ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dogantolga
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Ocak 2012 00:06
Son Ziyaret:
23 Nisan 2015 16:55
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
TOLGA DOĞAN
Doğum Tarihi:
27 Temmuz 1983
Yaş:
40
İl:
Denizli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

TOLGA DOĞAN
Tüm balıklar güzeldir...

SON 10 MESAJI

Tropheus akvaryumuna dıs filtre ve kum tavsiyesi
Kum miktarı size kalmış, çok kalın kum koymanız temizlik açısından size zorluk çıkaracaktır. Akvaryumunuz oturana kadar yem artığı veya kiçik yem partikülleri, balık pislikleri kumun içerisine sızarak orada kirlilik oluşturacaktır. Oturmamış akvaryumlarda bu suyun bozulmasına kadar gidebilir. Balıkların istediği, oynayabileceği, kendini doğal ortamda hissedebileceği kadar kum koymalısınız bence. Fazla almadan bir miktar koyunuz, sonradan isterseniz ilave edebilirsiniz
Yeşil su ve yosun oluştu ne yapmam gerek ?
Yosunlanmanın ileriki aşamalarında önüne geçemeyeceğin şekilde ilerlemesi canını sıkabilir. Aydınlatma süren çok fazla olduğunu ve bunun günde 8 saate çekmen gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca aydınlatma harici gün ışığı alan bir yerde ise akvaryumun buda etkilidir. Camlardaki yosunlardan kurtulman için vatoz önerebilirim. Fakat suyun yeşermesine vatoz önlem olamaz. Daha sık su değişimi, daha az aydınlatma ile devam etmelisin.

Saygılarımla,
dogantolga2012-06-06 17:36:23
Su Değiştirirken
Bence yeterli olacaktır. Fakat bunu zamanla siz suyun kalitesini gözlemleyerek daha iyi anlayacaksınız. Su değişim vakitlerini zamanla oturtacaksınız. Önemli olan sıkılmadan hobinizi keyifle devam ettirmeniz.
Hayırlı olsun.
akvaryum yeterince temiz değil
Aynı "sisli su" sıkıntısı ilk kurulum esnasında benim de yaşadığım bir sorun idi. Öncelikle sakin olmanızı tavsiye ederim. Her gün baktıkca insanın canını sıkan bu durum, gün geçtikce bişeyler yapmak gerektiğini düşündürüyor hobiciye. Silis kumun yapısından kaynaklanan ince toz partikülleri sisli, dumanlı bir su havası yaratıyor. Size tavsiyem dip çekimi yapmaya yardımcı ekipmanlar ile, su değişimleri döneminde kumunuzu iyice karıştırarak su çekin. belli bir süre sonra, su değişimleri esnasında kumunuzdaki tüm ince partiküllerin ( toz bulutuna sebebiyet veren ) tükendiğini göreceksiniz. Ama lütfen sabırlı olun. Akvaryumun oturmasına bağlı olarak bu işlem 2 ayı buldu bende. İlk kurulum sendromuna kapılmayın.

Saygılarımla,
Üretimhane kararsızım.
Öncelikle niyetlendiğiniz hobihane fikri; gerçekten de benim de tecrübe ettiğim üzere yapmadan rahat edemeyecek kişilerin kalkışacağı bir durum 

Kafaya koyduysanız muhakkak yapacaksınız. Size tavsiyem, az tankla başlamak. Bakım ve işletme maliyetini düşük tutmaya sebebiyet verir. İçinde besleyeceğiniz türler konusuna gelince; niyetiniz hobihane ise; seyretmekten keyif alacağınız türlere yönelin. Niyetiniz hem hobimi yapayım hemde ticari gelir elde edeyim ise, pek bi yorum yapamam. Ticari olarak bu işi tecrübe edenler daha iyi görüş belirtecek ve yardımcı olacaktır..

Saygılarımla,
Su Değiştirirken
Eğer 5 günde bir damacana beklemiş su ile su değişimi yapıyorsan bu %5 üzerinde bir değişim yapmış olduğunu gösterir. Eğer akvaryum içindeki canlı yükün fazla değil ise, filtrasyonun da iyiyse bu şekilde devam edebilirsin. İlk kurulum yapmış isen sana nacizhane tavsiyem sabırlı ol. Su oturana kadar akvaryumun su berraklığı seni mutlu etmeyebilir. Hemen ilk kurulum stresine kapılma. Yemlemeni canlı sayına göre aşırıya kaçmadan yapmaya dikkat et.

Her 5 günde bir; 18lt'lik damacana ile su değişimi senin akvaryum için taze su girişine yeterli olacaktır. Bu da seni yormayacak ise devam etmeni tavsiye ederim.

Kısa bir bilgi de vermek isterim; çeşme suyu kaçınılmaz olan durumlarda klor arındırıcı; çeşme suyu düzenleyici olarak geçen maddeler var. Onlarıda kullanabilirsin.

Saygılarımla;
Denizli'deki Tanganyika... Show Must Go On !!!
Mehmet Bey'in ziyaretine gitmek bizlere de nasip oldu. Gitmeden önce namını duyduk. Merak uyandırdı bizde... gittik gördük.
Akvaryumları gördüm; o boyutlarda tank sahibi olmayı hedef edindim,
Balıkları gördüm, Tropheus'a başlamalıyım dedim,
Taşları gördüm :) onu bile almak istedim...
 
Herşeyiyle takdire değer; sohbeti keyifli bir hobicisin.
 
 
Tropheus Kasakalawe Show Boy ve yavrular bir arada!
[QUOTE=aldemirim]Herkes burdaymış ama bana haber vermiyorsunuz :(
Yeni kurulumunuz ve balıklarınız şimdiden hayırlı olsun arkadaşlar.Tolga'nın dediği gibi ''bu daha başlangıç''
Allah gönlünüze göre versin.

[/QUOTE]
Amin Mehmetcim,
Cümlemize... Çok sağol iyi dileklerin ve fikir paylaşımların için.
Şimdilik sessizz kalıyoruz.. Sen daha iyi bilirsin; Respect required!...

[QUOTE=BURAKBAGCIOGLU]Valla burada da çok mutlular Tolgacım, biliyorsun yavru alan dişileri koyacak yer kalmadı  Ama yeni hobihanemizde daha da rahat edecekler diye ümit ediyorum. Hayırlısıyla bir tamamlayalım, sonra yeni yerlerindeki hallerini de paylaşalım bütün hobici dostlarımızla. [/QUOTE]

Tabiki'de mutlular kardeşim:) senin üzerine titrediğin koloninin bereketine kimse bir şey söyleyemez.
Umarım emeklerimizin karşılığını yine aynı keyifleri yaşayarak alırız..
Tropheus Kasakalawe Show Boy ve yavrular bir arada!
[QUOTE=ERDAL AY / DESPA]Burak Tebrik ederim,
Ne yalan söyliyim benim orada bu kadar güzel durmuyordu bu balıklar. Sana evet demeden önce epey düşündüm ama şuan ki emeğini, ilgini görünce hakikaten çok mutlu oldum.
Övgü dolu sözlerin için çok teşekkür ediyorum, bu cümleleri siz dostlardan duymak, okumak ayrı bir duygu. Bu hobıye en çok bu yüzden seviyorum, dostlar artıyor, paylaşımlar artıyor, dostlarla içilen kahvenin tadı bir başka oluyor.
Her zaman beklerim.
Sağlıkla keyifle bakmanı diliyorum, bol bol yavrular nasip olur inşallah...
 
[/QUOTE]
Erdal abi, sanki burda da mı olmadı bu balıklar?
Hı ?! Burakcım; ne dersin?
dogantolga2012-04-11 23:17:38
Demasoni keyfi bir başka oluyor! ( Pseudotropheus Demasoni )
[QUOTE=BURAKBAGCIOGLU]Herkese selam,

Bir süredir işlerim dolayısıyla forumdan uzak kaldım. Ancak bu süre içerisinde balıklarıma ayırdığım vakit ve gösterdiğim ilgi hiç azalmadı tabi ki. Hatta buradaki 2 hobici arkadaşımla beraber devasa bir hobihane projesi bile oluşturduk. Bununla ilgili detayları önümüzdeki günlerde forumun uygun bir bölümünde sizlerle paylaşacağız inşallah.
[/QUOTE]
Burak bey demosonileriniz ve yavruları sizin kalbiniz kadar güzelmiş maşallah.
Şaka bir yana; senin işlerinden vakit ayırarak hobine gösterdiğin titizlik ve alakanın eseri olarak görüyorum bu fotoğrafları. Her işi layıkıyla yaptığın gibi hobinde de bunu aynen devam ettiriyorsun. Hobi de olsa sınırlarını ve zamanlamasını çok iyi ayarlamana hayranım. Bak ben bunu başaramıyorum işte
Projemizde seninle ve Mehmet kardeşimle birlikte olmaktan büyük keyif ve güç almaktayım.
Biliyorsun; Bu sadece başlangıç...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.