ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Burçin DEVECİ
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ocak 2012 12:28
Son Ziyaret:
17 Şubat 2012 14:48
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burçin DEVECİ
Doğum Tarihi:
05 Haziran 1986
Yaş:
37
İl:
Tekirdag
Meslek:
KİMYAGER
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burçin DEVECİ
Kimyager
Tekirdağ/ÇORLU
0543 377 54 52

SON 10 MESAJI

Biraz farklı Olsun İstedim Derin Chiclid Akvaryumu Nihayet kurabildim.
[QUOTE=muratozbek]Benım tavsıyem bu akvaryumda melek veya discus daha ıyı olur onalar gore bır akvaryum fakat 2 balıkda hasas narın balıklar bu akvaryumda daha ıyı olacaklarını ve yakısacaklarını dusunmekdeyım.[/QUOTE]

Bu akvaryumda nice meleklerin yavrularını aldım çok çabuk büyüyorlar aynı zamanda.Amaç bu seferlik tür değişikliği kısmet istediğimi alamazsam zaten tekrar dönebilirim.Teşekkürler
Biraz farklı Olsun İstedim Derin Chiclid Akvaryumu Nihayet kurabildim.
[QUOTE=sinan2010]

Tabana yerleştirdiğiniz bitkiler ışık yetersizliği nedeniyle problem yaşayabilir. Hatta büyük ihtimal yaşar. Benim tavsiyem metal halide vb. güçlü ışıklandırma kurmak yerine, dipteki bitkilerden vazgeçip kayalara tutunan sert yapraklı bitkiler ile harika bir tarz oluşturabilirsiniz. Bence çok orjinal ve güzel bir akvaryum olacak ama akılcı hareket etmenizi öneriyorum. Çünkü aynı hevesle bende derin tank deneyip hüsranla başarısız olmuştum. Şimdiden tebrik ederim..

[/QUOTE]

Bitkiler bu sefer sağlıklı güçlü ışıklandırma şart kriptekollerimde gelişmeler hatta yeni yaprak çıkarmalar mevcut şu an henüz bir haftadır tanktalar derin akvaryumda ışıklandırma,kum ve gübre gerçekten önemli bunu birkere daha tecrübe ettim .
Makrakarta
Katil diğer salyangozlarınızı da öldürebilir ama buna benzer durumlar da duymuştum.Elma salyangozu ve diğer türleri dahil.
Makrakarta
Benim eski japon akvaryumumda makrakanta balıklara çok saldırmıştı ve pullarını epey dökmüştü bende tanktan çıkarmak zorunda kalmıştım.Aynı şekilde arkadaşımın makrakanta sı onun japonlarına hiç zarar vermiyordu sanırım bazıları uysal ama genel olarak saldırma rahatsız etme olasılığı yüksek.

Katil salyangoz çok fazla üremez ürediği kadarı da sorun yaratmaz millet ticaretini yapabilmek için üretmeye çalışıyor ticari değeri olan bir salyangoz.Hemde 4 tanesi sizin tanktakı adi salyangozların kökünü kurutur tavsiyem 3-4 tane katil atmanız. 
Biraz farklı Olsun İstedim Derin Chiclid Akvaryumu Nihayet kurabildim.
[QUOTE=babur alimov]Öncelikle tasarımınız çok güzel filtreyi alttan döşeme yapmanızda çok farklı bir fikir tebrik ederim bir şey var akvaryumunuzdaki bitkiler için özel birşeyler yapmanıza gerek yoktur çünkü aynı bitkileri ben iki seneyi geçti besliyorum herhangi bir gübreleme takviyesi vs yapmiyorum ışık yeterli oluyor o ışık dediğimde öyle özel birşey değil beyaz florasan kendi kendine uyum sağlayıp akvaryuma çabuk adapte olan bitkiler kullanmışsınız saygılarımla 

Bir şey daha malawi türleri için derin değilde geniş tanklar daha iyi oluyor yüzme alanı olarak genelde bilirsiniz malawi balıkları için yüzme alanı daha gereklidir bu tankınıza canlı doğuran yada daha farklı tülerde olabilir bu tavsiyelerimi yada yazdıklarımı şahsi düşüncem olarak görün saygılarımla [/QUOTE]

Teşekkürler tankta daha önceleri zaten melek ve dıscuss besliyordum şimdilik te böyle kurdum 1-2 ay sonra istediğimi göremzsem tekrar tür değişikliği ve hafiften dekor değişikliğine giderek bitkileri çoğaltıp tetra türlerine geçiş yapabilirim.
Üstadlar Frontoza Moba larıma Bakarmısınız?
[QUOTE=kolisavra53] Yavru almasına alırsınız belki ancak bu tank balıkların büyümesine bile elverişli değil ki. Frontosa yükseklik değil en istiyor. Siz bu balıkların büyümesini biraz zor beklersiniz. Özür dilerim tankla ilgili yorum istemiyosunuz sanırım ama bu cinsiyettten evvel bi konu çünkü cinsi ne olursa olsun bu tank frontosaya işkenceden başka birşey değil. 

Türe gelince kesinlikle katılıyorum balıklar büyük ihtimalle yüksek ısıda bakılmış yavruluk döneminde bu nedenle bant yapıları falan inanılmaz bozuk. Evet tahmin etmek zor ama ben mobaya pek benzetemedim balıklarınızı, safkan moba kolonisinin yavruları belli ediyor kendini, sizinkilerde pek öyle bir hava yok. İnşallah ben yanılıyorumdur balıklarınız moba çıkar ve harika anaçlar olurlar ancak ltfen tankı mümkün olan kısa sürede değiştirin..
[/QUOTE]

Teşekürler bir- iki ay gözlemleyeceğim duruma göre tankımdan değil balıklardan vazgeçer tankta tekrar tür değişikliğine giderek tropikal e dönüş yapabilirim.


[QUOTE=dentu] Rica ederim.İnanın çok daha güzel şeyler söylemeyi çok arzu ederdim.Keşke balıkları almadan önce ,balıklarınızın en azından anaç kolonisinin de resimlerini paylaşarak forumdaki usta dostların görüşlerini alsaydınız.[/QUOTE]

Güngör abi balıklar zaten anaç balıklarıma karşı takastan geldi çok fazla ilgilenme şansım olmadı çok fazla da umut bağlamamıştım açıkçası.Baktım bir ay sonra balıklarda hoşuma gitmeyen özellikler var tamamen elden çıkarıp tekrar tropikal cinsler tetralar ve bitkili akvaryuma geçiş yaparım.
Üstadlar Frontoza Moba larıma Bakarmısınız?
[QUOTE=dentu]3-4 cm. lik yavruların tür tayini çok ta kesin yapılamaz.Burada esas aldığınız kişiye güvendir.Balıklarınızın türü ne olursa olsun maalesef benim görüşüm güzel balıklar değiller.Bant ve şekil bozukluğu hepsinde var.Bu sorunlar beni ve tahminim herkesi balıklarınızın moba orjinalliği konusunda tatmin etmez.[/QUOTE]

Güngör bey Tecrübelerinizi bu şekilde dile getirmenizden çok memnun kaldım teşekkür ederim biraz daha büyüsünler bakalım durum ne gösterecek.



[QUOTE=katakumpe]Burçin bey merhaba ;

Öncelikle uyumsuz türler bir arada olmuş, frontosalar için pek uygun değil bu durum.
Bu tankta frontosalardan yavru almak imkansız değildir belki ama ona yakın bence.
Hatta balıkların 7-8 cm den sonra büyümeyeceğini düşünüyorum.

Tayyar beyinde bant eleştirisine katılıyorum.

[/QUOTE]

Uyumsuz türlerin farklı göllerin balıkları olduklarının farkındayım teşekkür ederim.Eğerki akvaryum bu şekilde kalırsa biliyorumki fronti ler yanık kalacaklar.Biraz zaman geçsin balıklar tanka alışsın bantlar ve renklerde düzelme görürsem değeceğine karar kılarsam eğer diğerlerini çıkarıp frontosa ya uygun dekor a gideceğim.Yavru konusuna gelince oturmuş çiftten sadece 120 ltlik tankta iki adet yuva ile 1e1d den düzenli yavru alan arkadaşım var oldummu oluyor demekki herşey kısmet.
Üstadlar Frontoza Moba larıma Bakarmısınız?
[QUOTE=dentu]Kusura bakmayın.Bu balıklar bir akvaryumcudan mı temin edildi? Sakıncası yoksa kaynak ve fiyat bilgisini ,balık boylarını da yazarak paylaşın lütfen.[/QUOTE]

Balıklar akvaryumcudan değil damızlık meleklerime karşılık yerel bir üreticiden geldi anne ve babalarının çok güzel olduğu söylendi bende foruma cinsleri hakkında soru sordum elbet benden iyi anlayanlar vardır diye ama isteğimden çok başka kulaktan duyma yorumlar geliyor.Cinsinden anlayan sorularıma cevap verebilecek hobici yok sanırım.



[QUOTE=yeşil gözlü] Balıklar sanki bant bozuklukları olan balıklar pek iyi gelmediler bana saygılar.[/QUOTE]

Çok teşekkür ederim bunlara benzer yorumlar bekliyordum çünkü balıklar henüz ufak ve bende pek iyi kestiremiyorum.Anne babalarını pek övdüler ama kendim göremedim neyazıkki.Saygılar
Üstadlar Frontoza Moba larıma Bakarmısınız?
[QUOTE=oscarus]Akvaryumunuz mükemmel bir melek  akvaryumu olabilir ama frontoza uygun değil.[/QUOTE]

Akvaryum zaten melek ve discuss bakmak için yapmıştım ıkı uc yıl melek baktım ve çoğalttım bu tankta.Şu anda da 3 adet frontosa ya çok rahat bakabileceğimi hatta yavru alabileceğimi düşünüyorum.

Üstadlar Frontoza Moba larıma Bakarmısınız?
Balıklar geldiğinde deformeliydiler zaten. diğer türleri kısa bir zaman içerisinde  çıkaracağım akvaryum hacmi 330 lt.Biraz büyüyüp erkeği dişisi seçilmeye başlandığında balıkları 5 adet cüce vatoz ve 1e 2d şeklinde bırakıp bol yuvalı dekor değişikliğine gideceğim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.