu anlatmamım nedeni normal saglıklı bir lepistes bile o daracık yere girip ölüyorsa hamile olan balığın yaşaması mucize olur zaten.. Bazı şeyler tecrübe edilmeden öğrenilmiyor lepistesimin benim aptallığım yüzünden ölmesi cok kötü bişey, lepistes besliceksen yavruluk denen malzemeyi tanktan uzak tut..
BTKN2011-12-09 20:48:37
Dün Kusturduğum MP Yavruları Napıcam Bilgi Bekliyorum.
[QUOTE=oscarus]50-60 litrelik cama cam bir akvaryum da yaptırabilirsiniz.Pipo filtre ve ısıtıcı olmak şartıyla balıklar daha sağlıklı büyür ama plastik akvaryumlar daha ucuz oluyor.Ben 75 litre plastik kabı 20 tl'ye almıştım.[/QUOTE]

Bende ufak bir akvaryum almayı düşünüyordum plastik kap iyi fikir aslında bayada ucuza geliyor :) şu kabı alsammı diye düşünmüyor degilim :) http://www.elektrodepo.com/?urun-14554-75-lt-Tekerlekli-HP-65.html
Kristal Taşlar
[QUOTE=onur_0606]

Benim söylemeye çalıştığım akvaryumda doğal gözükmeyeceği. Bu taşlar çok renki ve parlak gibi duruyor, Şahsi fikrim; ışığı verdiğiniz zaman görsel olarak balıkların önüne geçer bu taşlar ve hiç bir dekorun balıkların rengi ve güzelliğini gölgelememeli diye düşünüyorum.

[/QUOTE]

Görselik bakımından bende balıkların önüne geçeceği konusunda hemfikirim lakin bu taşların balıkların görselliğini artıracağınıda düşünmüyor degilim, birde o tankta doğacak yavrularin renklerinin daha canlı olabilme iktimalinin yüksek olduğunu düşüncesindeyim tabi hep varsayımla konuşuyoruz denemeden bilemeyiz ;)


[QUOTE=Mert D.] Konuyu görür görmez hemen gidip yıllardır özenle seçtiğim nadine tesbih koleksiyonumda değerli/yarı değerli taş tesbihlerime baktım. Gözüme ilk çarpan akuamarin taşı oldu, sıcak ıslak bezle iyice temizledikten sonra karides akvaryumunun içine koydum. Değerli dostlar bu kadar mükemmel bir görüntü olamaz. Odanın ışıklarını kapatıp akvaryumun ışığıyla gözlemledim. Daha sonra spinel (yakut ve lal karışımı) ile denedim, tekrar hayran kaldım. Tek kelimeyle mükemmeldi! İmamesi gümüş olduğu için hemen çıkarttım, suya zarar vermemesi için. Bu güzel fikir için teşekkür ederim. Fakat bilmeliyiz ki taşlar ağır metaller içermekte, suyun sertliğini kesinlikle arttıracağı su götürmez bir gerçek.

Ek: Ahmet bey söyledikleriniz dış parazit belirtisi. [/QUOTE]

Cesaret edip böyle bir deneme yaptığınız için sizi kutluyorum hayranlığımı kazandınız :) Eminimki o tesbihleri gözünüzden sakınıyorsunuzdur. Oluşan görsel şölenden öyle bir bahsetinizki gözümü kapayınca akvaryumun icinde Adrian Lima'yı görür gibi oldum :)


Tüm değerli taşların kökeni, yeryüzü çekirdeğinin sürekli hareket halindeki ve daima dış yüzeye ulaşmaya çalışan erimiş magmasına dayanır. Bu kızgın kütlenin sadece küçük bir kısmı volkanik faaliyet ve lav akışı meydana getirir ve magma, çoğunlukla gezegenin alt tabakasındaki yeraltı çatlaklarına akar. Bu erimiş kaya ve mineraller kütlesine, kaynayan sular, buhar ve gazlar da eşlik eder. Bunlar soğurken bu yarıklarda biriken birçok mineralle birleşerek, kristalleri ve değerli taşları meydana getirirler. Oluşum ve gelişimlerini milyonlarca yılda tamamlayan bu değerli taşlar, sürekli olarak içlerine, güçlü elektromanyetik enerji de depolarlar. İşte insanları şifalandıran şey, taşların içindeki mineral yapılarıyla birleşmiş olan bu elektromanyetik güçtür.
Kaynak: reikimaster4.com

Bu sitede saglam bilgiler var http://www.sizinti.com.tr/konular/ayrinti/taslardaki-geometri.html
BTKN2011-12-05 02:46:24
BİTKİLİ TETRA
Merhaba.. Aradığın bilgilere bu linkten ulaşabilirsin..
http://www.akvaryum.com/Forum/yeni_baslayanlar_burayalow-tech_k208779.asp
Kristal Taşlar
[QUOTE=nazimtolga]

Hayırlısı ne diyelim mineral salgılarsa tabiki yararlı olur da balıklar inş ona sürtünmeye kalkmaz. Birde kuvars demir salgılasada aşırı oranda değildir ve zaten aslında az miktarda demire balıklarda bitkilerde ihtiyaç duyar. Ama sizin sonucu merak ediyorum tabi sağgılar.

[/QUOTE]

Kristallerden oluşan taşlardan yapılacak tank zaman ve ciddi maddiyat gerektiriyor,  beyaz kuvars zonguldak-Maden Köyünde bolca var Zonguldak'lı arkadaşlar deneme amaclı bir tank kurup gözlemleyip durumu bizimle paylaşsalar ne iyi olurdu.. (Verelim gazı dönemeçte toslasınlar :) )

Arkadaşlar kristalin kenarlarına taktık cogumuz emin olun işlenmemiş kristal bulmak cok zor (yumruk kadar ametist  Min: 300TL  Max: ... uzar gider fiyat :) beyaz kuvars ve fiyat olarak ona yakın kristaller iş görür..

Birde şu Opal taşı cok enteresan geldi bana fosilleşmiş ağaç köküymüş :) Bilgi yumağı oldum valla :) keşke zamanında haytalık yerine derslerime önem verseymişim cahil kalmışım. (orta 2 terk)
BTKN2011-12-03 14:05:52
Kristal Taşlar
[QUOTE=fbozdag]Barış Bey salınımdan kastım, zararlı olabilecek salınımlar.
Elbette hiç bir akvaryum doğal olamaz ama ben doğallıktan kastım o değildi. 
Yani balıkların doğasında böyle bir taş yok demek istemiştim.
Sizin de söylediğiniz gibi kuvars kumları taşıdığı mineraller için kullanılıyor.
Buna çok güldüm
[QUOTE=BTKN] (uzaylı gören masum Barış) :)
[/QUOTE]
[/QUOTE]

:))

Okuduğum onca yazıdan cıkardığım en önemli bilgi bu kristallerin salgıladığı minerallerin yararlı olduğudur. Kuvars kumu yerine kristalini koyucam ;) Amaç salgıladikları minerallerin balıklar üzerindeki etkisi, emin konuşmak istemiyorum elde veri yok ama balıkların üstünde iyi bir etki yapıcana inançım tam..
Kristal Taşlar
[QUOTE=fbozdag]Bir de salınım yapıp yapmadığını bilmek gerekir.

[QUOTE=BTKN] Tabiatta olan bir taşın doğallığını tartışmayalım ;) [/QUOTE]
Sanırım akvaryumdaki doğallıktan bahsediliyor.
[/QUOTE]

Hangi akvaryum doğalki?  akvaryum tabanında kullanılan kuvars kumuda kuvars taşından yapılmıyormu? kuvars kristali uzaylımı (uzaylı gören masum Barış) :)
Kuvars taşının demir salınımı yapanları varmış Hangi şehirden cıkarılan kristal oldugunu hatirlayamadim wikipedia'da okudumuştum sanırım.. mineral salıyor kristal taşları öyleki bu taşları bardağın içine koyup su içenler var.. 30TL civarı :)


NOT: Süpersiniz tartışmaya devam lütfen her fikir dile getirilsin tartışa tartışa ikna ede ede dogruyu bulucaz bakarsınız 1 2 kişi kıyar paraya rengarek bir tank yapar :) (ben niyetlendim bu işe ama taşları edinmem uzun zaman alıcaktır.)
BTKN2011-12-03 02:54:41
Kristal Taşlar
[QUOTE=furrion]Güzel işlenmiş derken_?[/QUOTE]

Kristal taşlarindan kolye, yüzük, bardak içine koymak için ufak upak parcalar, akvaryum içine koymak için yapilan deniz canliları vb. işlem :) 

[QUOTE=onur_0606]Eğer balığınızı yaralarsa ,bu tür keskin kenarlı taşlar, balığınızın hastalık kapma riski yüksek olur, açıkçası bu tür taşlar çokta doğal görünmüyor tabi zevk meselesi.[/QUOTE]

İşlenmemiş degerli veya yarı degerli taşlarinin yer tarafı keskin degildir zaten koca koca taşlarda degildir, Tabiatta olan bir taşın doğallığını tartışmayalım ;)



Edit:
BTKN2011-12-03 02:28:11

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.