ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
eNeS9152
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Aralık 2011 13:54
Son Ziyaret:
02 Nisan 2015 15:19
Toplam Mesaj:
63 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes SARI
Doğum Tarihi:
15 Ocak 1991
Yaş:
33
İl:
Kocaeli
Meslek:
muhasebeci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ENES SARI
135lt.Sarı Prenses(Bol Kayalık)

SON 10 MESAJI

Sp Yavrularında Tuhaflık
Şuan yavruluk akvaryumundalar zaten üzerindede şelale filtre var.Bu sürede yem vermelimiyim?
Sp Yavrularında Tuhaflık

Merhaba arkadaşlar.Sarı prensesim 20 gündür yavruları ağzında tutuyordu.Daha fazla aç kalmasına gönlüm razı gelmediği için kusturmaya karar verdim.20 kadar yavru çıktı fakat resimde işaretlediğim yerleri daha büyük ve iri.Bu resmi internetten buldum.Net resim çekemediğim için benimkilerin resmini koyamıyorum.Bunlardan 7 gün önce çıkan yavrularınki resimdeki gibi normal boyutta idi.Bunun nedeni ne olabilir acaba ve onların bakımı için nasıl bir yol izlemeliyim ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
eNeS91522012-04-17 19:26:51
silis kum
Fiyatı gayet iyi.Bende aynı yerden aldım siparişi akşam 5'te verdim ertesi sabah 10'da ürün elime ulaştı.Şimdiye kadarda bir sıkıntı yaşamadım.
Egzoz muayene gecikmesi ... ?
Bişey değil yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.Sanırım siz sadece egzoz muayenesi yaptırdınız. Ben sizi yanlış anlamışım normal muayenede yaptıracaksınız sanmıştım. :)
Egzoz muayene gecikmesi ... ?
Egzoz gecikme ücreti diye bir şey yok diye biliyorum.Sabit 28 TL. Arabanın ilk muayenesi ise artı kart parası da alıyorlar oda 4 lira ama sizin aracınız 2006 model.Yani ilk muayenesi değil.Aracınızda muayeneden kalacak bir kusur yoksa ve ruhsatta yeni bir muayene için boş yer varsa sorun yok demektir.İnşallah sorunsuz geçirirsiniz aracınızı muayeneden.
Egzoz muayene gecikmesi ... ?
Sinan Bey;
TüvTürk'ün internet sitesine girin sağdaki şıklarda gecikme bedeli hesapla bölümünü tıklayın.İstenilen bilgileri girin gecikme zammını ve muayene ücretini otomatik verecektir zaten size.Egzoz muayenesi 28 lira muayene ücretide 148,68 TL.Gecikme ücreti hariç tabiki.Eğer bulamazsanız aracın muayeneye gideceği tarihi ve son muayene geçerlilik tarihini söyleyin bende yardımcı olabilirim size isterseniz. eNeS91522012-02-25 17:36:57
Dip Süpürgesi ( Bir değişik veriyonu )
Bu çalışma 0,5 mm silis kumda da işe yararmı acaba ? 
bence herkez yapmali
Kutunun içerisinede yani taban kısmınada strafor koyarsanız bırakın üşümeyi içerdeki hayvan terler bile.Straforun öyle bir özelliği var oturduğunuzda sizde anlarsınız nedemek istediğimi.Güzel proje tebrikler.
Sp'lerimde Gözlemlediğim Tuhaflık ?(Resim Eklendi)
[QUOTE=Aquarist] Enes kardeş,

Sarı prensesler gerçekten insanı bu hobiden uzaklaştırmak için en ideal balıklardır. Bir tedirgin oldularmı kendilerine, sahiplerine ve akvaryum içerisindeki diğer balıklara stres yaşatmaktan geri durmazlar. Hele tek tür besleniyorsa süreç daha zorlaşır.

Herşeyi ayarlamışsındır, onların yaşayabileceği en ideal ortamı sağladığını düşünmüşsündür ama  bakarsın hala balıkların mutsuz.

Şu an senin yapabileceğin birkaç şey var:

1-Öncelikle herhangi bir hastalık var mı onu teşhis etmen.
2-Hacmin yeterliyse yanlarına iceman türünden 1e3d balık alman.
3-Balıklarını 2-3 gün aç bırakıp , 4. gün düzenli olarak yemlemeye başlaman.

İkinci seçenek (sp lerin yanına başka tür balık almak) tecrübemle sabit. Fakat üçücü seçeneği balıklara acıma hissim yakamı bırakmadığı için malesef dahaca tarafımdan denenmedi :)

Bence tek tür akvaryumlarda erkeğin baskın olması daha güzel. Eğer dişiler baskınlık kurmuşsa, mevcut erkeği biraz daha büyük erkek ile değiştirebilirsin. Ve baskın erkeğin yanına en az 4-5 dişi koymalısın.

Kolay gelsin / Sağlıklı balıklar
[/QUOTE]

Üçüncü şıkkı sanırım ben deniyeceğim çünkü acıktıklarında ve akvaryum önünde beni gördüklerinde hemen piyasaya çıkıp şirinlik yapmaya başlıyorlar :) Yemi alıncada doooğru kayalıklara. Ve yanlarına ıceman eklemeyi bende düşünüyorum bayadırda araştırıyorum ama hiç bir yerde bulamadım malesef  


[QUOTE=malawi_cheart] Işığın rengi onları strese sokuyordur muhtemelen.Beyaz ya da sarı renkli bir lamba almalısınız.Değişik renklerde ışıklandırmalar malavileri strese sokabilir.Sonrada Hasan beyin dediği gibi yapabilirsiniz.Sarı prenses hepçlidir yani etçil ve bitkisel yemler eşit miktarda verilmelidir.Aysmende aynı beslenme biçimine sahiptir.Ayrıca sarı prensesler diplerde kayaların içinde gezerken aysmenler orta seviyede gezer bu neden görsellik içinde beslenme yönünden de davranış yönünde en uyumlu malavi ikililerinden birisidir.Saygılar...[/QUOTE]

Şimdiye kadar bir problem olmadı ama ışık şimdi neden olsun ki ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.