ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Crysis2
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ocak 2012 23:19
Son Ziyaret:
14 Ekim 2012 15:53
Toplam Mesaj:
11 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Berkay Yıldız
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Berkay Yıldız

SON 10 MESAJI

Malawi Akvaryumum ve Yavrularım
[QUOTE=BARBAROS29]Akvaryumunuz çok güzel tebrikler.
Sormak istediğim bir şey var bende 200 lt akvaryumum var sizinki kadar iyi olmasa da :) yaklaşık 1 aydır suyun berraklığı ile ilgili sorun yaşıyorum sizin suyunuz cam gibi filtreleme de neler kullanıyorsunuz veya extra bir katkı mı kullanıyorsunuz ?

Akvaryumum da Yapılan işlemler:
* haftalık 60 lt su değimi
*2 günde bir iç filtre temizliği
*15 günde bir dış filtre temizliği
*dış filtre de yeni karbon 
*seramik halkalar
*kalın sünger ve elyaf 

yardımcı olabilirmisiniz.
[/QUOTE]



Teşekkürler daha iyileri sizin olur inşallah. Akvaryumumun temizliğini tek başına atman3336 dış filtre üstleniyor. Yorgancıdan alınan silikonsuz elyaf, siyah sünger ve seramik halkalar.. 15 günde bir dış filtre temizliği yazmışsınız. Dış filtreler suyu hem mekanik hemde biyolojik olarak temizler. Suyu cam gibi berrak yapan biyolojik temizliktir. Filtrenin içerisinde zamanla oluşan yararlı bakteriler suyu cam gibi berrak yapar. Bu bakterilerin oluşmasıda zaman alır. Yani 15 günde bir temizlenen filtrede bakteri oluşmaz ve sadece mekanik filtrasyon yapmış olursunuz. Filtrenizin temizliğini 3-4 ayda bir yapın. İç filtre temizliğini eğer gerekliyse haftada bir yapın. Akvaryuma ne kadar az müdahale ederseniz o kadar temiz ve sağlıklı olur akvaryumunuz.

Malawi Akvaryumum ve Yavrularım
Çok teşekkürler. Okul-dersane-ev üçlüsüne girdiğimden canlı bitki bakımını pek yapamayacağım diye düşündüm. Yapay bitkiye bende karşıyım ancak temizliklerini yapınca bi sorun çıkmaz diye düşünüyorum. 
Malawi Akvaryumum ve Yavrularım
Boyut (cm): 100x40x55 ve 50*35*30
Kapasite (litre): 220 LT 50 LT
Canlılar: Sarı Prenses, Yunus, Makracanta, Leopar Vatoz, Sarı Prenses Yavruları
Akvaryum Bakımı:
4 günde bir yavru akvaryumdan 15 litre çekilen suyu ana tanktan doldurup ana tanka taze 20 lt su koyuyorum.
Kullanılan Yemler:
NLS Cichlid Formula, Sera Granugreen-Granured, Tetra Kaz Ciğeri, Dainichi Cichlid Veggie FX, Haftada Bir Gün Yem Yok, Haftada Bir Haşlanmış Sebze (Bezelye, havuç, salatalık..)
Yavrulara: Kabuksuz Artemia, Sera Micron.
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:
Kaya Tuzu


Merhabalar herkese. Yavrularımın ilk günü olduğu için sizlerlede paylaşmak istedim. Umarım beğenirsiniz.. :)


[VID]http://www.youtube.com/watch?v=EDCsvcarY6c&feature=g-upl[/VID]

Youtubeden tam ekran izleyebilirsiniz..
Crysis22012-09-10 21:56:12
DIY Vortex Co2 Difüzör - %95 verimli
Aynısını bende yapmıştım.  Suluğun yanından açılı bi şekilde delip iç filtre borusunu silikonlamıştım. Sonra suluğun üstünü delerek co2 üreten fanta şişesinden gelen hortumu silikonlamıştım. üstten co2 geliyor yandanda spiral oluşturacak şekilde iç filtre çalışıyor. Buna ek olarak fujika ampul (litresine göre tabi).. Ve mutlu son fotosentez
ilaç ?
Sularda malesef sadece klor yok. Diğer ağır metallerde bulunmakta. Bu metalleri bağlayan suyu nötr hale getiren kloru anında yok eden çeşitli su düzenliyicileri var. Sera aquatan gibi.. 
120L Akvaryum Eskiden Yeniye (Videolar eklendi)
Akvaryumun dekorunu beğendim. Kayaların arasını biraz daha geniş yaparsan daha iyi olur.  florasan kapağını öne değilde arkada koyarsan daha güzel olur bence. Baloncuklar daha belli olur. Bi dene istersen.  Birde yem  verirken öyle hızlı hızlı verme. Biraz eline al. Az az at. Yesinler bitirsinler biraz daha at. Senin kumun üstü hep yem oldu. Kayaların arasına kaçarlarsa kötü sonuçlar doğurabilirler..  Bu arada inşallah akvaryumun eski haline tekrar dönmez (Temizliği aksatmamak lazım.)....
450 Lt Malawidiyarım.Yumurta geldi Yeni Resimler syf:9
Akvaryum çok güzel görünüyor. Bunda kumun etkiside çok büyük bence. Kum hakkında biraz bilgi verirmisiniz?
akvaryum cam kalınlığı 6 mm alınır mı
Benimki de aynısı 100x50x40 cam kalınlığı 6 cm. Suyu ağzına kadar dolu. 15-20 kg kum bi o kadarda kaya var. Dolabın ortası eğimliydi bende kitap felan sıkıştırdım. Yani akvaryumumun patlaması için her şey var ama 1.5 senedir tık yok.  Ama yinede sen bilirsin. Bende patlamadı diye sendede patlamaz diyemem. Sadece kendi akvaryumumdan örnek verdim. Kimse üstüme çemkirmesin :)
Malawi tankım
7 çeşit yem var elimde. Sanırım bir kaç ay yeter. Daha sonrada dainchi diye bi yem varmış. Renklendirme için. Ondan kullanırım. Yanlış anlaşılmasın 1.5 yıldır akvaryum bende.  Yeni dizayn yapıp yeni balıklar aldığım için paylaşım yaptım :)
Malawi tankım
Teşekkür ederim yorumunuz için.
Öğrenci olduğum için damızlık alamadım. Bende yavvru alır büyütürüm dedim. Benim elimde büyümeleri benim için büyük bir zevk. Kaya konusunda haklısınız ancak daha yavru oldukları için çok fazla kayalık koyup yüzecek alanı daraltmak istemedim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.