ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
kajo
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Şubat 2012 03:29
Son Ziyaret:
18 Mart 2013 04:22
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Zafer ERYÜZ
Doğum Tarihi:
31 Ağustos 1990
Yaş:
33
İl:
Çanakkale
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Zafer ERYÜZ

SON 10 MESAJI

Mayalı suyun akvaryuma dolması!
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim beni stressten kurtardını, sera ürünü bakteri düzenleyici olarak kullınıyordum beyaz leke oluşmasını önlemek için.
Mayalı suyun akvaryuma dolması!
Yapma ya bende telaşa kapıldım bayağı strese soktum hayvanları şuanda çok üst düzeyde su değiştirdim akvaryumda balıkla birlikte karideste var şimdi temizledim filtreyi çalıştırdım biraz oturmasını bekleyip geri alıcam canlilarımı umarım sorun olmaz:(

Bir kaç damla sera baktopur koymayı düşünüyorum, sakıncası olur mu acaba?
Mayalı suyun akvaryuma dolması!
Komple değiştirmeyeyim mi sence?
Mayalı suyun akvaryuma dolması!
İş başa düştü ben bir süre yazamıycam sağolun :)
Mayalı suyun akvaryuma dolması!
4te3 su değişimini gerçekleştirdim camlara ve bitkilerin üzerine biraz yapışmıştı camdaki kredi kartıyla temizledim, iç filtre kullanıyorum şimdi onu temizliyeceğim bitkileride çıkartıp yıkayacağım o zaman şimdi
Mayalı suyun akvaryuma dolması!
Yaptığım mayalı sistem çok köpürdü ve suya aşırı miktarda karıştı sabahtan beri suyu temizlemekle uğraşıyorum su bulandı ne yapmam gerekiyor acil yardıma ihtiyacım var..!
Önerileriniz?
İlyas bey,
Önerileriniz için çok teşekkür ederim kafamda tam anlamıyla oturdu fikir sayenizde çok teşekkürler aynen dediğiniz gibi yapacağım. Tekrardan çok teşekkürler, yapım aşamasını burdan paylaşmayı düşünüyorum. Bakalım nasıl oolacak :)
Önerileriniz?
Çok teşekkür ederim arkadaşlar, fikirleriniz benim için çok değerli.
İlyas bey, söylediğiniz şekilde 3 bölme yapacağım filtreleme sistemini, benimde aklıma takıldı şu anki modelde 3. bölmede su yukarı çıkarken yapılan bi filtreleme biraz faydasız olur gibime geldi. Aynı sizin söylediğiniz şekilde yapacağım İlyas bey tekrardan çok teşekkürler. Peki kafa motorunun çıkışına uzantıyla kuracağım şelale modeli ve sineklikle oluşturacağım yosun filtrelemesi ne kadar doğru size göre? Tankım çoğunlukla bitkili olacak, bu şekilde bir model kurup ayrı etten bir CO2 difüzörü mü kursam yada kafa motoruna direk forumda gördüğüm makyaj  temizleme pedlerinden yahut sigara izmaritinden olan bir co2 difüzörü mü kurmalıyım fikirleriniz nelerdir?
Saygılarımla.
Önerileriniz?
      Merhaba arkadaşlar,
      Ben yaklaşık 9 aydır bu forumu takip etmekteyim, ama bi kaç gün önce kayıt olup paylaşım yapmaya karar verdim. Çünkü bayağı bi birikimden sonra bi akvaryum yapmaya başlıyorum :) tabi bu birikim sizin sayenizde ve daha çok eksiğim var biliyorum :)
Bu başlık altında sizden istediğim tasarladığım model hakkında önerileriniz ve beni yönlendirmenizdir.
     Model:




    Dış filtreleme bölmesi:




    Akvaryum modelim kısaca böyle olucak. 1. bölmeden su girişi, 4. bölmeden de su çıkışı gerçekleşecek. Su çıkışının olduğu bölüme strafor ile uzantı kurup havuz oluşturup onun altınada şelale yapmayı düşünüyorum. Şelalelerinin sarkıtlarınada sineklik oturtup ışık vurdurup yosun filtresi oluşturmak istiyorum. Bu filtre modelinide burada görmüştüm. Acaba ne kadar doğru olur karar veremiyorum açıkçası önerileriniz lazım. Ve dış filtre bölümüne sıralamayı buradaki takiplerden biliyorum fakat en düzgün şekilde nasıl yerleştirirsem en iyi verimi alırım karar veremedim. Sizlerden ricam '' elyafı şu bölmeye üstte kalacak şekilde koy '', '' süngeri girişe en alta koy '' gibi fikirler. Bunların deneme yanılma yöntemiyle de yapılabileceğini düşünüyorum ancak sizin deneyimlerinizden faydalanmak daha mantıklı geldi bana :) Şimdiden hepinize çok teşekkürler.

Sevgi ve saygılarımla.
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhaba arkadaşlar,
Yaklaşık 9 aydır bu forum sitesinde araştırma yapıyorum, ancak yeni üye oldum ve ilk mesajımı buraya atıyorum. İlk zamanlar yarı sulu bir semender tankı kurmayı düşünüyordum, fakat fikrim biraz değişti 9 aydır bu forumdan aldığım bilgiler bana çok öğretti. Yakında bir akvaryum kurmak için işe başlayacağım ve bu projemi çok düzenli yapmak istiyorum, araştırmalarım henüz son bulmadı. Akvaryumu eğer yapabilirsem sizinle yapım aşamasını paylaşmak istiyorum bakalım nasıl bi iş ortaya çıkacak :) Hepinize paylaşımlarınızdan ötürü çok teşekkür ederim, çok gerekli ve çok güzel işler yapıyosunuz.
Sevgi ve saygılarımla :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.