ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
koramaz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Mart 2012 11:17
Son Ziyaret:
30 Aralık 2013 12:55
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hayrettin Koramaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kayseri
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hayrettin Koramaz
100*50*40 Sarı Prenses Yavruları

SON 9 MESAJI

Sp Anus Bölgesinde Yara
Fotoğraf:Var

Canlıdaki Belirtiler:Anus Bölgesinde Yara

Akvaryum Kapasitesi (litre):200

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:10 Adet SP, 1 Adet Iceman

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):26 Derece , Diğer Değerler Bilinmiyor.

Filitrasyon: Fluval İç Filitre, LifeTech Dış Filitre 1000lik

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: 2 Su değişiminde bir Contra-Lychto , Eskiden Stress Guard ve Aquatan kullanıyordum ama 1,5-2 aydır kullanmıyorum.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :Haftada bir %30 su değişimi , 2 hafta önce dış filitre , 1 hafta önce iç filitre temizliği.

Arkadaşlar , bu sabah yem attıktan sonra yem yemelerini izlerken bir de baktım kendi etrafında durmadan dönüyor yani yatay eksende takla atar gibi. Dikkatli inceleyince bu yarayı gördüm ve hemen ayırıp elimden geldiğince büyük bir kafa akvaryumdaki sudan taşıyıp koydum. Ve suya biraz contra doktum bilmiyorum bir işe yarar mı ama enfeksiyon olusmasını engellerse diye. Sizce bu yaranın sebebi bir kavga mıdır yoksa bir iç yada dış parazit mi. Diğer balıklarım şu an için sağlıklı. Balıklarımı yavru iken almıştım gittikce büyüyorlar ve büyüdükcede bir cekişme ortamı söz konusu oluyor.


Akvaryumdakı Kaya Dizilimi
Akvaryumunuzun bir fotoğrafını paylaşır mısınız ? Rica etsem. 
SP Cinsiyet
Çok teşekkürler akvaryumda kendileri haricinde yavru iken forumda bir arkadaşımızdan aldığım 15 kadar yavru var 20 gün oldu bir de kendi boyutlarında bir başka SP. Ufaklıklara dokunmuyor ama diğer balığı devamlı kovalıyor öyle ki diğer balık filtre altından çıkmıyor artık sadece yem yerken çıkıyor ortalığa. Saklana bilsin diye bir kaç çanak koydum en büyük çanağı da bu arkadaş kapattı ve kapısını kumla örttü. ne Önerirsiniz ? Baskın bir erkek edinmek mi ? 
SP Cinsiyet
Herkese merhabalar , 

Acaba sizce fotoğrafta ön planda duran balığımın cinsiyeti nedir ? Forumdaki bir çok resme ve cinsiyet belirleme tariflerine baktım emin olamadım. Teşekkürler. 

Balık Ölümleri Sonrası Akvaryumu Yeninden Düzenlemek ?
[QUOTE=serkan6] Benzer durumu bende yaşadım 10 dan fazla cichlid ölümünden sonra ,akvaryumu kaya tuzu ile yıkadım bolca durulayıp akvaryumu 20 gün  boş tuttum eski kumu ,dekor malzemelerini ,hortumları vs hepsini attım yeni  akvaryuma sadece  eski ısıtıcıyı  koydum onuda  20 gün bekletip bolca  yıkadım   yeni kum ve yeni  iç şelale  filtre ile şuan akvaryumda  herhangi  bir parazit yok   .(bendeki parazit  nematoddu) önceki akvaryumda  kurulu olan tetra 700 dış  filtreyide  boş  bir akvaryumda potasyum permanganat lı bir  suda  bir  kaç  gün  çalıştırıp  herhangi bir  nematod görmez isem büyük tanka  alacağım . [/QUOTE]

Çok teşekkürler değerli yardımlarınız için. Nematod yada Beyaz benek vs gibi parazit belirtileri görmedim ama belkide benim adını bile duymadığım yüzlerece parazit türü vardır. İç filitrem tekliyordu zaten ondan vazgeçtim yeni filitre aldım.Dış filitremi de tuzlu suda bekletip. Sıcak bol su ile duruladım. Dekorlardan vazgeçtim yenilerini edindiö ama kum ile okadar çok uğraştım ki değiştirmek istemiyorum pek... Şu an son kez durulama suyu doldurmuştum akvaryuma. Yarın boşaltıp son suyu doldurup mavi ilaç kullanıp cuma gününe kadar bakteri üremesi için bekletip akvaryumu, deneme amaçlı bir arkadaşımdan edineceğim 2 aylık sp leri koymayı düşünüyorum. Umarım bu kadar tehlikeli bir bakteri türü değildir benim başıma bela olan. Umuyor olmak keşke doğru kelime olsa... :(
Balık Ölümleri Sonrası Akvaryumu Yeninden Düzenlemek ?
[QUOTE=balık tutkunu]Bence lepistes al bitki koy (çok sayıda) hatta hamile bile alabilirsin doğurur ve birçok yavrun olur (hava motoru yavruları içine çeker bu arada)  

[/QUOTE]

Sayın Balık Tutkunu tür önerisi konusunda herkesin farklı zevkleri var...  Fikir paylaşımınız için teşekkürler. 
Balık Ölümleri Sonrası Akvaryumu Yeninden Düzenlemek ?
[QUOTE=krmdgn38] [QUOTE=koramaz]Muslim kavak çok teşekkürler kaynatmak biraz zor bir durum sizce kombinin verdiği en yüksek sıcak su derecesi yeterli olur mu ? İçine kaya tuzu atarak sonrada durulasam bol bol...

krmdgn38 cok tesekkurler. Öncesınde su degısımı denedım hergun yuzde 10 seklınde ama kar etmedı. Son care ılaca basvurdum. Dırekt gunes ı kesemıyorum ne yazık ki. akvaryumu konumlandırabılecegım baska bır konum ne yazık ki yok. Bakterı kulturu kastınız bu seranın katkısımı yoksa bos akvaryuma (balıksızken) yem atmayı mı onerıyorsunuz.

cÇok tesekkur edıyorum ılgınız ıcın...

[/QUOTE] 
Ben balık eklmeden önce 3 veya 4 gün boş bi şekilde çalıştırırım hazır kültür hiç kullanmadım onun yerine boş akvaryuma günde yarım öğün yemleme yapıyorum. kaynatma imkanınız yoksa ekipmanı tuzlu suda bekletmenizi tavsiye ederim
[/QUOTE]

Çok teşekkürler ilginiz için. Dün boşaltmıştım akvaryumumu. İçindeki tüm kumu da boşalttım. Akvaryumu bir bir miktar su ile doldurup içine bir kaç çorba kaşığı kaya tuzu ekledim ve sildim heryeri bulaşık süngeri ile. Sonrasında akvaryumu tamamen su doldurup buna da tuz ekleyip dunden beri bekletiyorum. Bu suyu boşaltıp sonrasında aynı yöntemi durulama içide uygulayayım diyorum. Kumu bir leğen de yine bir kaç yemek kaşığı tuzlu suda yarım gün kadar beklettim.Sonrasında suyunu alıp bir kaç kez durulayıp dün geceden beri de normal suda beklettim biraz önce süzüp balkona çıkardım kuruması için. Kayalar için de aynı yöntemi uyguluyorum. Tuzu biraz fazla mı kaçırmışım ? Sizce bu yöntemler yeterli midir ? Yarın akşam akvaryumun gerçek suyunu koyayım diyorum. Bu suya aquatan atmamı önerir misiniz ? Birde akvaryumcu arkadaş conrtra-lchthyo diye bir şey verdi. Normalde hastalık içindir ama koruma amaçlı az oranda kullanabilirsin dedi önerir misiniz ?
Balık Ölümleri Sonrası Akvaryumu Yeninden Düzenlemek ?
Muslim kavak çok teşekkürler kaynatmak biraz zor bir durum sizce kombinin verdiği en yüksek sıcak su derecesi yeterli olur mu ? İçine kaya tuzu atarak sonrada durulasam bol bol...

krmdgn38 cok tesekkurler. Öncesınde su degısımı denedım hergun yuzde 10 seklınde ama kar etmedı. Son care ılaca basvurdum. Dırekt gunes ı kesemıyorum ne yazık ki. akvaryumu konumlandırabılecegım baska bır konum ne yazık ki yok. Bakterı kulturu kastınız bu seranın katkısımı yoksa bos akvaryuma (balıksızken) yem atmayı mı onerıyorsunuz.

cÇok tesekkur edıyorum ılgınız ıcın...

Balık Ölümleri Sonrası Akvaryumu Yeninden Düzenlemek ?
Herkese merhabalar ,

Öncelikle forumda ki ilk mesajım şimdiden herkese verecekleri değerli cevaplar için sonsuz teşekkürler. 200lt bir akvaryumda 10 Adet Yunus besliyor idim. 5 günlük tatil sonrası(tatil oncesi jbl tatil yemiyle bir kes beslemiş sonrasında gitmeden tekrar tatil yemi atmıstım yeterli sayıda) .her 12 saatte bir balıklarımızı birer birer kaybettik. Tuz eklemek, %25 su değişimi,ve sarı tablet (adını hatırlamıyorum ama dış ve iç parezit için  kullanılan) denedim ne yazık ki kar etmedi. Neden parazit diyeceksiniz belki çiftleşme amaçlı kur du ama balıklarda kuma yan surtmek için pik dalışı yapma ve titreme vardı. Çok izledim hepsini üstlerinde beyaz benek vs. yoktu.

Sonuç içinde balık olmayan su dolu bir akvaryum ile karşı karşıyayım.şu an bu durumdan sonra yeni bir akvaryuma geçiş süreçinde ne önerirsiniz. Tabiki su değişicek akvaryum yıkanacak vs. ancak kuma neler yapılabilir. son zamanlarda yosun baslamıstı bunun ve hastalıkların yeni akvaryuma geçmemesi için neler önerirsiniz. Yunuslardan sonra yine bir ciklet türü S.prenses düşünüyorum.Önerilerinize açığım.

Ek ekipmanlarım. Hava moturu, dış filitre , iç filitre , 200w ısıtıcı

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.