ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
barbar_gunit
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Aralık 2011 19:05
Son Ziyaret:
20 Şubat 2016 17:55
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barbaros Erman
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
mühendis
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


barbar_gunit

SON 10 MESAJI

Co2 Difüzör Kabarcık Sayısı Görüşleriniz ? Videolu
Cevaplarınız için teşekkür ederim , Ista 3in1 diffüzör genelde en yaygın olduğundan dolayı tercih etmiştim, sizlerin herhangi bir diffüzör tavsiyesi varmıdır ? Vortex dışında ?

Akvaryum 80lt;
Bitkiler;
Repens, Monte Carlo , Rotala, Saz , Çınar
Canlılar;
Neon Tetra, Rasbora,Danio Zebra,Kırmızı Burun Tetre, Boynuzlu nerite, Nerite, Cüce Vatoz
Co2 Difüzör Kabarcık Sayısı Görüşleriniz ? Videolu
Merhabalar,

İlk DIY Co2 denemem olduğu için sorma ihtiyacı hissettim. Videodaki kabarcık sayısı sn de 1-2 kabarcıktan fazla ancak sn de 1-2 kabarcık olursa bu sefer diffüzörden çok çok az çıkış oluyor. Sistem karbartma tozu, limon tuzu ile yapılan DIY sistem. Videodaki mevcut durum uygun mudur ? Görüşlerinizi rica ederim.[:?]

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=k0pIZM4XdKo&feature=youtu.be[/VID]
JBL Biotopol
Merhabalar,

JBL Biotopol ürününün üzerinde herhangi bir üretim veyahut son kullanma tarihi bulamadım. Bu üründe'' açıldıktan sonra '' şeklinde de bir ibare bulunmamaktadır. Bu konuda yardımlarınızı rica ederim.

Saygılar,
O2 Ve Co2 Dengesi ?
Merhabalar,

Hepimiz gibi sağlıklı , diri bitkilere sahip yemyeşil bir akvaryum tutkusuyla bitkili akvaryum oluşturdum.
Ancak araştırmalarım ve genel bilinen kanı , hernekadar co2 çok istemeyen bitkilerim de olsa co2 siz sağlıklı fotosentez yapan bitkiler yetiştiremiyorum.

High-tech tüplü sistemler hem çok maliyetli hemde tecrübe istediğinden, mayalı sistemlerde güven vermediğinden co2 tabletler ve excel takviyesi kullanmaya karar verdim.

Ancak bir yanımda mayalı sisteme yönlendirmeye itmekte.

Korkum mayalı sistemi kontrol edemediğimden balıklarıma zarar vermesi.
Suda 02 ve c02 farklı çözünürlüklere sahip ve aynı anda verilmesi sudaki c02 ve 02 miktarını etkilemediği bilgisini okudum. Ancak fazla co2 , o2 ile dengelenebilir mi ? Çünkü iki sistemide aynı anda açık olarak 7/24 kullanmayı düşünüyorum.

Bu konuda görüş,tecrübe ve tavsiyelerinizi rica ediyorum.

[:?]
Yeni Akvaryum Sendromu ?
Tavsiyeniz için teşekkürler, dediğinizi yapacağım hazır olduğunu nasıl anlayabilirim ? Dikkat etmem değer nedir ? [:?]
Yeni Akvaryum Sendromu ?
Merhabalar geri dönüşleriniz için teşekkür ederim,

Nitrivec in arkasında 100L 20ml diyordu , bu sebepten 60L tankıma şırınga ile 12ml nitrivec koydum, dozajdan kaynaklı değil diye düşünüyorum çünkü herşeyi kitabına uygun yapmaya özen gösteriyorum.

Bitkilerimde bi neşesizlik var , büyük ihtimal dediğiniz gibi suda nitrat sıfır olduğu için, bunu normalleştirmek için tanka bi miktar balık mı koymalıyım ? Veyahut çözüm önerileriniz nelerdir ?

Şu anda normal döngüye sahip bir başka akvaryumum daha bulunmakta. Dün yabancı bir forumda okuduğum bilgiye göre ordan bi miktar su alıp yeni akvaryuma aktardım. Nekadar doğrudur bilmiyorum ama yardımcı oalcağından bahsediyolardı.

Çözüm konusunda görüşlerinizi rica ederim.
[:?]
Yeni Akvaryum Sendromu ?
Arkadaşlar merhaba,

Mevcut tankımı bitkiliye çevirme kararı ile yeni bir kurulum yaptım.

Taban fondo vivo, aquabasis plus, hagen black.
Bitki olarak biyolojik dengeye destek amaçlı çınar, saz, monte carlo ve repens bulunmakta.

Yaklaşık 60 litre dinlendirilmiş su , dezenfektan atıldı ve dezenfektandan 2 saat sonra sera nitrivec ekledim.

2 gün geçmesine rağmen suda hafif beyazlık var ki bunun bakteri patlaması olduğunu düşünüyorum.

JBL in test kitleriyle ölçüm yaptığımda NO3 ve NO2 sıfır düzeylerinde ve diğer tüm değerler kabul edilebilir tölerans aralığında bulunmakta. Sizce bu beyazlığın sebebi nedir? iGiderilmesi için bi süre daha beklemeli miyim ? Önerilerinizi rica ederim.[:nazar:]
Beyaz Benekten Kurtuldum..
  Öncelikle Nurettin bey ben ısıyla ilgili söyle bir acıklama yapmak istiyorum daha önce benimde basıma geldiği icin bu konuda cok arastırma yaptım kulaktan dolma bilgilerin dısında piyasada bu konuda cıkmıs yayınlarıda okudum arastırdım.Beyaz benek denilen parazit ısı değişimi yada dısarıdan sisteminize soktugunuz balık,bitki gibi malzemelerle tasınır.Her canlıda oldugu gibi bu parazitte ilk once balıgın derisinde konuslarını ,buyur gelisir ve balıktan ureme amacıyla ayrılır.Beyaz benekle asalak olarak balıgın uzerinde barındıgı zaman savasmak imkansızdır.Savasım icin uremek amacıyla balıgı terkettiği anı beklemek gerekir.Beyaz benek parazitleri  28 Derecede daha cabuk gelisir ve coğalmak amacıyla balıgı terk eder.Bu sebepten ısının 28 Derecede sabitlenmesi tavsiye edilmektedir.(bkz. Akvaryum Balıkları-Tuncel Altınköprü)
Beyaz Benekten Kurtuldum..
Umarım yunuslarınız iyileşir..Gecmis olsun..
Beyaz Benekten Kurtuldum..
  Öncelikle sera bulamıyorsanız azoo yu tavsiye ediyorum..Azoo anti white spot ilacın adı ilacı kullanırken 100L 10 ml dengesine artık sizin tankınız kac L yse ona göre ayarlıyarak ve 24 saatte bir olmasına dikkat edin.Işıklandırmayı dediğim gibi yapın ve bol hava almasını saglayın.Japon balıkları diğer balıklara göre daha dayanıklı turlerdir.Umarım atlatırlar..

Tayfun bey ısıyı arttırmamızın sebebi parazitin olustugu ortamdan daha sıcak bir ortamda barınamaması eger sizin balıklarınız 28 derecedeyken beyaz benek olduysa sıcaklıgı arttırmayın cunku yunuslarınıza sıcaklık zarar verebilir.Murat beyin dediği gibi karantina faydalı olabilir ama bn sizin yerinizde olsam karantinaya ayırıdktan sonra ana tanktada tedavi uygulardım...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.